להיט מהתנור של אסי רוז – לחם קינואה ללא התפחה וללא גלוטן
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1677.1 קק״ל 1677.1 קק״לפחמימות 23.7 גרם 23.7 גרםשומן 150.4 גרם 150.4 גרםנתרן 2414.7 מ״ג 2414.7 מ״גחלבון 57.7 גרם 57.7 גרםסיבים תזונתיים 25.0 גרם 25.0 גרםשומן רווי 25.0 גרם 25.0 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 558.1 מ״ג 558.1 מ״גברזל 12.8 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 901.8 מ״ג 901.8 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1677
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1677.1 קק״ל 1677.1 קק״לפחמימות 23.7 גרם 23.7 גרםשומן 150.4 גרם 150.4 גרםנתרן 2414.7 מ״ג 2414.7 מ״גחלבון 57.7 גרם 57.7 גרםסיבים תזונתיים 25.0 גרם 25.0 גרםשומן רווי 25.0 גרם 25.0 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 558.1 מ״ג 558.1 מ״גברזל 12.8 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 901.8 מ״ג 901.8 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״גסגור
החלה העונה של האוצר הירוק והרך עלי אדמות, זה שגורם לכל אדם שאני מכירה למשש אותו ולבדוק את רכותו, כל מה שנחוץ לו ליצירת הביס המטריף הוא בסיס מושלם וקצת מלח ולימון.
אני מדברת על האבוקדו! הוא הגיע והוא פה לתקופה ארוכה ומפנקת.
האבוקדו דורש בסיס יציב ורך לשהות עליו, והלחם קינואה הזה הוא מדויק להפליא עבור המשימה.
זה לחם שנוצר עבור האבוקדו, ועבור הרצון ליצור ארוחה מגוונת ומשביעה.
הלחם קינואה שלי הוא אחד שיכנס אלכם למטבח ולא יצא לעולם, אחרי שתטעמו אותו תתאהבו, בו ובביס המושלם שהוא יוצר בשילוב עם האבוקדו.
הוא עשיר בחלבון ועשיר בסיבים תזונתיים.
הוא מאוזן ומאזן רמות סוכר בדם, הוא רך ומפנק להפליא והוא תורם לתחושת שובע ושלווה.
ואם כל זה לא מספיק הוא הכי קל להכנה בעולם, כל המרכיבים שלו זמינים כמעט אצל כולם בארון בבית והוא מספיק לשבוע שלם של ארוחות אבוקדו מפנקות.
כל שנותר הוא לחמם את התנור ולהתחיל במלאכה,
ימי אבוקדו מאושרים
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1677 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 ביצים L
-
4 כפות טחינה גולמית
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כוס מים
-
1 שן שוםאו כפית אבקת שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כוס קמח קינואהראו הערות
-
1/2 שקית אבקת אפייה
ציפוי
-
1 כף קינואהלא מבושלת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפיה (ממליצה לא להשתמש בתבנית חד פעמית).
- טוחנים בבלנדר או מערבבים היטב בקערה את הביצים, טחינה, מים, שמן, מלח ושום. יוצרים עיסה דביקה ואחידה.
- מוסיפים לבלילה קמח קינואה ואבקת אפיה ומערבבים ידנית. מוסיפים את התוספות לבלילה ומערבבים לעיסה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, בעזרת סכין מסמנים שני פסים במרכז הבלילה. (הסימנים הללו יעלמו אבל יסייעו ללחם שלנו לתפוח לגובה).
- מפזרים מעט קינואה לא מבושלת על החלק העליון של הלחם לקישוט ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהלחם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפיה (ממליצה לא להשתמש בתבנית חד פעמית).
- טוחנים בבלנדר או מערבבים היטב בקערה את הביצים, טחינה, מים, שמן, מלח ושום. יוצרים עיסה דביקה ואחידה.
- מוסיפים לבלילה קמח קינואה ואבקת אפיה ומערבבים ידנית. מוסיפים את התוספות לבלילה ומערבבים לעיסה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, בעזרת סכין מסמנים שני פסים במרכז הבלילה. (הסימנים הללו יעלמו אבל יסייעו ללחם שלנו לתפוח לגובה).
- מפזרים מעט קינואה לא מבושלת על החלק העליון של הלחם לקישוט ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהלחם.
הערות
- איך טוחנים קמח קינואה בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון חצי כוס קינואה יבשה וטוחנים אותה היטב, במידה והטחינה לא הופכת את הקינואה לקמח דק דללו את כמות הקינואה בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש חצי קילו קינואה ומאחסנת את הקמח קינואה שלי בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
- יתן להחליף את התוספות בכל תוספת שתרצו: פשתן, זרעי צ'יה, שומשום מלא, שומשום לבן, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת
- ניתן לשמור את הלחם בקופסא אטומה למשך 5 ימים במקרר
- פרוסות הלחם טעימות מאוד אחרי צליה קלה במצנם או במחבת חמה
הערות
- איך טוחנים קמח קינואה בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון חצי כוס קינואה יבשה וטוחנים אותה היטב, במידה והטחינה לא הופכת את הקינואה לקמח דק דללו את כמות הקינואה בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש חצי קילו קינואה ומאחסנת את הקמח קינואה שלי בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
- יתן להחליף את התוספות בכל תוספת שתרצו: פשתן, זרעי צ'יה, שומשום מלא, שומשום לבן, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת
- ניתן לשמור את הלחם בקופסא אטומה למשך 5 ימים במקרר
- פרוסות הלחם טעימות מאוד אחרי צליה קלה במצנם או במחבת חמה
תגובות (26)
אפשר להחליף את הקמח קינואה לקינואה שלמה ? איך כדאי לעשות את זה תודה רבה לכם
הי מרדכי, לא ניתן להחליף בקינואה שלמה, יש צורך בקמח קינואה