מאפה במילוי גבינות, ארטישוק וזיתים של אהרוני
לכבוד חג שבועות ישראל אהרוני מכין לנו מאפה גבינות פריך וזהוב מבצק יוגורט עשיר וקל להכנה, במילוי מפתיע של ארטישוק וזיתים. את הקראנץ' של הביס גם השכנים ישמעו!
לכבוד חג שבועות ישראל אהרוני מכין לנו מאפה גבינות פריך וזהוב מבצק יוגורט עשיר וקל להכנה, במילוי מפתיע של ארטישוק וזיתים. את הקראנץ' של הביס גם השכנים ישמעו!
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 241.0 קק״ל 3614.5 קק״לפחמימות 26.1 גרם 391.6 גרםשומן 11.9 גרם 179.2 גרםנתרן 182.1 מ״ג 2730.8 מ״גחלבון 7.1 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 13.2 גרםשומן רווי 2.7 גרם 41.1 גרםכולסטרול 45.0 מ״ג 675.3 מ״גסידן 84.6 מ״ג 1269.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 99.8 מ״ג 1497.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 10.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות241
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 241.0 קק״ל 3614.5 קק״לפחמימות 26.1 גרם 391.6 גרםשומן 11.9 גרם 179.2 גרםנתרן 182.1 מ״ג 2730.8 מ״גחלבון 7.1 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 13.2 גרםשומן רווי 2.7 גרם 41.1 גרםכולסטרול 45.0 מ״ג 675.3 מ״גסידן 84.6 מ״ג 1269.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 99.8 מ״ג 1497.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 10.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 241 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק יוגורט
-
3 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 גביעי יוגורט כבשים
-
1 ביצה L
-
1 קורט מלח דק
מילוי
-
1 צנצנת ארטישוק בשימוריםמשומר בשמן זית
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כוס גבינת ריקוטה 5%
-
1 כף ממרח פסטו
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את הקמח ואת אבקת האפייה בקערת המיקסר ומערבבים קלות. מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו הלישה לבצק אחיד ונוח. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מכינים את המלית: מסננים את הארטישוק, קוצצים אותו גס ומערבבים עם שאר חומרי המלית לתערובת אחידה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- הרכבת המאפה: מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעלה דק למדי. חותכים עיגולים בקוטר של כ־12-14 ס”מ (את השאריות אוספים לשימוש חוזר). מניחים במרכז כל עיגול כף מילוי. אוספים את שולי הבצק מעל המילוי לחצי ירח (כמו בורקס, אבל עומד, אבל אפשר גם שוכב), מהדקים היטב בצביטות את שולי הבצק זה לזה.
- מניחים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט שומשום ואופים כ־35 דקות עד שהמאפים זהובים ויפים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את הקמח ואת אבקת האפייה בקערת המיקסר ומערבבים קלות. מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו הלישה לבצק אחיד ונוח. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מכינים את המלית: מסננים את הארטישוק, קוצצים אותו גס ומערבבים עם שאר חומרי המלית לתערובת אחידה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- הרכבת המאפה: מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעלה דק למדי. חותכים עיגולים בקוטר של כ־12-14 ס”מ (את השאריות אוספים לשימוש חוזר). מניחים במרכז כל עיגול כף מילוי. אוספים את שולי הבצק מעל המילוי לחצי ירח (כמו בורקס, אבל עומד, אבל אפשר גם שוכב), מהדקים היטב בצביטות את שולי הבצק זה לזה.
- מניחים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט שומשום ואופים כ־35 דקות עד שהמאפים זהובים ויפים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
במתכון אין זיתים, בכותרת אין פסטו…
היי, ציפי אפשר להשתמש בשני הרכיבים.
הבצק ממש מצויין!!! מילאתי בתערובת גבינות וזיתים
מדוע המתכון הכתוב שונה בכמויות והרכב מהמתכון המצולם ביוטיוב?
כמה גרם יש בשני גביעי היוגורט?
140-150 גרם לגביע יוגורט.