עננים של אושר: כבדי עוף ופטריות עם פולנטה רכה ומנחמת

גרסת הגורמה של פירה עם כבדי עוף! מתכון מושלם של כבדי עוף מוקפצים עם שלל פטריות על פולנטה רכה כמו עננים וטעימה בטירוף
גרסת הגורמה של פירה עם כבדי עוף! מתכון מושלם של כבדי עוף מוקפצים עם שלל פטריות על פולנטה רכה כמו עננים וטעימה בטירוף
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    83
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 82.9 קק״ל 663.3 קק״ל
    פחמימות 1.7 גרם 13.3 גרם
    שומן 7.6 גרם 60.8 גרם
    נתרן 1.5 מ״ג 12.1 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 2.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.7 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 12.8 מ״ג 102.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 36.8 מ״ג 294.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    83
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 82.9 קק״ל 663.3 קק״ל
    פחמימות 1.7 גרם 13.3 גרם
    שומן 7.6 גרם 60.8 גרם
    נתרן 1.5 מ״ג 12.1 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 2.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.7 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 12.8 מ״ג 102.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 36.8 מ״ג 294.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל כל כך קל להכין פולנטה מושלמת ולשדך לה גם כבדי עוף נהדרים מוקפצים עם פטריות ורוטב פנטסטי. כך שאין שום סיבה לחפש את המנה הזו מחוץ לבית!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כבד עוף

פולנטה

  • סוגת, להכנת פולנטה על פי הוראות היצרן, לגרסת הפרווה יש להשתמש במים/קרם קוקוס ושמן זית

הגשה


אופן הכנה

  1. ממליחים ומפלפלים את כבדי העוף. מחממים במחבת כבדה וגדולה או בסיר סוטאז’ מעט משמן הזית ומקפיצים בנגלות את הכבדים ובצלי השאלוט השלמים תוך כדי הפיכתם בעזרת מלקחיים. מומלץ לקנות רשת מגן למניעת השפרצות על כל המטבח.

    פולנטה עם כבדי עוף3
    מקפיצים את כבדי העוף ובצלי השאלוט. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל, כלי הגשה ובישול: נעמן

  2. מוציאים את הכבדים ובצלי השאלוט לקערה ובעוד המחבת חמה, מוסיפים אליה את היין ומבשלים לבעבוע קצר. יוצקים את תכולת המחבת על הכבדים ובצלי השאלוט.
  3. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את כל הפטריות להשחמה. מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את המרווה, הטרגון, הטימין ושיני השום ומקפיצים 2-3 דקות על להבה גבוהה.

    פולנטה עם כבדי עוף2
    מקפיצים את הפטריות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל, כלי הגשה ובישול: נעמן

  4. מחזירים את הכבדים ובצלי השאלוט למחבת יחד עם הנוזלים שלהם, מערבבים ומקפיצים עוד דקה-שתיים.
  5. מכינים את הפולנטה לפי הוראות היצרן.
  6. מפזרים על הכבדים והפטריות פטרוזיליה קצוצה ומגישים על הפולנטה.

לטיפ מהקצב על חציית כנפיים בצורה אסתטית לחצו כאן>>

פולנטה עם כבדי עוף1
כבדי עוף עם פולנטה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל, כלי הגשה ובישול: נעמן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עננים של אושר: כבדי עוף ופטריות עם פולנטה רכה ומנחמת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות