מזרח תיכון חדש: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי עם בורגול
ארוחת שישי אמיתית חייבת להתחיל במנת דגים, ואם כבר דגים - אז שיהיה תבשיל ריחני של קציצות דגים ברוטב פיקנטי. מכינים תוספת טעימה של בורגול ליד ויש לכם מנה מנצחת
ארוחת שישי אמיתית חייבת להתחיל במנת דגים, ואם כבר דגים - אז שיהיה תבשיל ריחני של קציצות דגים ברוטב פיקנטי. מכינים תוספת טעימה של בורגול ליד ויש לכם מנה מנצחת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 434.5 קק״ל 2172.7 קק״לפחמימות 21.1 גרם 105.6 גרםסוכר 5.2 גרם 26.2 גרםשומן 17.4 גרם 86.9 גרםנתרן 1685.6 מ״ג 8428.0 מ״גחלבון 44.7 גרם 223.6 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 17.7 גרםשומן רווי 2.1 גרם 10.3 גרםכולסטרול 191.6 מ״ג 957.9 מ״גסידן 91.5 מ״ג 457.4 מ״גברזל 3.2 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1132.3 מ״ג 5661.7 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 9.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות435
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 434.5 קק״ל 2172.7 קק״לפחמימות 21.1 גרם 105.6 גרםסוכר 5.2 גרם 26.2 גרםשומן 17.4 גרם 86.9 גרםנתרן 1685.6 מ״ג 8428.0 מ״גחלבון 44.7 גרם 223.6 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 17.7 גרםשומן רווי 2.1 גרם 10.3 גרםכולסטרול 191.6 מ״ג 957.9 מ״גסידן 91.5 מ״ג 457.4 מ״גברזל 3.2 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1132.3 מ״ג 5661.7 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 9.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 435 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורגול
קציצות
-
1 1/2 ק"ג דג לבןרק הפילה, טחון דק
-
1/2 בצל בינוני
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1/2 צרור פטרוזיליהאו כוסברה
-
1 שן שום
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3 כפות פירורי לחם
-
2 ביצים M
טיגון
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 בצל בינוני
-
1 צנצנת רוטב פיקנטי לדג קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
אופן הכנה
- מכינים את הבורגול: בקערה שמים את הבורגול ומכסים במים כך שיגיעו עד 1 ס”מ מעל הבורגול. מניחים בצד עד שהבורגול סופח את כל המים - אז הוא מוכן. שומרים בצד.
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל, הפלפל החריף, הירק והשום ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את יתר מצרכי הקציצות ולשים היטב עם הידיים לתערובת אחידה.
- טועמים טעימה קטנה ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם רוצים, אפשר לטגן קציצה קטנה כדי לבדוק את התיבול).
- יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומשטחים מעט עם הידיים.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. אין צורך בשלב זה לסיים את תהליך הטיגון כי הקציצות ממשיכות להתבשל גם ברוטב.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הבצל.
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל כ-5 דקות.
- מוסיפים את הרוטב דג פיקנטי ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
- מסירים את המכסה, מוסיפים לרוטב את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש קטנה. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים.
- מגישים: קוצצים את הירק והבצל לבורגול ומערבבים היטב עם יתר מרכיבי הבורגול.
- שמים בכל צלחת 2 כפות מסלט הבורגול ומעל 3 קציצות דג עם 3 כפות רוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הבורגול: בקערה שמים את הבורגול ומכסים במים כך שיגיעו עד 1 ס”מ מעל הבורגול. מניחים בצד עד שהבורגול סופח את כל המים - אז הוא מוכן. שומרים בצד.
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל, הפלפל החריף, הירק והשום ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את יתר מצרכי הקציצות ולשים היטב עם הידיים לתערובת אחידה.
- טועמים טעימה קטנה ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם רוצים, אפשר לטגן קציצה קטנה כדי לבדוק את התיבול).
- יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומשטחים מעט עם הידיים.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. אין צורך בשלב זה לסיים את תהליך הטיגון כי הקציצות ממשיכות להתבשל גם ברוטב.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הבצל.
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל כ-5 דקות.
- מוסיפים את הרוטב דג פיקנטי ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
- מסירים את המכסה, מוסיפים לרוטב את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש קטנה. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים.
- מגישים: קוצצים את הירק והבצל לבורגול ומערבבים היטב עם יתר מרכיבי הבורגול.
- שמים בכל צלחת 2 כפות מסלט הבורגול ומעל 3 קציצות דג עם 3 כפות רוטב.
הערות
- אפשר להשתמש בכל דג לבן: לוקוס, לברק, דניס או בורי
- אם הרוטב חריף מספיק עבורכם, אין חובה להוסיף פלפל צ'ילי ירוק לקציצות
הערות
- אפשר להשתמש בכל דג לבן: לוקוס, לברק, דניס או בורי
- אם הרוטב חריף מספיק עבורכם, אין חובה להוסיף פלפל צ'ילי ירוק לקציצות
בשיתוף עם קנור
טיפ מהדיאטנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מדוע לא צירפתם סרטון?