מיס אמריקן פאי: פאי תפוחים מבצק אגוזי לוז

פאי תפוחים מקלתית בצק אגוזי לוז פריך במלית תפוחים ושמנת מתוקה עם ציפוי קריספי של אגוזי לוז. הריח בבית יהרוג אתכם, ואין מי שיעמוד בפיתוי!
פאי תפוחים מקלתית בצק אגוזי לוז פריך במלית תפוחים ושמנת מתוקה עם ציפוי קריספי של אגוזי לוז. הריח בבית יהרוג אתכם, ואין מי שיעמוד בפיתוי!
  • קרן אגם
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    6146
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6146.2 קק״ל 6146.2 קק״ל
    פחמימות 652.6 גרם 652.6 גרם
    שומן 760.6 גרם 760.6 גרם
    נתרן 4035.0 מ״ג 4035.0 מ״ג
    חלבון 401.7 גרם 401.7 גרם
    סיבים תזונתיים 342.0 גרם 342.0 גרם
    שומן רווי 411.5 גרם 411.5 גרם
    כולסטרול 1315.0 מ״ג 1315.0 מ״ג
    סידן 783.0 מ״ג 783.0 מ״ג
    ברזל 329.4 מ״ג 329.4 מ״ג
    אשלגן 2663.7 מ״ג 2663.7 מ״ג
    אבץ 322.2 מ״ג 322.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    6146
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6146.2 קק״ל 6146.2 קק״ל
    פחמימות 652.6 גרם 652.6 גרם
    שומן 760.6 גרם 760.6 גרם
    נתרן 4035.0 מ״ג 4035.0 מ״ג
    חלבון 401.7 גרם 401.7 גרם
    סיבים תזונתיים 342.0 גרם 342.0 גרם
    שומן רווי 411.5 גרם 411.5 גרם
    כולסטרול 1315.0 מ״ג 1315.0 מ״ג
    סידן 783.0 מ״ג 783.0 מ״ג
    ברזל 329.4 מ״ג 329.4 מ״ג
    אשלגן 2663.7 מ״ג 2663.7 מ״ג
    אבץ 322.2 מ״ג 322.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
קרן אגם
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קלתית

מלית תפוחים

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח הלבן, קמח אגוזי הלוז, אבקת הסוכר והמלח.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.
  3. מוסיפים כף מים ומעבדים שוב. במידה והבצק לא מתאחד לכדור, מוסיפים עוד כף מים וכך הלאה, עד שמתקבל כדור בצק.
  4. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מכינים את מלית התפוחים: ממיסים את החמאה במחבת.
  7. מוסיפים את פרוסות התפוחים ואת 2 כפות הסוכר ומערבבים עד להמסה מלאה, במשך 5-6 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
  8. מוסיפים את תמצית הווניל, הקינמון, הברנדי והמלח ומערבבים.
  9. טורפים בקערה בעזרת מטרפה את הביצים, הסוכר החום ואת השמנת המתוקה, עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.
  10. מוציאים את הבצק מהמקרר ובעזרת הידיים משטחים אותו על גבי תבנית הפאי, תחילה בתחתית ואח”כ עוברים לדפנות.
  11. דוקרים את תחתית הבצק עם מזלג, מניחים נייר אפייה מעל וממלאים אותו במשקולת, כמו שעועית לבנה יבשה (לא מבושלת).
  12. אופים את הבצק באפייה עיוורת במשך כ-10 דקות.
  13. מוציאים את הבצק מהתנור ומסירים את המשקולת ונייר האפייה.
  14. מעבירים את מלית התפוחים לתוך הקלתית ומוזגים מעל את בלילת השמנת המתוקה.
    פאי תפוחים אגוזי לוז 1
    מעבירים את מלית התפוחים לתוך הקלתית. צילום: נמרוד סונדרס

    פאי תפוחים אגוזי לוז 2
    שופכים את בלילת השמנת המתוקה מעל. צילום: נמרוד סונדרס

  15. מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים את החמאה הרכה עם אגוזי הלוז והסוכר החום.
  16. מפזרים מעל המלית שבתבנית באופן אחיד.
  17. אופים את הפאי במשך כ-20-25 דקות, עד שהוא מתייצב ודפנות הפאי שחומות למראה. המלית תהיה רוטטת מעט וזה בסדר, היא מתייצבת בצינון.
  18. מצננים את הפאי לחלוטין ומעבירים לצינון במקרר.
  19. מומלץ להגיש פרוסת פאי עם כדור גלידה בטעם וניל.

    פאי תפוחים אגוזי לוז 4
    פאי תפוחים חלומי! צילום: נמרוד סונדרס

 

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מיס אמריקן פאי: פאי תפוחים מבצק אגוזי לוז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      פשוט להשתמש במחמאה ובשמנת צמחית.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות