מגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה של תומר אומנסקי
זה לא מתכון לעוגה זה מתכון למגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה! תומר אומנסקי מפציץ עם מתכון לעוגה שיש בה הכל - הכי מטורפת וטעימה שתכינו זה בטוח!
זה לא מתכון לעוגה זה מתכון למגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה! תומר אומנסקי מפציץ עם מתכון לעוגה שיש בה הכל - הכי מטורפת וטעימה שתכינו זה בטוח!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8357.5 קק״ל 8357.5 קק״לפחמימות 518.6 גרם 518.6 גרםשומן 587.0 גרם 587.0 גרםנתרן 1239.8 מ״ג 1239.8 מ״גחלבון 84.4 גרם 84.4 גרםסיבים תזונתיים 18.2 גרם 18.2 גרםשומן רווי 358.2 גרם 358.2 גרםכולסטרול 1593.3 מ״ג 1593.3 מ״גסידן 940.5 מ״ג 940.5 מ״גברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 1344.0 מ״ג 1344.0 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות8358
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8357.5 קק״ל 8357.5 קק״לפחמימות 518.6 גרם 518.6 גרםשומן 587.0 גרם 587.0 גרםנתרן 1239.8 מ״ג 1239.8 מ״גחלבון 84.4 גרם 84.4 גרםסיבים תזונתיים 18.2 גרם 18.2 גרםשומן רווי 358.2 גרם 358.2 גרםכולסטרול 1593.3 מ״ג 1593.3 מ״גסידן 940.5 מ״ג 940.5 מ״גברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 1344.0 מ״ג 1344.0 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 8358 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות האלפחורס
קרם מסקרפונה ריבת חלב
-
750 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
1 כפית תמצית וניל
-
1שקית או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כף אבקת סוכר
-
2כפות או 80 גרם ריבת חלב
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד לאיחוד.
- מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד לאיחוד.
- מוסיפים את היבשים והחלב פנימה ומערבבים עד לאיחוד הבצק. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של חצי שעה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק, קורצים 6 עיגולים בקוטר 16ס”מ או 18 ס”מ. ומשאריות הבצק קורצים עוגיות אלפחורס קטנות.
- מניחים את העוגיות הגדולות על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-13-17 דקות. את העוגיות הקטנות אופים מעט פחות (שימו לב שהצבע לא אמור להיות כהה והעוגייה צריכה להישמר לבנה).
- לאחר האפייה מצננים היטב את העוגיות הגדולות (מומלץ אפילו להקפיא אותן).
- ממלאים כל זוג עוגיות גדולות בריבת חלב יציבה (אני עובד עם ריבת חלב של קומידה) ומגלגלים את קצוות האלפחורס בקוקוס. עושים את אותה הפעולה עם העוגיות הקטנות.
- מכינים את הקרם מסקרפונה: מקציפים את השמנת המתוקה והמסקרפונה עד לקבלת פסגות רכות.
- מוסיפים פנימה את ריבת החלב, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים עד להתייצבות. (הימנעו מהקצפת יתר).
- מעבירים את הקרם שלנו לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מרכיבים: מניחים את העוגייה הגדולה הראשונה על המגש, מזלפים מעליה תלוליות של קרם.
- מעליה מניחים את העוגייה השנייה וממשיכים כך עד לסיום העוגיות.
- בחלק העליון של העוגה מזלפים בצורה יפה תלוליות של קרם ומניחים עליהן מיני עוגיות אלפחורס.
- יש להגיש את העוגה אחרי לילה שלם לפחות במקרר.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד לאיחוד.
- מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד לאיחוד.
- מוסיפים את היבשים והחלב פנימה ומערבבים עד לאיחוד הבצק. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של חצי שעה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק, קורצים 6 עיגולים בקוטר 16ס”מ או 18 ס”מ. ומשאריות הבצק קורצים עוגיות אלפחורס קטנות.
- מניחים את העוגיות הגדולות על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-13-17 דקות. את העוגיות הקטנות אופים מעט פחות (שימו לב שהצבע לא אמור להיות כהה והעוגייה צריכה להישמר לבנה).
- לאחר האפייה מצננים היטב את העוגיות הגדולות (מומלץ אפילו להקפיא אותן).
- ממלאים כל זוג עוגיות גדולות בריבת חלב יציבה (אני עובד עם ריבת חלב של קומידה) ומגלגלים את קצוות האלפחורס בקוקוס. עושים את אותה הפעולה עם העוגיות הקטנות.
- מכינים את הקרם מסקרפונה: מקציפים את השמנת המתוקה והמסקרפונה עד לקבלת פסגות רכות.
- מוסיפים פנימה את ריבת החלב, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים עד להתייצבות. (הימנעו מהקצפת יתר).
- מעבירים את הקרם שלנו לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מרכיבים: מניחים את העוגייה הגדולה הראשונה על המגש, מזלפים מעליה תלוליות של קרם.
- מעליה מניחים את העוגייה השנייה וממשיכים כך עד לסיום העוגיות.
- בחלק העליון של העוגה מזלפים בצורה יפה תלוליות של קרם ומניחים עליהן מיני עוגיות אלפחורס.
- יש להגיש את העוגה אחרי לילה שלם לפחות במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
ממה עשויות הטלוליות החומות למעלה?
הי מירי. הן עשויות מהקרם שמכינים במתכון, עם המקרפונה וריבת החלב
אפשר להחליף את המחמאה בחמאה?
בהחלט