כריך סושי בגט עם גבינת סימפוניה בצל ירוק, אנטיפסטי וצ’יפס אפוי
כריך שפשוט אין עליו. מורכב מירקות צלויים בתנור וצ'יפס אפוי. כל אחד מהמרכיבים יכול להיות טעים בפני עצמו ובתוך בגט זה מושלם
כריך שפשוט אין עליו. מורכב מירקות צלויים בתנור וצ'יפס אפוי. כל אחד מהמרכיבים יכול להיות טעים בפני עצמו ובתוך בגט זה מושלם
- יהודית אביב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 742.9 קק״ל 1485.9 קק״לפחמימות 58.6 גרם 117.1 גרםשומן 50.2 גרם 100.4 גרםנתרן 5622.6 מ״ג 11245.1 מ״גחלבון 6.9 גרם 13.8 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 11.7 גרםשומן רווי 7.0 גרם 14.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.1 מ״ג 38.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 482.4 מ״ג 964.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-25 דק׳
-
קלוריות743
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 742.9 קק״ל 1485.9 קק״לפחמימות 58.6 גרם 117.1 גרםשומן 50.2 גרם 100.4 גרםנתרן 5622.6 מ״ג 11245.1 מ״גחלבון 6.9 גרם 13.8 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 11.7 גרםשומן רווי 7.0 גרם 14.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.1 מ״ג 38.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 482.4 מ״ג 964.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-25 דק׳ | קלוריות 743 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 בגט לבן בינוני
אנטיפסטי
-
1 חציל קטן
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל כתום בינוני
-
4 כפות שמן זיתאפשר גם 5. לאפיית האנטי פסטי
-
1 קורט מלח ים אטלנטי
צ'יפס בתנור
-
7 תפוחי אדמה קטניםאפשר גם 6 או 8. מומלץ מהזן הלבן
-
1 כף גדושה מלח דקלבישול תפוחי האדמה
-
3 כפות חומץ 5%לבישול תפוחי האדמה
-
1/4 כוס שמן זיתלאפיית הצ'יפס
-
1 קורט מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
- מכינים אנטי פסטי: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- חותכים את החציל לפרוסות בעובי של 1 ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- חותכים את הפלפלים לאורך ל-6 חתיכות ומניחים בתבנית.
- מזלפים שמן זית, זורים מלח ים אטלנטי ואופים בתנור למשך כ-30 דקות או עד שהירקות רכים ונראים מוכנים.
- מכינים צ’יפס בתנור: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם הרבה מים, כף מלח ו - 3 כפות חומץ.
- מבשלים את תפוחי האדמה כמעט עד הסוף (80%-90% בישול).
- מקררים מעט ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 3/4 ס”מ.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מזלפים עליה שמן זית בנדיבות ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי.
- מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על התבנית.
- מזלפים עוד קצת שמן זית על תפוחי האדמה, מפזרים מלח ים אטלנטי ואופים כ - 50-60 דקות בתנור, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים ונעשים קריספיים.
- מרכיבים את הכריך: חותכים את הבגט לרוחב ומוציאים קצת מהחלק הרך שלו כדי לפנות מקום לכל הירקות והגבינה.
- מורחים גבינה בנדיבות ובשכבה עבה על שני הצדדים של הבגט.
- מניחים פלפלים קלויים לכל רוחב הבגט, פעם פלפל אדום ופעם כתום.
- מניחים בצד השני של הבגט פרוסות חציל קלוי ומעליהן עוד שורה של פלפלים בצבעים.
- מניחים שכבה יפה של צ’יפס וסוגרים את הכריך.
- עוטפים היטב וממש הדוק עם ניילון נצמד ופורסים לפרוסות ברוחב של כ-5 ס”מ.
- מניחים בצלחת הגשה עם עוד צ’יפס, זיתי קלמטה וירקות טריים חתוכים.
אופן הכנה
- מכינים אנטי פסטי: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- חותכים את החציל לפרוסות בעובי של 1 ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- חותכים את הפלפלים לאורך ל-6 חתיכות ומניחים בתבנית.
- מזלפים שמן זית, זורים מלח ים אטלנטי ואופים בתנור למשך כ-30 דקות או עד שהירקות רכים ונראים מוכנים.
- מכינים צ’יפס בתנור: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם הרבה מים, כף מלח ו - 3 כפות חומץ.
- מבשלים את תפוחי האדמה כמעט עד הסוף (80%-90% בישול).
- מקררים מעט ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 3/4 ס”מ.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מזלפים עליה שמן זית בנדיבות ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי.
- מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על התבנית.
- מזלפים עוד קצת שמן זית על תפוחי האדמה, מפזרים מלח ים אטלנטי ואופים כ - 50-60 דקות בתנור, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים ונעשים קריספיים.
- מרכיבים את הכריך: חותכים את הבגט לרוחב ומוציאים קצת מהחלק הרך שלו כדי לפנות מקום לכל הירקות והגבינה.
- מורחים גבינה בנדיבות ובשכבה עבה על שני הצדדים של הבגט.
- מניחים פלפלים קלויים לכל רוחב הבגט, פעם פלפל אדום ופעם כתום.
- מניחים בצד השני של הבגט פרוסות חציל קלוי ומעליהן עוד שורה של פלפלים בצבעים.
- מניחים שכבה יפה של צ’יפס וסוגרים את הכריך.
- עוטפים היטב וממש הדוק עם ניילון נצמד ופורסים לפרוסות ברוחב של כ-5 ס”מ.
- מניחים בצלחת הגשה עם עוד צ’יפס, זיתי קלמטה וירקות טריים חתוכים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
מנה פשוט מושלמת!!!!
היי מיכל, שמחים לשמוע שאהבת!
אחד המגניבים!
תודה!
ציפס וסושי שילוב מעניין
זה לא סושי בשום תורה לא יודעת איך מישהן הגיע לרעיון שזה דומה לסושי ככב שזה לא שילוב של סושי וצ’יפס