-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.4 קק״ל 1850.7 קק״לפחמימות 22.9 גרם 137.6 גרםשומן 17.3 גרם 103.5 גרםנתרן 351.8 מ״ג 2110.8 מ״גחלבון 6.7 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 57.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 60.2 מ״ג 360.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 1476.7 מ״ג 8860.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 40 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות308
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.4 קק״ל 1850.7 קק״לפחמימות 22.9 גרם 137.6 גרםשומן 17.3 גרם 103.5 גרםנתרן 351.8 מ״ג 2110.8 מ״גחלבון 6.7 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 57.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 60.2 מ״ג 360.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 1476.7 מ״ג 8860.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 308 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ק"ג עגבניות
-
4 פלפלים אדומים בינוניים
-
3 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
-
1 1/2 ראשי שוםשיני שום קצוצות מ1.5 ראשי שום
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
2 1/2 כפות פפריקה מתוקה
-
1/2 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- מניחים פלפלים אדומים ופלפלים חריפים על מגש עם נייר אפייה טבעי ואופים בתנור 30 דקות.
- מוציאים את הפלפלים מהתנור ומכניסים לשקית זיפר סליידר וסוגרים עד קירור (זה יעזור לנו לקלף את הפלפלים והגמבות בקלות). לאחר הקירור מקלפים את הפלפלים האדומים והחריפים וחותכים דק.
- שוטפים את העגבניות וחורצים אותן בחלק התחתון בעזרת סכין באיקס. מבשלים את העגבניות בסיר רחב עם מים במשך 10 דקות, מוציאים אותן לקערה עם מי קרח, מקלפים את הקליפות בעדינות וחותכים לקוביות.
- בסיר רחב עם שמן מטגנים את השום הקצוץ, הפלפלים האדומים והחריפים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות והמלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וסוגרים עם מכסה, כל כמה דקות פותחים ומערבבים את המטבוחה.
- לאחר שעה שהמטבוחה מתבשלת מסירים את המכסה.
- מניחים בכוס את הפפריקה והשמן ומערבבים יחד, ממתינים שהפפריקה תשקע ושהשמן ישאר בחלק העליון, כל פעם משקים את המטבוחה בשמן שצף ומערבבים, ממשיכים לבשל את המטבוחה על אש נמוכה כשעה וחצי נוספות עד קבלת מטבוחה ריבתית. בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- מניחים פלפלים אדומים ופלפלים חריפים על מגש עם נייר אפייה טבעי ואופים בתנור 30 דקות.
- מוציאים את הפלפלים מהתנור ומכניסים לשקית זיפר סליידר וסוגרים עד קירור (זה יעזור לנו לקלף את הפלפלים והגמבות בקלות). לאחר הקירור מקלפים את הפלפלים האדומים והחריפים וחותכים דק.
- שוטפים את העגבניות וחורצים אותן בחלק התחתון בעזרת סכין באיקס. מבשלים את העגבניות בסיר רחב עם מים במשך 10 דקות, מוציאים אותן לקערה עם מי קרח, מקלפים את הקליפות בעדינות וחותכים לקוביות.
- בסיר רחב עם שמן מטגנים את השום הקצוץ, הפלפלים האדומים והחריפים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות והמלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וסוגרים עם מכסה, כל כמה דקות פותחים ומערבבים את המטבוחה.
- לאחר שעה שהמטבוחה מתבשלת מסירים את המכסה.
- מניחים בכוס את הפפריקה והשמן ומערבבים יחד, ממתינים שהפפריקה תשקע ושהשמן ישאר בחלק העליון, כל פעם משקים את המטבוחה בשמן שצף ומערבבים, ממשיכים לבשל את המטבוחה על אש נמוכה כשעה וחצי נוספות עד קבלת מטבוחה ריבתית. בתיאבון!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מטבוחה אש תודה
בשמחה אסתר. שמחים לשמוע שיצא טעים.