כתום והצהוב החדש – פנקייק תירס ועדשים כתומות של אסי רוז

איך מכינים לילדים ארוחת בוקר או ערב עשירה וטעימה? משדכים בין שני דברים שהם אוהבים לאכול: תירס ופנקייק ומכינים פנקייק תירס ועדשים כתומות עם מטבל אבוקדו
איך מכינים לילדים ארוחת בוקר או ערב עשירה וטעימה? משדכים בין שני דברים שהם אוהבים לאכול: תירס ופנקייק ומכינים פנקייק תירס ועדשים כתומות עם מטבל אבוקדו
  • אסי רוז
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    37
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 37.0 קק״ל 1108.8 קק״ל
    פחמימות 2.6 גרם 77.0 גרם
    שומן 1.9 גרם 56.8 גרם
    נתרן 117.9 מ״ג 3536.9 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 54.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 24.5 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 6.8 מ״ג 204.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 40.9 מ״ג 1227.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    37
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 37.0 קק״ל 1108.8 קק״ל
    פחמימות 2.6 גרם 77.0 גרם
    שומן 1.9 גרם 56.8 גרם
    נתרן 117.9 מ״ג 3536.9 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 54.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 24.5 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 6.8 מ״ג 204.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 40.9 מ״ג 1227.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור

זמן הכנה 10 דקות, זמן כולל 15 דקות, רמת קושי – קל,  מרכיבים – 6

אני מאמינה שכל הורה מכיר את התירס, זה לדעתי הדגן האהוב ביותר על ילדים ועכשיו יש לנו שחקן חדש במטבח, מיכאל בני בן השנתיים לאחרונה התחיל לתעדף מאכלים מסוימים. התעדוף הזה מלווה בהתרגשות גדולה מצידי, זה בדיוק הגיל ויש בזה קסם מופלא, הרגע הזה בו הילד שלך מפתח אישיות ואופי, מבין מה הטעמים והמרקמים שהוא מתחבר אליהם ולמה הוא מתחבר פחות. 

בתוך הרצונות והגילוי העמוק של האופי שלו אני נותנת לו מבחר רחב של מרכיבים, מרקמים וטעמים שונים בכדי לחשוף אותו עוד ועוד ולא לגרום לו להיות מקובע על מאכל קבוע. 

הפעם בחרתי לשלב בין שני מאכלים שהוא מאוד אוהב, האחד זה פנקייק והשני זה תירס. העשרתי את הפנקייק תירס שלי בחלבון איכותי וסיבים תזונתיים שמגיעים מהעדשים הכתומות, שילבתי עם הפנקייק מטבל אבוקדו בעל מרקם חלק ושומן איכותי ויצאה לנו ארוחה נפלאה, בריאה ומפנקת לכל בני הבית. 

המרקם של הפנקייק מעט יבש עד שמגיעים לפיצוח גרגיר התירס שנותן לחות ומתיקות אינסופית, בשילוב עם המטבל אבוקדו הביס מקבל תפנית חמצמצה ומלוחה וכל בלוטות הטעם מתמלאות באושר. 

בתוך כמה דקות בודדות אני מצליחה להכין ארוחה עשירה ובריאה לכל בני הבית, ארוחה בה כולם אוכלים ומתמוגגים בהנאה גדולה. ארוחה מזינה שליבי רגוע ושליו אחרי שכולם אוכלים אותה. 

מה שעוד קסום בארוחה הזו היא היכולת להתאים אותה לשתי ארוחות עיקריות ביום, ארוחת הבוקר או ארוחת הערב. היא משתלבת בול עם שתיהן וכך אני לעיתים מכינה אותה בערב ולעיתים בבוקר, תלוי מה הגוזל הקטן העדיף באותו היום. 

בשביל קצת אתגר ו”בוסט” של טריות אני מניחה על השולחן צלחת ירקות חתוכים שתשתלב מושלם עם הפנקייק ומטבל האבוקדו, לרוב אני מגוונת ובכל יום יהיו ירקות שונים על השולחן, גם אם הקטנטנים לא נוגעים בהם בפעם הראשונה זה בסדר ואפילו הגיוני, אבל אם משהו יהיה נוכח באופן קבוע על השולחן הקטנים לבסוף יסתקרנו ויעזו לטעום, ברגע שהם יטעמו הם יתאהבו ויחשפו לעוד טעמים, מרקמים וצורות חדשות.

כל שנותר הוא לחמם מחבת ולהתחיל להנות מארוחות משפחתיות ומגוונות.

לחיי הגיוון, הטעם האישי והאושר שהילדים מעניקים לנו.

ימי הורות מאושרים 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בלינצ'ס ופנקייקים
אסי רוז
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

פנקייק

מטבל אבוקדו


אופן הכנה

  1. מכינים את הפנקייקים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד התירס, לאחר שמתקבלת בלילה אחידה מוסיפים את התירס ומערבבים היטב לבלילה דלילה יחסית. 
  2. מחממים מחבת לחום בינוני ובעזרת כף יוצרים תלוליות קטנות מהבלילה ומעבירים למחבת. לאחר שהפנקייק מתחיל להתייבש מעט בדפנות ומתחילות להיווצר בו בועות קטנות הופכים אותו לצריבה ובישול מהצד השני ומוציאים מהמחבת.
  3. מכינים את מטבל האבוקדו: טוחנים בטוחן ידני את האבוקדו עם הלימון והמלח למחית חלקה או שאפשר גם למעוך במזלג למחית עם מעט גושים (מה שמעדיפים).

 

הערות

  • איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
  • ניתן לשמור את הפנקייק בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים, כיף לחמם אותם בטוסטר / מחבת / מיקרו. את ממרח האבוקדו אני ממליצה להכין רק בסמוך לאכילה בכדי שלא ישחיר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כתום והצהוב החדש – פנקייק תירס ועדשים כתומות של אסי רוז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    שרה פפורטמן

    המון מרכיבים בריאים במנה וואהו

      Avatar
      מערכת Foody

      בריאים וטעימים (: שבת שלום!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות