לזניה פטריות וגבינות לאירוח טעים במיוחד
כולם אוהבים לזניה, במיוחד לזניה פטריות עם רוטב עגבניות והמון גבינה. מכינים בקלי קלות ומרשימים את האורחים במאפה גבינות זהוב וריחני
כולם אוהבים לזניה, במיוחד לזניה פטריות עם רוטב עגבניות והמון גבינה. מכינים בקלי קלות ומרשימים את האורחים במאפה גבינות זהוב וריחני
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 731.8 קק״ל 6586.1 קק״לפחמימות 28.7 גרם 258.3 גרםשומן 57.0 גרם 512.9 גרםנתרן 961.5 מ״ג 8653.2 מ״גחלבון 25.6 גרם 230.2 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 17.0 גרםשומן רווי 35.7 גרם 321.2 גרםכולסטרול 104.8 מ״ג 943.6 מ״גסידן 490.4 מ״ג 4413.9 מ״גברזל 2.0 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 338.7 מ״ג 3048.6 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 25.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות732
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 731.8 קק״ל 6586.1 קק״לפחמימות 28.7 גרם 258.3 גרםשומן 57.0 גרם 512.9 גרםנתרן 961.5 מ״ג 8653.2 מ״גחלבון 25.6 גרם 230.2 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 17.0 גרםשומן רווי 35.7 גרם 321.2 גרםכולסטרול 104.8 מ״ג 943.6 מ״גסידן 490.4 מ״ג 4413.9 מ״גברזל 2.0 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 338.7 מ״ג 3048.6 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 25.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 732 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב עגבניות
-
2קופסאות או 200 גרם רסק עגבניות
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית תבלין פילדלפיה
-
2 כוסות מים
רוטב שמנת
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2חבילות או 300 גרם גבינת בורסאן בטעם טבעי
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
פטריות
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
לזניה
-
1חבילה או 500 גרם עלי לזניה
-
200 גרם גבינת צ’דר כתום
-
200 גרם גבינת מוצרלה
-
200 גרם גבינת צ’דר לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית.
- מגררים את גבינות הצ’דר.
- מרתיחים את המים.
- קוצצים דק את הבצל והפטריות.
- מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה את כל הרכיבים יחד ושומרים בצד.
- מכינים את רוטב השמנת: שמים את כל הרכיבים בסיר קטן, מעלים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
- מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות עד שהם מתרככים. מצננים ושומרים בצד.
- מרכיבים את הלזניה: בתחתית התבנית שמים 2 מצקות של רוטב העגבניות. מעל מסדרים שכבה של עלי הלזניה. מעל שכבת עלי הלזניה, יוצקים 2 מצקות של רוטב השמנת, ומעליו שכבה של הפטריות ומיקס של הגבינות המגוררות. מעל הפטריות שמים עוד שכבה של עלי הלזניה ורוטב העגבניות, וחוזר חלילה עד שממלאים את כל התבנית.
- מסיימים בשכבה של רוטב העגבניות ומיקס הגבינות המגוררות.
- אופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית.
- מגררים את גבינות הצ’דר.
- מרתיחים את המים.
- קוצצים דק את הבצל והפטריות.
- מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה את כל הרכיבים יחד ושומרים בצד.
- מכינים את רוטב השמנת: שמים את כל הרכיבים בסיר קטן, מעלים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
- מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות עד שהם מתרככים. מצננים ושומרים בצד.
- מרכיבים את הלזניה: בתחתית התבנית שמים 2 מצקות של רוטב העגבניות. מעל מסדרים שכבה של עלי הלזניה. מעל שכבת עלי הלזניה, יוצקים 2 מצקות של רוטב השמנת, ומעליו שכבה של הפטריות ומיקס של הגבינות המגוררות. מעל הפטריות שמים עוד שכבה של עלי הלזניה ורוטב העגבניות, וחוזר חלילה עד שממלאים את כל התבנית.
- מסיימים בשכבה של רוטב העגבניות ומיקס הגבינות המגוררות.
- אופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
לא צריך ביצים?