מעדן חור(ש)פי: תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב קציצות
לכל מי שאיננו מסוגל לעמוד בפני טעמם של ארטישוקים, הנה מתכון מנצח של תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ומבושלות ברוטב לקציצות מוכן של קנור
לכל מי שאיננו מסוגל לעמוד בפני טעמם של ארטישוקים, הנה מתכון מנצח של תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ומבושלות ברוטב לקציצות מוכן של קנור
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 387.2 קק״ל 1935.9 קק״לפחמימות 15.6 גרם 77.8 גרםסוכר 5.9 גרם 29.7 גרםשומן 21.3 גרם 106.5 גרםנתרן 452.7 מ״ג 2263.6 מ״גחלבון 30.6 גרם 153.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 4.3 גרםשומן רווי 6.8 גרם 33.8 גרםכולסטרול 192.3 מ״ג 961.4 מ״גסידן 42.9 מ״ג 214.6 מ״גברזל 3.6 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 464.5 מ״ג 2322.5 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 34.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות387
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 387.2 קק״ל 1935.9 קק״לפחמימות 15.6 גרם 77.8 גרםסוכר 5.9 גרם 29.7 גרםשומן 21.3 גרם 106.5 גרםנתרן 452.7 מ״ג 2263.6 מ״גחלבון 30.6 גרם 153.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 4.3 גרםשומן רווי 6.8 גרם 33.8 גרםכולסטרול 192.3 מ״ג 961.4 מ״גסידן 42.9 מ״ג 214.6 מ״גברזל 3.6 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 464.5 מ״ג 2322.5 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 34.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 387 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
ארטישוק
-
1 חבילה תחתיות ארטישוק קפואות
מלית
-
500גרם או בשר בקר טחון
-
2 שיני שום
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 כף שמן זית
-
2 כפות פירורי לחם
-
2 ביצים M
-
1 כף רסק עגבניות
רוטב
-
1 צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הבשר הטחון, השום, הבצל, שמן הזית, פירורי הלחם, הביצים ורסק העגבניות.
- ממלאים את לבבות הארטישוק כך שהבשר דחוס ולחוץ כמה שניתן בתוך הלבבות.
- מכינים את הרוטב: מרתיחים בסיר נמוך ורחב את רוטב העגבניות עם המים והבהרט. טועמים ומתקנים תיבול. מנמיכים את האש ומסדרים בעדינות את לביבות הארטישוק הממולאים. מבשלים על אש נמוכה כשעה.
- מגישים את המנה: הגיש עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצים טריים למעלה.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הבשר הטחון, השום, הבצל, שמן הזית, פירורי הלחם, הביצים ורסק העגבניות.
- ממלאים את לבבות הארטישוק כך שהבשר דחוס ולחוץ כמה שניתן בתוך הלבבות.
- מכינים את הרוטב: מרתיחים בסיר נמוך ורחב את רוטב העגבניות עם המים והבהרט. טועמים ומתקנים תיבול. מנמיכים את האש ומסדרים בעדינות את לביבות הארטישוק הממולאים. מבשלים על אש נמוכה כשעה.
- מגישים את המנה: הגיש עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצים טריים למעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם תחתיות הארטישוק צריכות להיות מופשרות לפני?
כן, אחרת יפרישו נוזלים שינתקו אותן מהבשר
אפשר להשתמש בבשר עוף טחון במקום?
היי ארז, בוודאי. בהצלחה וספר איך יצא
מה משקל חבילת תחתיות הארטישוק או לחילופין כמה יחידות?
חבילה אחת של תחתיות ארטישוק קפואות שוקלת 400 גרם שזה כ-8 תחתיות.