ממתק פאדג’ ללא גלוטן: בשני צבעים וטעמים מושלמים!
- רות אוליבר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5155.3 קק״ל 5155.3 קק״לפחמימות 604.5 גרם 604.5 גרםשומן 266.3 גרם 266.3 גרםנתרן 1345.8 מ״ג 1345.8 מ״גחלבון 103.7 גרם 103.7 גרםסיבים תזונתיים 38.9 גרם 38.9 גרםשומן רווי 143.2 גרם 143.2 גרםכולסטרול 362.5 מ״ג 362.5 מ״גסידן 2042.9 מ״ג 2042.9 מ״גברזל 31.0 מ״ג 31.0 מ״גאשלגן 5488.9 מ״ג 5488.9 מ״גאבץ 21.1 מ״ג 21.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות5155
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5155.3 קק״ל 5155.3 קק״לפחמימות 604.5 גרם 604.5 גרםשומן 266.3 גרם 266.3 גרםנתרן 1345.8 מ״ג 1345.8 מ״גחלבון 103.7 גרם 103.7 גרםסיבים תזונתיים 38.9 גרם 38.9 גרםשומן רווי 143.2 גרם 143.2 גרםכולסטרול 362.5 מ״ג 362.5 מ״גסידן 2042.9 מ״ג 2042.9 מ״גברזל 31.0 מ״ג 31.0 מ״גאשלגן 5488.9 מ״ג 5488.9 מ״גאבץ 21.1 מ״ג 21.1 מ״גסגור
ממתק פאדג’ בשני צבעים, בטעמי שוקולד וחמאת בוטנים, יאמי! ממתק רך ומתמסר, מושחת ועשיר: אבל אל תתנו לשום דבר מזה לעצור אתכם, כל מה שצריך מהמעדן זה ביס אחד שסוגר את הפינה של המתוק. וכמה קל להכין את זה בבית, כבר אמרנו?
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 5155 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פאדג' שוקולד
-
400 גרם חלב מרוכז
-
400 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כפית תמצית ונילאם רוצים
פאדג' חמאת בוטנים
-
70 גרם חמאה
-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
200 גרם חלב מרוכז
-
קורט מלח דק
אופן הכנה
- מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
- מכינים את שכבת פאדג’ שוקולד: מבשלים בסיר קטן את השוקולד והחלב המרוכז על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
- מעבירים את פאדג’ השוקולד לתבנית ומיישרים בעזרת מרית.
- מעבירים לקירור של 10 דקות לפחות במקפיא.
- בינתיים, מכינים שכבת פאדג’ חמאת בוטנים: מבשלים בסיר את החמאה וחמאת הבוטנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את החלב המרוכז והמלח ומערבבים היטב.
- מבשלים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות נוספות עד שהתערובת מסמיכה.
- מוציאים את התבנית עם שכבת השוקולד מהמקפיא ויוצקים מעל את תערובת חמאת הבוטנים.
- מיישרים ומצננים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר במשך שעתיים לפחות, או עד שהשכבה העליונה מתייצבת לחלוטין.
- מוציאים את הפאדג’ מהתבנית, מורידים ממנו את נייר האפייה.
- חותכים לקוביות בגודל רצוי ומגישים או שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
- מכינים את שכבת פאדג’ שוקולד: מבשלים בסיר קטן את השוקולד והחלב המרוכז על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
- מעבירים את פאדג’ השוקולד לתבנית ומיישרים בעזרת מרית.
- מעבירים לקירור של 10 דקות לפחות במקפיא.
- בינתיים, מכינים שכבת פאדג’ חמאת בוטנים: מבשלים בסיר את החמאה וחמאת הבוטנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את החלב המרוכז והמלח ומערבבים היטב.
- מבשלים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות נוספות עד שהתערובת מסמיכה.
- מוציאים את התבנית עם שכבת השוקולד מהמקפיא ויוצקים מעל את תערובת חמאת הבוטנים.
- מיישרים ומצננים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר במשך שעתיים לפחות, או עד שהשכבה העליונה מתייצבת לחלוטין.
- מוציאים את הפאדג’ מהתבנית, מורידים ממנו את נייר האפייה.
- חותכים לקוביות בגודל רצוי ומגישים או שומרים בכלי אטום במקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
ניתן להחליף את חמאת הבוטנים במשהו אחר?
הי הדס. אפשר להחליף במשהו עם צמיגות דומה, כמו ממרח תמרים למשל.
ניתן להחליף את החלב המרוכז במשהו אחר, למשל שמנת?
היי סברינה, לא, יש לחלב המרוכז מרקם אחר שהכרחי למתכון הזה
איך ניתן לשמור לזמן ממושך יותר?
אולי ניתן לשמור במקפיא, לא מומלץ, אם ניסית ויצא טוב אחרי הקפאה, עדכני!