מזין וטעים גם בעוד שלושה ימים: סלט עגבניות שרי וחומוס
סלט עגבניות שרי וחומוס בויניגרט חמצמץ שגם קל להכין, גם נשמר טעים עד 4 ימים במקרר, גם מזין וגם כיף לקחת כארוחה בקופסא לעבודה
סלט עגבניות שרי וחומוס בויניגרט חמצמץ שגם קל להכין, גם נשמר טעים עד 4 ימים במקרר, גם מזין וגם כיף לקחת כארוחה בקופסא לעבודה
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.8 קק״ל 835.2 קק״לפחמימות 28.3 גרם 113.2 גרםשומן 11.0 גרם 44.2 גרםנתרן 810.3 מ״ג 3241.2 מ״גחלבון 10.8 גרם 43.1 גרםסיבים תזונתיים 11.4 גרם 45.7 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.5 מ״ג 121.9 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.7 מ״גאשלגן 74.0 מ״ג 296.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות209
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.8 קק״ל 835.2 קק״לפחמימות 28.3 גרם 113.2 גרםשומן 11.0 גרם 44.2 גרםנתרן 810.3 מ״ג 3241.2 מ״גחלבון 10.8 גרם 43.1 גרםסיבים תזונתיים 11.4 גרם 45.7 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.5 מ״ג 121.9 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.7 מ״גאשלגן 74.0 מ״ג 296.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
סלט עגבניות שרי – אחד הסטארט-אפים הסלטיים הכי מוצלחים שיש.
זה סלט שכדאי להכין בכמות גדולה כי הוא נשמר היטב במקרר ויכול לשמש אותנו במשך 3-4 ימים.
ההכנה שלו קלה ונעשית כולה בקערה אחת (כך שלא צריך לשטוף הרבה כלים), כיף לאכול אותו בעבודה, הוא משביע אך אינו מכביד ויש בו הרבה יתרונות תזונתיים.
בקיצור, נראה לנו שהסלט הזה יהפוך להיות די קבוע אצלכם בתפריט!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 209 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לסלט
-
2 כפות שמן זית
-
400 גרם גרגירי חומוס קפואיםומופשרים
-
1 כפית מלח דקמחוקה
-
2 כפיות כמון טחון
-
1 ק"ג עגבניות שריחצויות
-
4 כפות פטרוזיליהקצוצה
ויניגרט
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף חומץ שריאו חומץ בלסמי
-
1 שן שוםכתושה
-
לפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הסלט: מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה מוסיפים את גרגרי החומוס המופשרים ומטגנים 3-4 דקות עד שהם חומים מעט בתחתיתם. מוסיפים את המלח ומערבבים. מטגנים עוד כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהגרגרים זהובים. מסירים מהלהבה, מוסיפים כמון ומערבבים היטב.
- מכינים את הויניגרט: לקערה גדולה מוזגים את שמן הזית, החומץ, השום, המלח והפלפל ומערבבים היטב (אפשר במטרפה).
- מוסיפים לקערת הרוטב את גרגרי החומוס, העגבניות והפטרוזיליה ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
אופן הכנה
- מכינים את הסלט: מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה מוסיפים את גרגרי החומוס המופשרים ומטגנים 3-4 דקות עד שהם חומים מעט בתחתיתם. מוסיפים את המלח ומערבבים. מטגנים עוד כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהגרגרים זהובים. מסירים מהלהבה, מוסיפים כמון ומערבבים היטב.
- מכינים את הויניגרט: לקערה גדולה מוזגים את שמן הזית, החומץ, השום, המלח והפלפל ומערבבים היטב (אפשר במטרפה).
- מוסיפים לקערת הרוטב את גרגרי החומוס, העגבניות והפטרוזיליה ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן