מאפי בצק פריך במילוי בטטה וגבינת עיזים
בכל שולחן שתניחו אותם, הם ייחטפו. מאפים מלוחים קטנים עשויים בצק פריך במילוי מושלם של גבינת עיזים רכה ובטטה מתקתקה. ההתנפלות מובטחת!
בכל שולחן שתניחו אותם, הם ייחטפו. מאפים מלוחים קטנים עשויים בצק פריך במילוי מושלם של גבינת עיזים רכה ובטטה מתקתקה. ההתנפלות מובטחת!
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 202.9 קק״ל 3043.6 קק״לפחמימות 19.1 גרם 287.1 גרםשומן 12.3 גרם 184.3 גרםנתרן 383.1 מ״ג 5746.6 מ״גחלבון 3.5 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 13.8 גרםשומן רווי 2.0 גרם 29.7 גרםכולסטרול 46.6 מ״ג 698.3 מ״גסידן 13.6 מ״ג 204.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 73.6 מ״ג 1103.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות203
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 202.9 קק״ל 3043.6 קק״לפחמימות 19.1 גרם 287.1 גרםשומן 12.3 גרם 184.3 גרםנתרן 383.1 מ״ג 5746.6 מ״גחלבון 3.5 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 13.8 גרםשומן רווי 2.0 גרם 29.7 גרםכולסטרול 46.6 מ״ג 698.3 מ״גסידן 13.6 מ״ג 204.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 73.6 מ״ג 1103.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 203 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
2 בטטות בינוניות
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות סוכר חום
-
1 גליל גבינת עיזים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 ביצה Lטרופה. להברשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים עוד כ-30 שניות.
- אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעה.
- מכינים את המילוי: מקלפים וחותכים את הבטטה לקוביות קטנות.
- מחממים בסיר את החמאה על אש בינונית, מוסיפים את הבטטות, הסוכר, המלח והפלפל.
- מטגנים 5-7 דקות, תוך ערבוב עד שהבטטות מתרככות מעט. מורידים מהאש ומצננים.
- חותכים את הגבינה לקוביות קטנות ומערבבים לתערובת הבטטות הקרה בעדינות, כדי שקוביות הבטטה לא ייפגעו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי של 3 מ”מ.
- קורצים עיגולים עם כוס ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- מניחים תלולית מהמילוי במרכז העיגול.
- מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה.
- מקפלים את הבצק משלושה כיוונים (לקבלת צורה של אוזן המן) כשחלק מהמילוי מציץ מהמרכז. מהדקים היטב בקצוות.
- אופים כ-20 דקות עד שמזהיב.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים עוד כ-30 שניות.
- אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעה.
- מכינים את המילוי: מקלפים וחותכים את הבטטה לקוביות קטנות.
- מחממים בסיר את החמאה על אש בינונית, מוסיפים את הבטטות, הסוכר, המלח והפלפל.
- מטגנים 5-7 דקות, תוך ערבוב עד שהבטטות מתרככות מעט. מורידים מהאש ומצננים.
- חותכים את הגבינה לקוביות קטנות ומערבבים לתערובת הבטטות הקרה בעדינות, כדי שקוביות הבטטה לא ייפגעו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי של 3 מ”מ.
- קורצים עיגולים עם כוס ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- מניחים תלולית מהמילוי במרכז העיגול.
- מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה.
- מקפלים את הבצק משלושה כיוונים (לקבלת צורה של אוזן המן) כשחלק מהמילוי מציץ מהמרכז. מהדקים היטב בקצוות.
- אופים כ-20 דקות עד שמזהיב.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן