-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 142.5 קק״ל 4559.7 קק״לפחמימות 9.1 גרם 291.6 גרםשומן 10.7 גרם 343.6 גרםנתרן 21.6 מ״ג 691.3 מ״גחלבון 1.9 גרם 61.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 67.5 גרםשומן רווי 8.8 גרם 282.3 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 243.5 מ״גסידן 39.3 מ״ג 1258.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 117.3 מ״ג 3754.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 12.3 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות143
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 142.5 קק״ל 4559.7 קק״לפחמימות 9.1 גרם 291.6 גרםשומן 10.7 גרם 343.6 גרםנתרן 21.6 מ״ג 691.3 מ״גחלבון 1.9 גרם 61.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 67.5 גרםשומן רווי 8.8 גרם 282.3 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 243.5 מ״גסידן 39.3 מ״ג 1258.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 117.3 מ״ג 3754.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 12.3 מ״גסגור
כולנו זוכרים את הממתקים שמעלים נשכחות- מרמלדות בפסים צבעוניים מצופים סוכר, שומשומיות, אז קבלו מתכון לכוכב מפעם: ממתק קוקוס וורוד לבן שאין ישראלי שלא מכיר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 143 | כמות מנות 32 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת קוקוס לבנה
-
50 גרם חמאה
-
1קופסה או 400 מ"ל חלב מרוכז
-
1/2 כוס מים
-
300גרם או 3 כוסות קוקוס טחון
ציפוי קוקוס וורוד
-
1 1/2 כוסות קוקוס טחון
-
1/4 כוס תרכיז פטל אדום
אופן הכנה
- בסיר גדול מחממים את החמאה, החלב המרוכז והמים עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת (מערבבים מדי פעם).
- מבשלים עוד 2 דקות: התערובת תבעבע ותיראה כאילו היא גולשת, וזה בסדר.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לקבלת תערובת בצקית רכה ורטובה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מניחים 1/4 מהתערובת בפס בצורת נקניק לרוחב נייר אפייה ויוצרים גליל בקוטר 3 ס”מ (ראו את ההסבר המפורט בהערות).
- חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת ליצירת 4 גלילים סה”כ.
- מעבירים להתייצבות ל-1-2 שעות במקרר, או ל-30 דקות במקפיא.
- לציפוי משפשפים בקצוות האצבעות את הקוקוס ותרכיז הפטל עד שהקוקוס נצבע כולו בוורוד. מעבירים את הקוקוס הוורוד למגש שטוח.
- מקלפים את נייר האפייה מגליל הקוקוס ומגלגלים בקוקוס הוורוד תוך הפעלת לחץ קל - הציפוי הלח יידבק מעצמו לגליל.
- פורסים לממתקים בגודל הרצוי. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בסיר גדול מחממים את החמאה, החלב המרוכז והמים עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת (מערבבים מדי פעם).
- מבשלים עוד 2 דקות: התערובת תבעבע ותיראה כאילו היא גולשת, וזה בסדר.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לקבלת תערובת בצקית רכה ורטובה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מניחים 1/4 מהתערובת בפס בצורת נקניק לרוחב נייר אפייה ויוצרים גליל בקוטר 3 ס”מ (ראו את ההסבר המפורט בהערות).
- חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת ליצירת 4 גלילים סה”כ.
- מעבירים להתייצבות ל-1-2 שעות במקרר, או ל-30 דקות במקפיא.
- לציפוי משפשפים בקצוות האצבעות את הקוקוס ותרכיז הפטל עד שהקוקוס נצבע כולו בוורוד. מעבירים את הקוקוס הוורוד למגש שטוח.
- מקלפים את נייר האפייה מגליל הקוקוס ומגלגלים בקוקוס הוורוד תוך הפעלת לחץ קל - הציפוי הלח יידבק מעצמו לגליל.
- פורסים לממתקים בגודל הרצוי. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
הערות
- את התערובת אי אפשר ממש לגלגל, כי היא תתפרק. כדי לעצב יוצרים מהתערובת "קבב" ארוך ומניחים לרוחב נייר אפייה, במרכז. מקפלים את הנייר לחצי מעל התערובת. מצמידים סרגל ל"קבב” מעל הנייר, מושכים את קצה הנייר התחתון אלינו ובמקביל לוחצים את הסרגל כלפי משטח העבודה – התערובת תידחס בין הנייר לסרגל ויתקבל גליל מושלם.
- אפשר לפרוס את הגלילים למטבעות בגודל ביס, או לממתקים גדולים באורך 6 ס”מ, כמו אלה שקונים.
- לבישול התערובת מומלץ להשתמש בסיר גדול.
הערות
- את התערובת אי אפשר ממש לגלגל, כי היא תתפרק. כדי לעצב יוצרים מהתערובת "קבב" ארוך ומניחים לרוחב נייר אפייה, במרכז. מקפלים את הנייר לחצי מעל התערובת. מצמידים סרגל ל"קבב” מעל הנייר, מושכים את קצה הנייר התחתון אלינו ובמקביל לוחצים את הסרגל כלפי משטח העבודה – התערובת תידחס בין הנייר לסרגל ויתקבל גליל מושלם.
- אפשר לפרוס את הגלילים למטבעות בגודל ביס, או לממתקים גדולים באורך 6 ס”מ, כמו אלה שקונים.
- לבישול התערובת מומלץ להשתמש בסיר גדול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן