מאפה שושנים מלוח עם פסטו וגבינות

מאפה שמרים ריחני בצורת זר שושנים, שמניחים באמצע השולחן וכל אחד תולש לו שושנה מלאה בפסטו וגבינות נמסות. מעדן אמיתי ומפואר, בלי הרבה עבודה
מאפה שמרים ריחני בצורת זר שושנים, שמניחים באמצע השולחן וכל אחד תולש לו שושנה מלאה בפסטו וגבינות נמסות. מעדן אמיתי ומפואר, בלי הרבה עבודה
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    2583
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2582.5 קק״ל 2582.5 קק״ל
    פחמימות 143.7 גרם 143.7 גרם
    שומן 204.8 גרם 204.8 גרם
    נתרן 12249.8 מ״ג 12249.8 מ״ג
    חלבון 122.2 גרם 122.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 93.8 גרם 93.8 גרם
    כולסטרול 1274.8 מ״ג 1274.8 מ״ג
    סידן 2588.9 מ״ג 2588.9 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 1118.9 מ״ג 1118.9 מ״ג
    אבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    2583
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2582.5 קק״ל 2582.5 קק״ל
    פחמימות 143.7 גרם 143.7 גרם
    שומן 204.8 גרם 204.8 גרם
    נתרן 12249.8 מ״ג 12249.8 מ״ג
    חלבון 122.2 גרם 122.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 93.8 גרם 93.8 גרם
    כולסטרול 1274.8 מ״ג 1274.8 מ״ג
    סידן 2588.9 מ״ג 2588.9 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 1118.9 מ״ג 1118.9 מ״ג
    אבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


בצק

מריחה

מילוי גבינות

הברשה


אופן הכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה, מעבירים את כל חומרי הבצק אל המיקסר, מלבד המלח ומפעילים במהירות נמוכה (MIN) למשך 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות 1 עוד 7 דקות.
    שושנים פסטו1
    מוסיפים את החמאה לקערת המיקסר. צילום: נמרוד סונדרס

    שושנים פסטו3
    לשים את הבצק. צילום: נמרוד סונדרס

  2. מתפיחים את הבצק: מוציאים את וו הלישה, מתקינים את מכסה הפלסטיק, מכוונים את חום המיקסר לדרגה 2 וטיימר למשך שעה.
    שושנים פסטו4
    מכוונים את חום המיקסר לדרגה 2. צילום: נמרוד סונדרס

    שושנים פסטו5
    מתפיחים את הבצק. צילום: נמרוד סונדרס

  3. מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את כל הגבינות בקערה וטועמים. אם חסר מלח, מוסיפים. מוסיפים את הביצה וטורפים.
  4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן דק וארוך. משטחים עליו את ממרח הפסטו ומעליו את הגבינות. מגלגלים לרולדה.
    שושנים פסטו6
    מרדדים את הבצק למלבן דק וארוך, משטחים עליו את תערובת הפסטו ומעליה את הגבינות. צילום: נמרוד סונדרס
    שושנים פסטו7
    צילום: נמרוד סונדרס
    שושנים פסטו8
    מגלגלים לרולדה. צילום: נמרוד סונדרס

    שושנים פסטו9
    צילום: נמרוד סונדרס

  5. משמנים את התבנית במעט חמאה. חותכים את הרולדה ל-10 שושנים בעובי אחיד, פחות או יותר.
  6. מניחים את השושנים בתבנית, כך שהן עומדות עם המילוי כלפי מעלה. מסדרים קודם את השכבה החיצונית ומתקדמים לשכבות הפנימיות.
    שושנים פסטו10
    מניחים את השושנים בתבנית, כך שהן עומדות עם המילוי כלפי מעלה. צילום: נמרוד סונדרס

    שושנים פסטו11
    צילום: נמרוד סונדרס

  7. עוטפים את התבנית בניילון נצמד רופף ומשאירים להתפחה נוספת של 30 דקות.
  8. בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  9. מורידים את הניילון הנצמד מעל התבנית, טורפים את הביצה בקערה עם המים והמלח, מברישים את המאפה ואופים בתנור במשך 40 דקות, עד שהמאפה שחום ויפה.
    שושנים פסטו13
    מאפה שושנים פסטו נתלש חלומי! צילום: נמרוד סונדרס

     

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפה שושנים מלוח עם פסטו וגבינות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    עליזה שמר

    הי, אחרי שהשושנים מוכנים איך מומלץ לשמור אותם עד למחרת?במקרר או מחוץ ?

      Avatar
      מערכת Foody

      במקרר, אפשר לשמור עד למחרת

    Avatar
    Lilach Yosef

    האם אפשר להכין את הבצק יום מראש ? כמה זמן להתפיח בחוץ לפני שמכניסים למקרר?

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להכין את הבצק יום לפני ולהכניס למקרר לתפיחה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות