המפרום של יונית צוקרמן – פרוסות תפוחי אדמה ממולאות בשר
אחת המנות האהובות והפופולריות של יונית צוקרמן, עכשיו במטבח שלכם - מפרום תפוחי אדמה במילוי בשר ברוטב עגבניות. בואו לגלות את כל הסודות
אחת המנות האהובות והפופולריות של יונית צוקרמן, עכשיו במטבח שלכם - מפרום תפוחי אדמה במילוי בשר ברוטב עגבניות. בואו לגלות את כל הסודות
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2068.2 קק״ל 12409.2 קק״לפחמימות 36.0 גרם 215.9 גרםשומן 191.8 גרם 1150.7 גרםנתרן 1588.6 מ״ג 9531.8 מ״גחלבון 55.8 גרם 334.5 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 27.9 גרםשומן רווי 18.7 גרם 112.3 גרםכולסטרול 223.5 מ״ג 1341.2 מ״גסידן 121.7 מ״ג 730.2 מ״גברזל 7.2 מ״ג 43.2 מ״גאשלגן 864.0 מ״ג 5184.0 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 39.2 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות2068
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2068.2 קק״ל 12409.2 קק״לפחמימות 36.0 גרם 215.9 גרםשומן 191.8 גרם 1150.7 גרםנתרן 1588.6 מ״ג 9531.8 מ״גחלבון 55.8 גרם 334.5 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 27.9 גרםשומן רווי 18.7 גרם 112.3 גרםכולסטרול 223.5 מ״ג 1341.2 מ״גסידן 121.7 מ״ג 730.2 מ״גברזל 7.2 מ״ג 43.2 מ״גאשלגן 864.0 מ״ג 5184.0 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 39.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 2068 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
3 פרוסות לחם אחיד
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כף בהרט
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1/4 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף שמן קנולה
-
1 ביצה L
תפוחי אדמה
-
4 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינוניים
-
1/2 כוס קמח לבן
-
2 ביצים L
רוטב
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
1קופסה או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 כף אבקת מרק ירקות
-
1 כוס מים רותחים
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל, שיני השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
- קוצצים את חזה העוף לקוביות קטנות.
- משרים את פרוסות הלחם בקערה עם מים ל-3 דקות. מוציאים את הפרוסות, סוחטים היטב וקוצצים.
- בקערה גדולה שמים את הבשר הטחון, הבצל, שיני השום, הירק, קוביות חזה העוף, פרוסות הלחם הקצוצות, התבלינים, השמן והביצה.
- לשים את התערובת עד לפיזור אחיד של כל המרכיבים. מקררים לפחות שעה במקרר.
- מכינים את תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס”מ. לאחר מכן, פורסים כל פרוסה לצורת פקמן, כך שנוצרות שתי פרוסות דקות של תפוח אדמה שמחוברות בקצה אחד.
- בידיים רטובות, ממלאים כל “פקמן” תפוח אדמה בתערובת הבשר כך שנוצר סנדוויץ’.
- טובלים כל קציצה בקמח ולאחר מכן בביצה.
- במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים כל קציצה עד שהיא מזהיבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: בסיר כבד מחממים שמן. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות, תבלינים ומים רותחים.
- מכניסים את הקציצות לרוטב, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים מכוסה כ-30 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל, שיני השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
- קוצצים את חזה העוף לקוביות קטנות.
- משרים את פרוסות הלחם בקערה עם מים ל-3 דקות. מוציאים את הפרוסות, סוחטים היטב וקוצצים.
- בקערה גדולה שמים את הבשר הטחון, הבצל, שיני השום, הירק, קוביות חזה העוף, פרוסות הלחם הקצוצות, התבלינים, השמן והביצה.
- לשים את התערובת עד לפיזור אחיד של כל המרכיבים. מקררים לפחות שעה במקרר.
- מכינים את תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס”מ. לאחר מכן, פורסים כל פרוסה לצורת פקמן, כך שנוצרות שתי פרוסות דקות של תפוח אדמה שמחוברות בקצה אחד.
- בידיים רטובות, ממלאים כל “פקמן” תפוח אדמה בתערובת הבשר כך שנוצר סנדוויץ’.
- טובלים כל קציצה בקמח ולאחר מכן בביצה.
- במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים כל קציצה עד שהיא מזהיבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: בסיר כבד מחממים שמן. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות, תבלינים ומים רותחים.
- מכניסים את הקציצות לרוטב, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים מכוסה כ-30 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (40)
כתבתם בתגובה שאפשר להקפיא מפרום אחרי ההכנה- עד כמה שידוע לי תפו”א לא טוב בהקפאה- האם התשובה הזאת בטוחה?? הכוונה אחרי טיגון או אפשרי גם אחרי הבישול? מפחדת לנסות לפני תשובה ברורה
היי גילי, ניתן להקפיא אחרי הכנה ולפני הבישול. אחרי הבישול בעייתי להקפיא אותו, כי אכן הטעמים לא יהיו זהים אחרי הפשרה.
פירורי לחם במקום הלחם יתנו את אותו האפקט ?
כן, אפשרי בהחלט