מאפינס גבינות שילדים אוהבים של השף תום פרנץ
מאפים אישיים מעלי פילו עם שמנת חמוצה, גבינות מגוררות והתוספות האהובות על בני הבית. מתכון כייפי לארוחת ערב קלילה וביתית שמתאימה לכל המשפחה ואפשר להכין ביחד
מאפים אישיים מעלי פילו עם שמנת חמוצה, גבינות מגוררות והתוספות האהובות על בני הבית. מתכון כייפי לארוחת ערב קלילה וביתית שמתאימה לכל המשפחה ואפשר להכין ביחד
- תום פרנץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.2 קק״ל 2367.0 קק״לפחמימות 7.9 גרם 94.9 גרםשומן 15.5 גרם 186.5 גרםנתרן 496.8 מ״ג 5961.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.8 גרםשומן רווי 7.4 גרם 88.9 גרםכולסטרול 108.7 מ״ג 1304.1 מ״גסידן 37.3 מ״ג 447.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 50.7 מ״ג 607.8 מ״גאבץ 58.0 מ״ג 695.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות197
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.2 קק״ל 2367.0 קק״לפחמימות 7.9 גרם 94.9 גרםשומן 15.5 גרם 186.5 גרםנתרן 496.8 מ״ג 5961.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.8 גרםשומן רווי 7.4 גרם 88.9 גרםכולסטרול 108.7 מ״ג 1304.1 מ״גסידן 37.3 מ״ג 447.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 50.7 מ״ג 607.8 מ״גאבץ 58.0 מ״ג 695.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 197 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
1/2 חבילה בצק פילומפשירים על פי הוראות היצרן
מלית
-
4 ביצים L
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 15%200 מ"ל
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 15%250 מ"ל, אפשר להחליף בשמנת מתוקה
-
100 גרם גבינת פטה 5%או בולגרית או גבינה צהובה מפוררת
-
50 גרם חמאהמומסת
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
תוספות
-
1 חופן גרגירי תירסאו טבעות זיתים, עגבניות שרי, פטריות או כל תוספת שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס בשמן או חמאה בנדיבות.
- על גבי משטח עבודה נקי, פורסים את עלי הפילו בשכבה אחידה ובעזרת סכין חד, חותכים את עלי הפילו לחצי לרוחב ולשלוש לאורך, כך שמכל עלה פילו נקבל 6 ריבועי פילו.
- לוקחים כל ריבוע שנוצר, צובטים במרכזו והופכים כך שמתקבל מין פרח.
- מניחים כ-3 ריבועי בצק פילו בכל שקע מאפינס וחוזרים על הפעולה עם כל העלים עד שכל שקעי המאפינס מלאים.
- מפזרים בין כפית או שתיים מהתוספות האהובות מסביב לעלי הפילו.
- טורפים את כל מרכיבי המלית מלבד החמאה המומסת בקערה. יוצקים באופן אחיד מעל הפילו כך שעלי הפילו יבצבצו מעט.
- מטפטפים בעדינות את החמאה על גבי מאפה. אפשר גם להבריש בעדינות את העלים שמבצבצים בחמאה, שלא ישרפו.
- מעבירים לתנור החם למשך כ-25-30 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים. אם החלק העליון מזהיב מדיי והתערובת עוד רוטטת, יש לכסות בחתיכה של נייר אלומניום בצורה רופפת (רק להניח כדי שהחלק העליון לא יישרף) ולהחזיר לתנור.
- כשהמאפינס מוכנים, מוציאים מהתנור, ומגישים חם עם ירקות חתוכים או סלט טרי.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס בשמן או חמאה בנדיבות.
- על גבי משטח עבודה נקי, פורסים את עלי הפילו בשכבה אחידה ובעזרת סכין חד, חותכים את עלי הפילו לחצי לרוחב ולשלוש לאורך, כך שמכל עלה פילו נקבל 6 ריבועי פילו.
- לוקחים כל ריבוע שנוצר, צובטים במרכזו והופכים כך שמתקבל מין פרח.
- מניחים כ-3 ריבועי בצק פילו בכל שקע מאפינס וחוזרים על הפעולה עם כל העלים עד שכל שקעי המאפינס מלאים.
- מפזרים בין כפית או שתיים מהתוספות האהובות מסביב לעלי הפילו.
- טורפים את כל מרכיבי המלית מלבד החמאה המומסת בקערה. יוצקים באופן אחיד מעל הפילו כך שעלי הפילו יבצבצו מעט.
- מטפטפים בעדינות את החמאה על גבי מאפה. אפשר גם להבריש בעדינות את העלים שמבצבצים בחמאה, שלא ישרפו.
- מעבירים לתנור החם למשך כ-25-30 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים. אם החלק העליון מזהיב מדיי והתערובת עוד רוטטת, יש לכסות בחתיכה של נייר אלומניום בצורה רופפת (רק להניח כדי שהחלק העליון לא יישרף) ולהחזיר לתנור.
- כשהמאפינס מוכנים, מוציאים מהתנור, ומגישים חם עם ירקות חתוכים או סלט טרי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר להכין את זה בתבנית אינגליש קיק?
כן, אבל להוסיף 5-10 דקות אפייה
אכין לשבועות
מתאים בול לארוחת ערב 🙂