-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 474.2 קק״ל 5690.9 קק״לפחמימות 58.3 גרם 699.9 גרםשומן 23.9 גרם 287.3 גרםנתרן 202.7 מ״ג 2432.0 מ״גחלבון 6.9 גרם 82.7 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 23.7 גרםשומן רווי 4.7 גרם 56.3 גרםכולסטרול 63.1 מ״ג 756.9 מ״גסידן 63.9 מ״ג 766.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 473.0 מ״ג 5676.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות474
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 474.2 קק״ל 5690.9 קק״לפחמימות 58.3 גרם 699.9 גרםשומן 23.9 גרם 287.3 גרםנתרן 202.7 מ״ג 2432.0 מ״גחלבון 6.9 גרם 82.7 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 23.7 גרםשומן רווי 4.7 גרם 56.3 גרםכולסטרול 63.1 מ״ג 756.9 מ״גסידן 63.9 מ״ג 766.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 473.0 מ״ג 5676.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 11.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 474 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
2 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
2 1/2כוסות או 1 שקית פירות יער קפואים
קישוט
-
1 חופן פירות יער קפואים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. משמנים קלות את תבנית השקעים.
- מכינים את הבלילה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את תמצית הווניל, המלח, הקמח ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד שהם מתאחדים בתערובת.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוסיפים את פירות היער הקפואים ומערבבים מעט לאיחוד.
- ממלאים את התבנית בבלילה עד ל-3/4 גובה. מקשטים כל מאפין מלמעלה במעט פירות יער נוספים.
- מכינים את פירורי הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והחמאה. משפשפים וממוללים בידיים עד שנוצרים פירורים. מפזרים מעל המאפינס.
- אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. משמנים קלות את תבנית השקעים.
- מכינים את הבלילה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את תמצית הווניל, המלח, הקמח ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד שהם מתאחדים בתערובת.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוסיפים את פירות היער הקפואים ומערבבים מעט לאיחוד.
- ממלאים את התבנית בבלילה עד ל-3/4 גובה. מקשטים כל מאפין מלמעלה במעט פירות יער נוספים.
- מכינים את פירורי הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והחמאה. משפשפים וממוללים בידיים עד שנוצרים פירורים. מפזרים מעל המאפינס.
- אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
הערות
- אפשר לרפד את שקעי התבנית במנז'טים
הערות
- אפשר לרפד את שקעי התבנית במנז'טים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
צודקת. הם יצאו מעולים. מאוד רכים ועדינים. השתמשתי ביוגורט כי לא היה לי שמנת. תודה רבה