מאפה בצק עלים עם סלק, דבש וגבינה בולגרית
- יעל קצב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.9 קק״ל 2649.1 קק״לפחמימות 37.1 גרם 370.9 גרםשומן 11.5 גרם 115.2 גרםנתרן 214.5 מ״ג 2145.2 מ״גחלבון 4.5 גרם 44.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרםשומן רווי 5.8 גרם 58.3 גרםכולסטרול 1.5 מ״ג 15.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 27.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 41.0 מ״ג 409.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.9 קק״ל 2649.1 קק״לפחמימות 37.1 גרם 370.9 גרםשומן 11.5 גרם 115.2 גרםנתרן 214.5 מ״ג 2145.2 מ״גחלבון 4.5 גרם 44.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרםשומן רווי 5.8 גרם 58.3 גרםכולסטרול 1.5 מ״ג 15.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 27.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 41.0 מ״ג 409.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 265 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל כ-10 ס”מ.
- פורשים נייר אפייה על תבנית ומעל מתחילים לבנות את המאפה: מניחים בתחתית כף דבש, מעליו פרוסה דקה של סלק, מתבלים בקורט מלח גס וטימין ומכסים בריבוע בצק. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי - אל תשכחו לרווח בין המאפים בתבנית.
- אופים 10-15 דקות להזהבה יפה.
- הופכים בזהירות את המאפה (זה בסדר אם הדבש טיפה גלש לצדדים), מפוררים מעליו מעט גבינת בולגרית ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל כ-10 ס”מ.
- פורשים נייר אפייה על תבנית ומעל מתחילים לבנות את המאפה: מניחים בתחתית כף דבש, מעליו פרוסה דקה של סלק, מתבלים בקורט מלח גס וטימין ומכסים בריבוע בצק. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי - אל תשכחו לרווח בין המאפים בתבנית.
- אופים 10-15 דקות להזהבה יפה.
- הופכים בזהירות את המאפה (זה בסדר אם הדבש טיפה גלש לצדדים), מפוררים מעליו מעט גבינת בולגרית ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
הי, שאלה, האם ההתקנה היא בשכבה אחת כלומר – עיגול סלק ועליו ריבוע בצק וזהו, או האם על הבצק מניחים שוב עיגול סלק ועוד בצק. תודה על המתכון, ותודה על מענה, אהובת
היי, זהו, לא שמים עוד עיגול סלק על הבצק (מה שאת רואה בתמונה זה את ריבועי הבצק עם הסלק הפוכים
אם מכסים את הסלק בבצק איך רואים אותו מאחורה?
בסיום האפייה פשוט הופכים אותו, זה כל הטריק
יש סרטון הכנה? זנ לא ברור אם זה בשכבה אחת או כמה כי אם מכסים בבצק את הסלק כז איך רואים אותו מאחורה ואיך הופכים? האם בתנור?
היי נעמה, מכסים את הסלק בבצק ואחרי האפייה הופכים – הסלק נצמד ונאפה עם הבצק
האם אפשר עם עלי פילו?
אפשר
רוב הסיכויים שאי אפשר לעשות את זה עם עלי פילו כי זה לא מתנפח כמו בצק עלים שבאפיה לוכד איתו את הסלק. העלי פילו נשארים כמו ששמו אותם…