מאפינס מוקה בזיגוג קפה
מאפינס מוקה בזיגוג קפה אלה מאפים אישיים מתוקים עם שוקולד אמיתי, עשירים בטעם ובקפאין, שנשארים טריים אפילו יומיים-שלושה אחרי האפייה
מאפינס מוקה בזיגוג קפה אלה מאפים אישיים מתוקים עם שוקולד אמיתי, עשירים בטעם ובקפאין, שנשארים טריים אפילו יומיים-שלושה אחרי האפייה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 205.3 קק״ל 4926.8 קק״לפחמימות 27.2 גרם 653.4 גרםשומן 9.6 גרם 230.8 גרםנתרן 62.6 מ״ג 1502.9 מ״גחלבון 3.4 גרם 81.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 24.7 גרםשומן רווי 5.8 גרם 139.0 גרםכולסטרול 32.1 מ״ג 770.4 מ״גסידן 51.2 מ״ג 1228.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 112.4 מ״ג 2696.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 12.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות205
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 205.3 קק״ל 4926.8 קק״לפחמימות 27.2 גרם 653.4 גרםשומן 9.6 גרם 230.8 גרםנתרן 62.6 מ״ג 1502.9 מ״גחלבון 3.4 גרם 81.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 24.7 גרםשומן רווי 5.8 גרם 139.0 גרםכולסטרול 32.1 מ״ג 770.4 מ״גסידן 51.2 מ״ג 1228.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 112.4 מ״ג 2696.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 12.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 205 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
100 גרם שוקולד מריר
-
120 גרם חמאה
-
1 ביצה L
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס חלב 3%
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 3/4 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
1 כף קפה נמס
זיגוג שוקולד וקפה
-
100 גרם שוקולד חלב
-
1 כף קפה נמס
-
50 גרם חמאה
-
185 גרם חלב מרוכז
-
1 כף סירופ תירס
-
1 קורט מלח דק
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מצננים מעט, מוסיפים ביצה, חלב, סוכר וסוכר וניל ומערבבים. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קקאו ונס קפה. יוצרים גומה ומוזגים פנימה את הנוזלים. מערבבים כמה שפחות, לתערובת עם מעט גושים.
- יוצקים לתבנית שקעים.
- אופים כ-15 דקות עד שהמאפינס יציבים למגע (אבל לא יבשים).
- מזגגים ומקשטים: מחממים בסיר על אש נמוכה את חומרי הזיגוג (או בקערה במיקרוגל) ומערבבים לתערובת חלקה. טובלים את כיפת המאפינס ברוטב. מקשטים בפולי קפה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מצננים מעט, מוסיפים ביצה, חלב, סוכר וסוכר וניל ומערבבים. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קקאו ונס קפה. יוצרים גומה ומוזגים פנימה את הנוזלים. מערבבים כמה שפחות, לתערובת עם מעט גושים.
- יוצקים לתבנית שקעים.
- אופים כ-15 דקות עד שהמאפינס יציבים למגע (אבל לא יבשים).
- מזגגים ומקשטים: מחממים בסיר על אש נמוכה את חומרי הזיגוג (או בקערה במיקרוגל) ומערבבים לתערובת חלקה. טובלים את כיפת המאפינס ברוטב. מקשטים בפולי קפה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
שלום, אפשר להמיר את החלב המרוכז?
היי, אפשר להמיר את הזיגוג בגנאש שוקולד מריר או חלב. מרתיחים שמנת ומוזגים על השוקולד (יחס השמנת שוקולד 1:1) מערבבים היטב, אפשר להוסיף כף חמאה רכה ולערבב עד שמתקבל נוזל אחיד וחלק. בהצלחה!
במה אפשר להחליף את סירופ התירס?
ניתן להחליף בדבש.