להכין פיתה כמו אייל שני: המתכון הסודי של ‘מזנון’ – פיתה עם כבדי עוף
הפיתה של אייל שני היא סנסציה בינלאומית. קצב הירקות מגיש את המנה האייקונית שלו במסעדות במלבורן, וינה, פריז וניו-יורק. אבל האם אפשר להכין אותה גם בבית? דניאל רגבי יצא במסע לפענוח המתכון הסודי למנת הדגל של מסעדת 'מזנון'
הפיתה של אייל שני היא סנסציה בינלאומית. קצב הירקות מגיש את המנה האייקונית שלו במסעדות במלבורן, וינה, פריז וניו-יורק. אבל האם אפשר להכין אותה גם בבית? דניאל רגבי יצא במסע לפענוח המתכון הסודי למנת הדגל של מסעדת 'מזנון'
- דניאל רגבי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 853.8 קק״ל 3415.2 קק״לפחמימות 17.2 גרם 68.7 גרםשומן 75.7 גרם 302.7 גרםנתרן 3201.0 מ״ג 12804.1 מ״גחלבון 32.8 גרם 131.2 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.5 גרםשומן רווי 12.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 431.7 מ״ג 1726.8 מ״גסידן 113.4 מ״ג 453.8 מ״גברזל 16.8 מ״ג 67.3 מ״גאשלגן 604.0 מ״ג 2416.1 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 25.2 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות854
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 853.8 קק״ל 3415.2 קק״לפחמימות 17.2 גרם 68.7 גרםשומן 75.7 גרם 302.7 גרםנתרן 3201.0 מ״ג 12804.1 מ״גחלבון 32.8 גרם 131.2 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.5 גרםשומן רווי 12.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 431.7 מ״ג 1726.8 מ״גסידן 113.4 מ״ג 453.8 מ״גברזל 16.8 מ״ג 67.3 מ״גאשלגן 604.0 מ״ג 2416.1 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 25.2 מ״גסגור
בכל פרק של ‘מנת הדגל’ דניאל רגבי מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלהן, מנתח את המרכיבים והטכניקות שבהם הם טופלו – ומנסה ללמד אתכם איך להכין את המנה במטבח הביתי. הפעם נבקר במזנון של אייל שני, מסעדת הפיתות המפורסמת ברחוב קינג ג’ורג בתל אביב.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 854 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלסת עגבניות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/4 לימון בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן זיתאו לפי הצורך
טחינה
-
250 מ"ל טחינה גולמית
-
1 בקבוק מים קריםלשימוש לפי הצורך
-
1 קורט כמון טחון
-
1/2 לימון בינוני
-
1/2 כפית מלח דק
חריף ירוק
-
8 שיני שוםקונפי (צפו בסרטון להוראות הכנה)
-
3 פלפלי צ'ילי ירוקים גדוליםקצוצים דק
-
1/4 לימון בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
4 כפות שמן זיתאו לפי הצורך
פיתות (מספיק ל-7 פיתות)
-
1/2 ק"ג קמח מלאאורגני
-
16 גרם שמרים טרייםשמרית
-
50 מ"ל מים פושרים
-
20 גרם סוכר חום
-
1/2 כף מלח דק
-
225 מ"ל מים מינרלייםחמימים
-
1 כף שמן זית
הרכבה והגשה
-
3 כפות שמן קנולה
-
500 גרם כבדי עוף
-
1 גבעול בצל ירוקאופציונלי
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הסלסה: קוצצים דק את הפלפל החריף, מפלטים את עגבניות התמר - חוצים לרבעים ומסירים את הגרעינים. לאחר מכן קוצצים לקוביות.
- מתבלים בלימון, שמן זית ומלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את הטחינה: מוזגים את הטחינה הגולמית לקערה גדולה ומוסיפים מים עד להגעה למרקם הרצוי.
- מתבלים במלח ולימון בנדיבות, במידה ורוצים, אפשר להוסיף כמון.
- מכינים את החריף הירוק: קוצצים דק את הפלפלים החריפים.
- בקערה, מועכים את שיני השום ומכסים לגמרי בשמן זית. מתבלים בלימון ומלח.
- מכינים את הפיתות: בקערה ממיסים את השמרים ו-50 מ”ל מים פושרים.
- בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים את עיסת השמרים, המים המינרליים והשמן ומערבבים.
- ממשיכים ללוש עוד 7 דקות. הבצק אמור להיות רטוב, אבל לאחר כ-3 דקות לישה, הוא ייפרד מדפנות הקערה.
- אוספים את הבצק לכדור ומקמחים, מכסים את הקערה, מניחים במקום חמים, 60 דקות מנוחה.
- מסירים את מעטפת הניילון ו”מפילים” את הבצק אל תוך עצמו בתפיחה. אוטמים שוב בניילון, ובחזרה למקום החמים לכ-45 דקות.
- מחממים את התנור לחום מקסימלי כ-250 מעלות. מניחים בתחתית קערת מים ומעליה מניחים תבנית אפייה הפוכה.
- קורצים 7 כדורי בצק, במשקל של כ-120 גרם, כל אחד, ומניחים על משטח מקומח במקום חמים, עד שיכפילו את נפחם, 15-20 דקות.
- בעזרת מערוך, מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 12-14 ס”מ, ובעובי 3-4 מ”מ.
- מניחים 4 פיתות על התבנית ההפוכה. כעבור 4 עד 5 דקות, כיפת הפיתה מתחילה להזהיב. אופים את שאר הפיתות באותה דרך.
- מגישים את המנה: צורבים את הכבדים והבצל הירוק במחבת לוהטת ומשומנת, מתבלים והופכים. צולים עד להשחמה משני הצדדים. שימו לב שהכבדים נשארים ורודים מבפנים כדי שלא יתייבשו. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים את הכבדים לפיתה יחד עם הטחינה, הסלסה והחריף.
אופן הכנה
- מכינים את הסלסה: קוצצים דק את הפלפל החריף, מפלטים את עגבניות התמר - חוצים לרבעים ומסירים את הגרעינים. לאחר מכן קוצצים לקוביות.
- מתבלים בלימון, שמן זית ומלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את הטחינה: מוזגים את הטחינה הגולמית לקערה גדולה ומוסיפים מים עד להגעה למרקם הרצוי.
- מתבלים במלח ולימון בנדיבות, במידה ורוצים, אפשר להוסיף כמון.
- מכינים את החריף הירוק: קוצצים דק את הפלפלים החריפים.
- בקערה, מועכים את שיני השום ומכסים לגמרי בשמן זית. מתבלים בלימון ומלח.
- מכינים את הפיתות: בקערה ממיסים את השמרים ו-50 מ”ל מים פושרים.
- בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים את עיסת השמרים, המים המינרליים והשמן ומערבבים.
- ממשיכים ללוש עוד 7 דקות. הבצק אמור להיות רטוב, אבל לאחר כ-3 דקות לישה, הוא ייפרד מדפנות הקערה.
- אוספים את הבצק לכדור ומקמחים, מכסים את הקערה, מניחים במקום חמים, 60 דקות מנוחה.
- מסירים את מעטפת הניילון ו”מפילים” את הבצק אל תוך עצמו בתפיחה. אוטמים שוב בניילון, ובחזרה למקום החמים לכ-45 דקות.
- מחממים את התנור לחום מקסימלי כ-250 מעלות. מניחים בתחתית קערת מים ומעליה מניחים תבנית אפייה הפוכה.
- קורצים 7 כדורי בצק, במשקל של כ-120 גרם, כל אחד, ומניחים על משטח מקומח במקום חמים, עד שיכפילו את נפחם, 15-20 דקות.
- בעזרת מערוך, מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 12-14 ס”מ, ובעובי 3-4 מ”מ.
- מניחים 4 פיתות על התבנית ההפוכה. כעבור 4 עד 5 דקות, כיפת הפיתה מתחילה להזהיב. אופים את שאר הפיתות באותה דרך.
- מגישים את המנה: צורבים את הכבדים והבצל הירוק במחבת לוהטת ומשומנת, מתבלים והופכים. צולים עד להשחמה משני הצדדים. שימו לב שהכבדים נשארים ורודים מבפנים כדי שלא יתייבשו. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים את הכבדים לפיתה יחד עם הטחינה, הסלסה והחריף.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
מתכון טעים ומדוייק. תודה
תודה רבה, יוסי
מנה מאתגרת להכנה
המתכון כולל הרבה שלבים כי יש הרבה מרכיבים אבל כל חלק יחסית פשוט 🙂
פיתה לעניין!!!
תודה רבה!