לביבות פולנטה מקסיקניות סופר קראנץ’
לביבות פולנטה בסגנון מקסיקני מצופות קמח תירס. את הקראנץ' ישמעו מרחוק! מגישים את לביבות הפולנטה עם קרם פרש והשכנים מיד ידפקו בדלת. חנוכה שמח!
לביבות פולנטה בסגנון מקסיקני מצופות קמח תירס. את הקראנץ' ישמעו מרחוק! מגישים את לביבות הפולנטה עם קרם פרש והשכנים מיד ידפקו בדלת. חנוכה שמח!
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 362.3 קק״ל 5796.4 קק״לפחמימות 6.6 גרם 106.1 גרםשומן 35.3 גרם 565.6 גרםנתרן 312.4 מ״ג 4998.4 מ״גחלבון 5.2 גרם 83.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.4 גרםשומן רווי 14.6 גרם 234.3 גרםכולסטרול 65.9 מ״ג 1054.8 מ״גסידן 146.5 מ״ג 2344.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 1448.1 מ״ג 23170.0 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 26.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות362
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 362.3 קק״ל 5796.4 קק״לפחמימות 6.6 גרם 106.1 גרםשומן 35.3 גרם 565.6 גרםנתרן 312.4 מ״ג 4998.4 מ״גחלבון 5.2 גרם 83.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.4 גרםשומן רווי 14.6 גרם 234.3 גרםכולסטרול 65.9 מ״ג 1054.8 מ״גסידן 146.5 מ״ג 2344.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 1448.1 מ״ג 23170.0 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 26.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 362 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
2 מיכלים שמנת לבישול 15%
-
1 1/2כוסות או 400 גרם קמח תירס אינסטנט
-
2 קלחי תירס טרי
-
25 גרם חמאה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס גבינת פרמזןמגורדת
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
קרם פרש
-
2מיכלים או 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את הקרם פרש: לסיר קטן על כיריים מכניסים את השמנת החמוצה ואת השמנת להקצפה ומרתיחים עד לטמפרטורה של 37 מעלות.
- מכניסים את הקרם פרש למיכל במקרר למשך 24 שעות.
- מכינים את הלביבות: לסיר קטן מוזגים 2 שמנת מתוקה לבישול ומרתיחים על אש קטנה.
- מרגע הרתיחה, מוזגים בהדרגה כוס וחצי של קמח תירס תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד.
- מסירים את הסיר מהאש.
- מוסיפים פנימה 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות, ומתבלים בכפית מלח.
- מוסיפים גם כוס גבינת פרמזן מגורדת, ומערבבים הכל יחד.
- בסיר נוסף מרתיחים 2 קלחי תירס עם כף סוכר במשך 7 דקות.
- בעזרת סכין מורידים את גרעיני התירס מהקלחים, ומוסיפים אותם לתערובת. אם אוהבים חריף אפשר בשלב זה להוסיף צ׳ילי חריף קצוץ).
- מערבבים את כל הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות בצורת דיסקית.
- שופכים קמח תירס לקערה, טובלים את הקציצות בקמח התירס ומצפים אותן. אפשר לטגן גם ללא קמח תירס.
- במחבת רחבה מרתיחים את השמן בגובה 1 סנטימטר.
- מטגנים את הלביבות במשך כ-2 דקות מכל צד.
- מגישים את לביבות הפולנטה לצד קרם פרש.
אופן הכנה
- מכינים את הקרם פרש: לסיר קטן על כיריים מכניסים את השמנת החמוצה ואת השמנת להקצפה ומרתיחים עד לטמפרטורה של 37 מעלות.
- מכניסים את הקרם פרש למיכל במקרר למשך 24 שעות.
- מכינים את הלביבות: לסיר קטן מוזגים 2 שמנת מתוקה לבישול ומרתיחים על אש קטנה.
- מרגע הרתיחה, מוזגים בהדרגה כוס וחצי של קמח תירס תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד.
- מסירים את הסיר מהאש.
- מוסיפים פנימה 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות, ומתבלים בכפית מלח.
- מוסיפים גם כוס גבינת פרמזן מגורדת, ומערבבים הכל יחד.
- בסיר נוסף מרתיחים 2 קלחי תירס עם כף סוכר במשך 7 דקות.
- בעזרת סכין מורידים את גרעיני התירס מהקלחים, ומוסיפים אותם לתערובת. אם אוהבים חריף אפשר בשלב זה להוסיף צ׳ילי חריף קצוץ).
- מערבבים את כל הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות בצורת דיסקית.
- שופכים קמח תירס לקערה, טובלים את הקציצות בקמח התירס ומצפים אותן. אפשר לטגן גם ללא קמח תירס.
- במחבת רחבה מרתיחים את השמן בגובה 1 סנטימטר.
- מטגנים את הלביבות במשך כ-2 דקות מכל צד.
- מגישים את לביבות הפולנטה לצד קרם פרש.
הערות
- במקום לטגן את הלביבות, ניתן לרפד תבנית עם נייר אפייה, לשמן מעט ולאפות בתנור.
הערות
- במקום לטגן את הלביבות, ניתן לרפד תבנית עם נייר אפייה, לשמן מעט ולאפות בתנור.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן