-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 115.8 קק״ל 1158.1 קק״לפחמימות 13.0 גרם 129.5 גרםשומן 6.9 גרם 69.3 גרםנתרן 324.1 מ״ג 3240.6 מ״גחלבון 1.1 גרם 11.5 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 46.1 מ״ג 460.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 85.2 מ״ג 851.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 40 דק׳כולל 13 שעות
-
קלוריות116
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 115.8 קק״ל 1158.1 קק״לפחמימות 13.0 גרם 129.5 גרםשומן 6.9 גרם 69.3 גרםנתרן 324.1 מ״ג 3240.6 מ״גחלבון 1.1 גרם 11.5 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 46.1 מ״ג 460.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 85.2 מ״ג 851.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
כרעיים בתנור: ארוחת קיץ קלילה, שמחה, טעימה וצבעונית עם הרבה בריאות בתבנית אחת בלבד. אל תוותרו על ההשרייה של הכרעיים במרינדה ואל תקצרו בזמן הצלייה – בזכות שתי הפעולות האלו, העוף יוצא רך ועסיסי ומלא בטעמים. יש המון אפשרויות לירקות שמתאימים לתבנית הזאת – רק תבחרו את הירקות המועדפים עליכם וקדימה למטבח!
מרכיבים 22 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 13 שעות | קלוריות 116 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
6 יחידות כרעי עוףחצויות
ירקות
-
2 יחידות בטטותקטנות, חצויות לאורכן
-
2 יחידות גזריםקלופים, חצויים לאורכם
-
2 יחידות בצלים סגוליםחתוך לרבעים
-
2 יחידות קולורביקלופים, חתוכים לרבעים
-
2 יחידות לפתותקלופות, חתוכות לרבעים
-
1 יחידה שורש סלריקלוף, חתוך לרבעים
-
2 יחידות סלקיםקלופים, חתוכים גס
-
2 יחידות שורש פטרוזיליהקלוף
-
2 יחידות כרישותללא החלק הירוק, חתוכות גס
-
2 יחידות שומריםחצויים
-
1 ראש שוםחצוי
-
3 יחידות תפוחי אדמהקלופים, חצויים
מרינדה
-
1/3 כוס שמן זית חזק
-
1/3 כוס דבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מעושנת
-
1 כף סומאק
-
5 שיני שוםכתושות, או 2 כפיות אבקת שום
-
2 כפות זעתרטרי, או אורגנו טרי או יבש קצוץ
הגשה
-
טרי, או אורגנו טרי או פטרוזיליה
אופן הכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערה גדולה מספיק, שתוכל להכיל גם את כרעי העוף.
- מכניסים את הכרעיים לקערה ומעסים במרינדה היטב. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה.
- מחממים את התנור לחום של 250 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. מניחים את הירקות בתבנית ומעליהם את הכרעיים, כשצד העור כלפי מעלה.
- מזלפים את שאריות המרינדה על העוף והירקות. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור במשך 50 דקות.
- מסירים את נייר הכסף וצולים 15-20 דקות נוספות עד שהכול מתרכך והעוף משחים.
- מפזרים מעל עלי זעתר או אורגנו ומגישים.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
אופן הכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערה גדולה מספיק, שתוכל להכיל גם את כרעי העוף.
- מכניסים את הכרעיים לקערה ומעסים במרינדה היטב. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה.
- מחממים את התנור לחום של 250 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. מניחים את הירקות בתבנית ומעליהם את הכרעיים, כשצד העור כלפי מעלה.
- מזלפים את שאריות המרינדה על העוף והירקות. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור במשך 50 דקות.
- מסירים את נייר הכסף וצולים 15-20 דקות נוספות עד שהכול מתרכך והעוף משחים.
- מפזרים מעל עלי זעתר או אורגנו ומגישים.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
הערות
- אפשר להשרות במרינדה פחות זמן, מינימום שעה, אך כאמור, העוף יהיה פחות רך ועסיסי.
הערות
- אפשר להשרות במרינדה פחות זמן, מינימום שעה, אך כאמור, העוף יהיה פחות רך ועסיסי.