כעכים מלוחים וממכרים של סבתא ליליאן
מחווה טעימה לסבתא ליליאן - מתכון קל להכנה לכעכים מלוחים פריכים וממכרים, כאלה שלא תצליחו להפסיק לאכול מהרגע שתטעמו אותם בפעם הראשונה
מחווה טעימה לסבתא ליליאן - מתכון קל להכנה לכעכים מלוחים פריכים וממכרים, כאלה שלא תצליחו להפסיק לאכול מהרגע שתטעמו אותם בפעם הראשונה
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 117.3 קק״ל 4692.9 קק״לפחמימות 10.0 גרם 400.3 גרםשומן 7.6 גרם 304.8 גרםנתרן 260.1 מ״ג 10404.3 מ״גחלבון 2.6 גרם 104.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 37.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 92.0 גרםכולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 5.9 מ״ג 236.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 37.5 מ״גאשלגן 40.2 מ״ג 1606.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 22.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות117
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 117.3 קק״ל 4692.9 קק״לפחמימות 10.0 גרם 400.3 גרםשומן 7.6 גרם 304.8 גרםנתרן 260.1 מ״ג 10404.3 מ״גחלבון 2.6 גרם 104.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 37.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 92.0 גרםכולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 5.9 מ״ג 236.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 37.5 מ״גאשלגן 40.2 מ״ג 1606.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 22.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 117 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. את הקמח מוסיפים בהדרגה ולא בבת אחת, עד שמתקבל בצק חלק, אחיד ונוח. אם הבצק עדיין דביק אפשר להוסיף קצת קמח.
- מכניסים את הבצק לחצי שעה למקרר.
- להדליק תנור לחום של 180 מעלות ולרפד תבניות גדולות בנייר אפייה.
- קורצים עיגולים בגודל של שזיף, מגלגלים גליל ויוצרים טבעות. מניחים את הטבעות במרחק ס״מ אחת מהשניה.
- מורחים בעדינות את הטבעות בביצה טרופה מדוללת במים.
- זורים מעל שומשום ומעט מלח גס.
- אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד שהטבעות מזהיבות.
- שומרים בכלי אטום כחמישה ימים.
אופן הכנה
- בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. את הקמח מוסיפים בהדרגה ולא בבת אחת, עד שמתקבל בצק חלק, אחיד ונוח. אם הבצק עדיין דביק אפשר להוסיף קצת קמח.
- מכניסים את הבצק לחצי שעה למקרר.
- להדליק תנור לחום של 180 מעלות ולרפד תבניות גדולות בנייר אפייה.
- קורצים עיגולים בגודל של שזיף, מגלגלים גליל ויוצרים טבעות. מניחים את הטבעות במרחק ס״מ אחת מהשניה.
- מורחים בעדינות את הטבעות בביצה טרופה מדוללת במים.
- זורים מעל שומשום ומעט מלח גס.
- אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד שהטבעות מזהיבות.
- שומרים בכלי אטום כחמישה ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (22)
הכי טובים מכל מתכוני הכעכים תודה ליליאן
תודה רבה!
עבודי יכול ללמוד ממך שיעור איך לעשות כעכים פצצות
תודה רבה!
מרגרינה??
ניתן להחליף בחמאה.
קטגוריות
- אוכל טורקי
- אוכל לבנוני
- אוכל לובי
- אוכל מצרי
- אוכל מרוקאי
- אוכל ספרדי
- אוכל עיראקי
- אוכל ערבי
- אוכל פרסי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- בראנץ'
- יותר בריא ויותר טעים
- מאפים מלוחים
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- עוגיות מלוחות
- פיקניק
- פרווה לכל ארוחה