-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 319.6 קק״ל 5114.1 קק״לפחמימות 47.2 גרם 755.6 גרםשומן 12.0 גרם 192.2 גרםנתרן 416.2 מ״ג 6659.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 71.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.5 גרםשומן רווי 6.9 גרם 110.6 גרםכולסטרול 18.6 מ״ג 296.8 מ״גסידן 11.8 מ״ג 188.7 מ״גברזל 1.5 מ״ג 23.4 מ״גאשלגן 57.5 מ״ג 919.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות320
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 319.6 קק״ל 5114.1 קק״לפחמימות 47.2 גרם 755.6 גרםשומן 12.0 גרם 192.2 גרםנתרן 416.2 מ״ג 6659.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 71.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.5 גרםשומן רווי 6.9 גרם 110.6 גרםכולסטרול 18.6 מ״ג 296.8 מ״גסידן 11.8 מ״ג 188.7 מ״גברזל 1.5 מ״ג 23.4 מ״גאשלגן 57.5 מ״ג 919.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 320 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח תופח
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
2 כפות חומץ תפוחים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
קורט מלח דק
-
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 ביצה L
-
1/4 כפית קליפת תפוז
הברשה
-
1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
2 כפות סוכר חוםלזרייה
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%מוקצפת במיקסר
-
1 כוס ריבת תותאיכותית
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד המזון את הקמח, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח ומערבבים בכמה פולסים.
- מוסיפים את החומץ ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, הביצה ואת גרידת התפוז ומעבדים עד שמתקבל בצק. חשוב לא להתעסק עם הבצק הרבה מדי, כדי שהסקונס יישארו רכים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מאחדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים את הבצק במקרר כשעה וחצי.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי 2.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס”מ. מניחים את העיגולים על תבנית מצופה בנייר אפייה עם רווח של 2 ס”מ ביניהם.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מברישים את הסקונס במעט שמנת מתוקה ומפזרים מעל סוכר דמררה.
- אופים את הסקונס במשך 20 דקות עד שהם זהובים ותפוחים.
- מצננים מעט ומגישים עם קצפת מתוקה וריבת תותים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד המזון את הקמח, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח ומערבבים בכמה פולסים.
- מוסיפים את החומץ ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, הביצה ואת גרידת התפוז ומעבדים עד שמתקבל בצק. חשוב לא להתעסק עם הבצק הרבה מדי, כדי שהסקונס יישארו רכים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מאחדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים את הבצק במקרר כשעה וחצי.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי 2.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס”מ. מניחים את העיגולים על תבנית מצופה בנייר אפייה עם רווח של 2 ס”מ ביניהם.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מברישים את הסקונס במעט שמנת מתוקה ומפזרים מעל סוכר דמררה.
- אופים את הסקונס במשך 20 דקות עד שהם זהובים ותפוחים.
- מצננים מעט ומגישים עם קצפת מתוקה וריבת תותים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר להחילף את החומץ תפוחים במשהו אחר?
אפשר להשתמש בחומץ רגיל.
לחמניות ממש טעימות אשמח לדעת האם עוברות הקפאה
כן אפשר להקפיא את הלחמניות אטומות היטב.
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן?
מומלץ להחליף רק עד חצי מכמות הקמח שבמתכון לקמח כוסמין לבן.