מאפינס בטטה וגבינות עם עשבי תיבול וגרעיני דלעת
שר פיטנס מכינה מאפינס בטטה משגעים וקלים להכנה בתוספת עשבי תיבול ובעיטור גרעיני דלעת. הבונוס? משתמשים בגבינות רזות ומקבלים מאפים בריאים ודיאטטיים
שר פיטנס מכינה מאפינס בטטה משגעים וקלים להכנה בתוספת עשבי תיבול ובעיטור גרעיני דלעת. הבונוס? משתמשים בגבינות רזות ומקבלים מאפים בריאים ודיאטטיים
- שר פיטנס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 100.8 קק״ל 1209.2 קק״לפחמימות 10.2 גרם 121.8 גרםשומן 4.7 גרם 56.0 גרםנתרן 313.9 מ״ג 3767.3 מ״גחלבון 5.6 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 13.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 18.1 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 909.4 מ״גסידן 30.2 מ״ג 361.9 מ״גברזל 1.1 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 114.4 מ״ג 1373.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 10.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות101
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 100.8 קק״ל 1209.2 קק״לפחמימות 10.2 גרם 121.8 גרםשומן 4.7 גרם 56.0 גרםנתרן 313.9 מ״ג 3767.3 מ״גחלבון 5.6 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 13.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 18.1 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 909.4 מ״גסידן 30.2 מ״ג 361.9 מ״גברזל 1.1 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 114.4 מ״ג 1373.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 10.2 מ״גסגור
אני מאוהבת במאפים מלוחים ותמיד מנסה ליצור כאלה שיהיו יותר בריאים ומזינים. הפעם אני חולקת אתכם מתכון של מאפינס בטטה נפלאים עם המון עשבי תיבול, גבינות וגרעינים. מכינים את המאפינס ונהנים ממאפה בריא עם מינימום רגשות אשם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 101 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 בטטות בינוניות
-
3 ביצים L
-
1כף או 15 מ"ל שמן זית
-
1/2גביע או 125 גרם קוטג’
-
1/3כוס או 80 גרם גבינת פטה 5%
-
1/2 צרור עירית
-
10 עלי בזיליקום
-
1/3כוס או 50 גרם גבינה צהובה 9%
-
3/4כוס או 105 גרם קמח תופח
-
1כף או 15 מ"ל רוטב סויה
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית מלח דק
עיטור
-
1/2 כוס גרעיני דלעת
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית בתרסיס שמן.
- קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- קוצצים את העירית לטבעות דקות ואת הבזיליקום לרצועות דקות.
- מגררים את הגבינה הצהובה בפומפייה, או מגרדת מגניבה כזאת.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים, שמן, קוטג’ וגבינת פטה.
- מוסיפים את עשבי התיבול, הבטטה, הגבינה הצהובה והקמח ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מעבירים לתבנית שקעים עד ל-3/4 גובה ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת.
- אופים במשך 30 דקות, או עד שהמאפינס זהובים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית בתרסיס שמן.
- קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- קוצצים את העירית לטבעות דקות ואת הבזיליקום לרצועות דקות.
- מגררים את הגבינה הצהובה בפומפייה, או מגרדת מגניבה כזאת.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים, שמן, קוטג’ וגבינת פטה.
- מוסיפים את עשבי התיבול, הבטטה, הגבינה הצהובה והקמח ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מעבירים לתבנית שקעים עד ל-3/4 גובה ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת.
- אופים במשך 30 דקות, או עד שהמאפינס זהובים.
הערות
- אם אין תבנית שקעים ניתן לאפות במנז'טים
הערות
- אם אין תבנית שקעים ניתן לאפות במנז'טים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
נראה טעים
שר שלום, במה אפשר להחליף את הקמח התופח?
ניתן להחליף בקמח כוסמין עם אבקת אפיה.
איןןןןן על המתכונים ועל הטיפים שלך להרזייה
היי מיטל,
שר היא באמת אחת ויחידה.
כייף שאת פה 🙂
את נפלאה!
כמה זה מנה?? 1??