-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 369.7 קק״ל 2218.2 קק״לפחמימות 46.2 גרם 277.3 גרםשומן 7.8 גרם 46.6 גרםנתרן 917.3 מ״ג 5503.7 מ״גחלבון 19.0 גרם 114.2 גרםסיבים תזונתיים 13.9 גרם 83.6 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 281.4 מ״ג 1688.1 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 1811.6 מ״ג 10869.3 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 10.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות370
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 369.7 קק״ל 2218.2 קק״לפחמימות 46.2 גרם 277.3 גרםשומן 7.8 גרם 46.6 גרםנתרן 917.3 מ״ג 5503.7 מ״גחלבון 19.0 גרם 114.2 גרםסיבים תזונתיים 13.9 גרם 83.6 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 281.4 מ״ג 1688.1 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 1811.6 מ״ג 10869.3 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 10.8 מ״גסגור
אין כמו להתחיל את הארוחה ממרק נפלא, סמיך, קרמי ומיוחד! קבלו מתכון להכנת מרק אפונה ירוקה עדינה עם תפוחי אדמה בייבי גורמה וטעמים מעולים של טימין, עלי דפנה ונענע.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 370 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק אפונה ותפוחי אדמה
-
1 בצל גדולקצוץ
-
4 כפות שמן זית קלאסי
-
800 גרם תפוחי אדמה בייבי גורמהמבושלים וקלופים, חתוכים לרבעים
-
2 גבעולי סלריבהירים, קצוצים
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 גבעולי טימין טרי
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
3 גרגירי פלפל אנגלי
-
1 ליטר ציר ירקותלא מאבקת מרק
-
2 יחידות עלי דפנה
-
350 גרם אפונה ירוקה עדינה קפואהמופשרת
-
1/2 כוס נענעקצוצה
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל 3-4 דקות להזהבה קלה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים, הסלרי, השום, הטימין, הפלפל השחור, המלח והפלפל האנגלי, מערבבים ומטגנים כדקה-שתיים.
- מוסיפים לסיר את ציר הירקות ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
- מוסיפים את האפונה כ-2 דקות לפני סיום בישול תפוחי האדמה.
- מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי (לא נצטרך אותם), ומוציאים רבע מכמות הירקות לקערה נפרדת. את יתר המרק טוחנים במעבד מזון או עם בלנדר מוט.
- מחזירים למרק את הירקות השלמים, מוסיפים את הנענע ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל 3-4 דקות להזהבה קלה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים, הסלרי, השום, הטימין, הפלפל השחור, המלח והפלפל האנגלי, מערבבים ומטגנים כדקה-שתיים.
- מוסיפים לסיר את ציר הירקות ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
- מוסיפים את האפונה כ-2 דקות לפני סיום בישול תפוחי האדמה.
- מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי (לא נצטרך אותם), ומוציאים רבע מכמות הירקות לקערה נפרדת. את יתר המרק טוחנים במעבד מזון או עם בלנדר מוט.
- מחזירים למרק את הירקות השלמים, מוסיפים את הנענע ומגישים מיד.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן