מסבחה ביתית מושלמת בקלי קלות!
מה הסוד של מסבחה ביתית מושלמת? בישול גרגרי החומוס עד לריכוך מוחלט. המדריך המלא להכנת מסבחה טעימה כמו שצריך, רק קחו פיתה טרייה ותתענגו!
מה הסוד של מסבחה ביתית מושלמת? בישול גרגרי החומוס עד לריכוך מוחלט. המדריך המלא להכנת מסבחה טעימה כמו שצריך, רק קחו פיתה טרייה ותתענגו!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 618.3 קק״ל 2473.2 קק״לפחמימות 24.3 גרם 97.0 גרםשומן 53.5 גרם 214.1 גרםנתרן 6.5 מ״ג 26.0 מ״גחלבון 20.3 גרם 81.0 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.5 גרםשומן רווי 9.8 גרם 39.3 גרםכולסטרול 3.0 מ״ג 12.2 מ״גסידן 99.3 מ״ג 397.1 מ״גברזל 8.1 מ״ג 32.4 מ״גאשלגן 237.4 מ״ג 949.7 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 22.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 4 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות618
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 618.3 קק״ל 2473.2 קק״לפחמימות 24.3 גרם 97.0 גרםשומן 53.5 גרם 214.1 גרםנתרן 6.5 מ״ג 26.0 מ״גחלבון 20.3 גרם 81.0 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.5 גרםשומן רווי 9.8 גרם 39.3 גרםכולסטרול 3.0 מ״ג 12.2 מ״גסידן 99.3 מ״ג 397.1 מ״גברזל 8.1 מ״ג 32.4 מ״גאשלגן 237.4 מ״ג 949.7 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 22.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 618 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם גרגירי חומוס יבשיםמושרים לילה שלם במים ומסוננים
-
קורט מלח דק
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
3 כפות שמן קנולה
-
250גרם או 1/2 מיכל טחינה גולמית
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 לימוןסחוט, או לפי הטעם
-
1/2 כוס מים קריםקרים מאוד, או יותר לפי הצורך
הגשה
-
קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מכניסים את החומוס לסיר, מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את המלח, את אבקת הסודה לשתייה ואת השמן ומכסים במכסה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-2.5 שעות או עד שהחומוס רך לגמרי וכמעט מתפרק.
- מכינים את הטחינה: שמים בקערה את הטחינה הגולמית, מוסיפים את השום, מיץ הלימון והמלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים ומערבבים לסמיכות רצויה.
- כעת מוציאים את גרגירי החומוס המבושלים מהסיר בעזרת כף מחוררת (שומרים קצת להגשה) ומעבירים לקערה עם הטחינה. מועכים את החומוס מעל לטחינה באופן גס בעזרת מזלג ומערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
- לפני ההגשה מעבירים את המסבחה לצלחת עמוקה, מניחים מעל את גרגירי החומוס המבושלים ששמרנו, יוצקים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מכניסים את החומוס לסיר, מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את המלח, את אבקת הסודה לשתייה ואת השמן ומכסים במכסה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-2.5 שעות או עד שהחומוס רך לגמרי וכמעט מתפרק.
- מכינים את הטחינה: שמים בקערה את הטחינה הגולמית, מוסיפים את השום, מיץ הלימון והמלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים ומערבבים לסמיכות רצויה.
- כעת מוציאים את גרגירי החומוס המבושלים מהסיר בעזרת כף מחוררת (שומרים קצת להגשה) ומעבירים לקערה עם הטחינה. מועכים את החומוס מעל לטחינה באופן גס בעזרת מזלג ומערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
- לפני ההגשה מעבירים את המסבחה לצלחת עמוקה, מניחים מעל את גרגירי החומוס המבושלים ששמרנו, יוצקים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (23)
אני שואל, האם מבשלים את החומוס ישר מהשקית ללא השריה? האם כל סוג חומוס מתאים?
היי משה,
החומוס צריכים להיות מושרים לילה שלם במים ומסוננים
אני מבקש להבין, לא משרים את החומוס ללילה? האם מבשלים את החומוס ישר מהשקית, והאם כל סוג חומוס מתאים?
קטגוריות
- אוכל ערבי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- הנמל
- חלבון בכל מנה
- חם
- מנות ראשונות
- מנות ראשונות לראש השנה
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בזיל הזול
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לשבת
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סוכות
- סלטים
- סלטים חמים
- סלטים לראש השנה
- סלטים קרים
- פיקניק
- קטניות וחיטה
- רטבים וממרחים