-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 354.4 קק״ל 2835.5 קק״לפחמימות 29.4 גרם 235.3 גרםשומן 15.1 גרם 120.9 גרםנתרן 224.5 מ״ג 1795.9 מ״גחלבון 11.8 גרם 94.2 גרםסיבים תזונתיים 18.3 גרם 146.8 גרםשומן רווי 4.3 גרם 34.6 גרםכולסטרול 11.7 מ״ג 93.5 מ״גסידן 428.1 מ״ג 3424.9 מ״גברזל 3.7 מ״ג 29.6 מ״גאשלגן 2834.8 מ״ג 22678.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה
-
קלוריות354
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 354.4 קק״ל 2835.5 קק״לפחמימות 29.4 גרם 235.3 גרםשומן 15.1 גרם 120.9 גרםנתרן 224.5 מ״ג 1795.9 מ״גחלבון 11.8 גרם 94.2 גרםסיבים תזונתיים 18.3 גרם 146.8 גרםשומן רווי 4.3 גרם 34.6 גרםכולסטרול 11.7 מ״ג 93.5 מ״גסידן 428.1 מ״ג 3424.9 מ״גברזל 3.7 מ״ג 29.6 מ״גאשלגן 2834.8 מ״ג 22678.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״גסגור
מה שהופך את הכרוב הממולא למנה אהובה כל כך, הוא היכולת לחדש ולגוון במילוי, אכלתם פעם כרוב ממולא בקינואה? נסו ולא תתחרטו.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 354 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרוב
-
1 כרוב לבן בינוני
מילוי
-
1 כוס קינואה
-
1/2 כוס עדשים כתומות
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 בצל סגול בינוניקצוץ
-
3 גבעולי סלרי
-
1 עגבנייה בינוניתמגורדת בפומפיה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
הגשה
-
1 גביע יוגורט 3%
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית סומאק
-
1 כף גדושה עירית
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר גדול מים.
- בעזרת סכין קטנה מוציאים את מרכז הכרוב ומכניסים לסיר כשהחור שיצרנו כלפי מעלה.
- מבשלים את הכרוב עד שהעלים נפרדים אחד מהשני, מוציאים מהמים ומקררים.
- מניחים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים - קינואה, עדשים כתומות, פטרוזיליה, סלרי, בצל קצוץ, עגבנייה מגורדת ומתבלים במלח ופלפל.
- מפרידים את עלי הכרוב ומסדרים אותם על משטח העבודה.
- מניחים במרכז כל עלה כף מהמילוי. מקפלים מהצדדים למרכז העלה, ואחר כך מגלגלים כלפי מעלה.
- מסדרים בתחתית סיר רחב ושטוח את פרוסות הבצל ועל גביהן את עלי הכרוב הממולאים.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים לסיר עד לכיסוי העלים, (ניתן להוסיף מים אם צריך).
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 35 דקות.
- מכינים את הרוטב להגשה: בקערה קטנה מערבבים יחד שמנת חמוצה, יוגורט, עירית קצוצה, סומק, מלח, פלפל ושמן זית.
- מגישים את הכרוב הממולא ולצידו את רוטב היוגורט.
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר גדול מים.
- בעזרת סכין קטנה מוציאים את מרכז הכרוב ומכניסים לסיר כשהחור שיצרנו כלפי מעלה.
- מבשלים את הכרוב עד שהעלים נפרדים אחד מהשני, מוציאים מהמים ומקררים.
- מניחים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים - קינואה, עדשים כתומות, פטרוזיליה, סלרי, בצל קצוץ, עגבנייה מגורדת ומתבלים במלח ופלפל.
- מפרידים את עלי הכרוב ומסדרים אותם על משטח העבודה.
- מניחים במרכז כל עלה כף מהמילוי. מקפלים מהצדדים למרכז העלה, ואחר כך מגלגלים כלפי מעלה.
- מסדרים בתחתית סיר רחב ושטוח את פרוסות הבצל ועל גביהן את עלי הכרוב הממולאים.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים לסיר עד לכיסוי העלים, (ניתן להוסיף מים אם צריך).
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 35 דקות.
- מכינים את הרוטב להגשה: בקערה קטנה מערבבים יחד שמנת חמוצה, יוגורט, עירית קצוצה, סומק, מלח, פלפל ושמן זית.
- מגישים את הכרוב הממולא ולצידו את רוטב היוגורט.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה ממש קל להכנה