המלכה של פסח – חרוסת ביתית מהאגדות

לכל חיך יש את זיכרון הילדות של ביס גנוב מהחרוסת, שממתיק את הרגעים הארוכים של הקראת ההגדה. חרוסת תפוחים של אמא שלי הוא משהו שאני מחכה לו כל השנה והיא נהדרת גם בבוקר אחרי, עם קפה ומצה
לכל חיך יש את זיכרון הילדות של ביס גנוב מהחרוסת, שממתיק את הרגעים הארוכים של הקראת ההגדה. חרוסת תפוחים של אמא שלי הוא משהו שאני מחכה לו כל השנה והיא נהדרת גם בבוקר אחרי, עם קפה ומצה
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    358
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 357.6 קק״ל 1430.5 קק״ל
    פחמימות 43.7 גרם 174.9 גרם
    שומן 15.5 גרם 61.9 גרם
    נתרן 3.5 מ״ג 14.1 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 16.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 43.5 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 66.7 מ״ג 266.7 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    אשלגן 581.9 מ״ג 2327.5 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    358
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 357.6 קק״ל 1430.5 קק״ל
    פחמימות 43.7 גרם 174.9 גרם
    שומן 15.5 גרם 61.9 גרם
    נתרן 3.5 מ״ג 14.1 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 16.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 43.5 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 66.7 מ״ג 266.7 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    אשלגן 581.9 מ״ג 2327.5 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מגרדים את התפוחים בפומפייה גסה.
    תפוח מגורד בפומפייה.
    מגרדים את התפוחים בפומפייה

    תפוח עץ מגורד
    תפוח עץ מגורד

  2. קוצצים את אגוזי המלך והתמרים המגולענים בסכין, או במעבד מזון (את האגוזים והתמרים בנפרד) בכמה פולסים קצרים. אנחנו רוצים חתיכות קטנות, אך לא פירורים.
  3. מערבבים את התפוחים, התמרים והאגוזים עם הסילאן, היין והתבלינים.
    קערת תפוח מגורד עם אגוזים
    מוסיפים את האגוזים

    יין נוסף לקערת החרוסת
    מוסיפים את היין

  4. מערבבים ומשהים במקרר לשעה לאיחוד טעמים.
חרוסת תפוחים ביתית מהאגדות
חרוסת תפוחים ביתית מהאגדות
חרוסת תפוחים ביתית מהאגדות עם אגוזים ויין
חרוסת תפוחים ביתית מהאגדות עם אגוזים ויין. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המלכה של פסח – חרוסת ביתית מהאגדות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים