רקע הנמל מעודכן

מסבחה ביתית מושלמת בקלי קלות!

מה הסוד של מסבחה ביתית מושלמת? בישול גרגרי החומוס עד לריכוך מוחלט. המדריך המלא להכנת מסבחה טעימה כמו שצריך, רק קחו פיתה טרייה ותתענגו!
מה הסוד של מסבחה ביתית מושלמת? בישול גרגרי החומוס עד לריכוך מוחלט. המדריך המלא להכנת מסבחה טעימה כמו שצריך, רק קחו פיתה טרייה ותתענגו!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 4 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    618
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 618.3 קק״ל 2473.2 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 97.0 גרם
    שומן 53.5 גרם 214.1 גרם
    נתרן 6.5 מ״ג 26.0 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 81.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.5 גרם
    שומן רווי 9.8 גרם 39.3 גרם
    כולסטרול 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סידן 99.3 מ״ג 397.1 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 32.4 מ״ג
    אשלגן 237.4 מ״ג 949.7 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 22.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 4 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    618
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 618.3 קק״ל 2473.2 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 97.0 גרם
    שומן 53.5 גרם 214.1 גרם
    נתרן 6.5 מ״ג 26.0 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 81.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.5 גרם
    שומן רווי 9.8 גרם 39.3 גרם
    כולסטרול 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סידן 99.3 מ״ג 397.1 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 32.4 מ״ג
    אשלגן 237.4 מ״ג 949.7 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 22.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
רטבים וממרחים
מערכת Foody
X

19 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכינים את החומוס: מכניסים את החומוס לסיר, מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את המלח, את אבקת הסודה לשתייה ואת השמן ומכסים במכסה.

    מסבחה 3
    מבשלים את גרגרי החומוס עם סודה לשתייה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-2.5 שעות או עד שהחומוס רך לגמרי וכמעט מתפרק.
  4. מכינים את הטחינה: שמים בקערה את הטחינה הגולמית, מוסיפים את השום, מיץ הלימון והמלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים ומערבבים לסמיכות רצויה.
  5. כעת מוציאים את גרגירי החומוס המבושלים מהסיר בעזרת כף מחוררת (שומרים קצת להגשה) ומעבירים לקערה עם הטחינה. מועכים את החומוס מעל לטחינה באופן גס בעזרת מזלג ומערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. לפני ההגשה מעבירים את המסבחה לצלחת עמוקה, מניחים מעל את גרגירי החומוס המבושלים ששמרנו, יוצקים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

    מסבחה 4
    מסבחה ביתית זו גאווה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מסבחה ביתית מושלמת בקלי קלות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    משה דוד

    אני שואל, האם מבשלים את החומוס ישר מהשקית ללא השריה? האם כל סוג חומוס מתאים?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי משה,
      החומוס צריכים להיות מושרים לילה שלם במים ומסוננים

    Avatar
    משה דוד

    אני מבקש להבין, לא משרים את החומוס ללילה? האם מבשלים את החומוס ישר מהשקית, והאם כל סוג חומוס מתאים?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות