סנו רקע

פסטל תרד וגבינות של ענת אלישע

יש מתכונים שכבר מהתמונות אפשר להבין כמה הם מגרים וטעימים, פסטל תרד וגבינות הוא לגמרי אחד כזה. מתכון עשיר ומושחת שרק עושה חשק לעוד. בתיאבון!
יש מתכונים שכבר מהתמונות אפשר להבין כמה הם מגרים וטעימים, פסטל תרד וגבינות הוא לגמרי אחד כזה. מתכון עשיר ומושחת שרק עושה חשק לעוד. בתיאבון!
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    4123
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4123.3 קק״ל 4123.3 קק״ל
    פחמימות 285.1 גרם 285.1 גרם
    שומן 246.7 גרם 246.7 גרם
    נתרן 7023.5 מ״ג 7023.5 מ״ג
    חלבון 197.4 גרם 197.4 גרם
    סיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 122.8 גרם 122.8 גרם
    כולסטרול 1208.6 מ״ג 1208.6 מ״ג
    סידן 4377.2 מ״ג 4377.2 מ״ג
    ברזל 26.2 מ״ג 26.2 מ״ג
    אשלגן 5049.7 מ״ג 5049.7 מ״ג
    אבץ 20.6 מ״ג 20.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    4123
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4123.3 קק״ל 4123.3 קק״ל
    פחמימות 285.1 גרם 285.1 גרם
    שומן 246.7 גרם 246.7 גרם
    נתרן 7023.5 מ״ג 7023.5 מ״ג
    חלבון 197.4 גרם 197.4 גרם
    סיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 122.8 גרם 122.8 גרם
    כולסטרול 1208.6 מ״ג 1208.6 מ״ג
    סידן 4377.2 מ״ג 4377.2 מ״ג
    ברזל 26.2 מ״ג 26.2 מ״ג
    אשלגן 5049.7 מ״ג 5049.7 מ״ג
    אבץ 20.6 מ״ג 20.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שכבת תרד

תחתית התבנית

400 גרם תערובת גבינות גבינות קשות מגורדות - אפשר לבחור כל סוג שאוהבים, באלה אני בחרתי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות חום סטטי.
  2. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד הזהבה קלה.
  3. מוסיפים את מדליוני התרד ומטגנים עד אידוי נוזלים מוחלט.
  4. מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואת גבינת השמנת. מערבבים ומסירים מהגז.
  5. בעזרת מנדולינה/סכין חדה פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 סנטימטר.
  6. משמנים קלות את התבנית.
  7. מניחים בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. מעליהם מניחים שכבה דקה של תערובת התרד. מפזרים כ 2-3 כפות מתערובת הגבינות (אל תסיימו את התערובת, נשתמש בה בהמשך). חוזרים על הפעולה 3 פעמים כאשר השכבה העליונה תהיה של התרד.
  8. בקערה שמים ביצים, חלב, פלפל שחור, אגוז מוסקט, מלח ו-3 כפות מתערובת הגבינה המגורדת. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.
  9. מפזרים את יתרת הגבינה המגורדת מעל כל השכבות שעשינו.
  10. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומניחים מעל שכבה של רדיד אלומיניום.
  11. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כחצי שעה
  12. מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ואופים עוד כחצי שעה או עד הזהבה עמוקה.
פסטל תרד וגבינות1
פסטל תרד וגבינות. צילום: ענת אלישע
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות