-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 905.0 קק״ל 5430.0 קק״לפחמימות 46.3 גרם 278.0 גרםשומן 29.8 גרם 178.9 גרםנתרן 2121.7 מ״ג 12730.1 מ״גחלבון 32.6 גרם 195.6 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.1 גרםשומן רווי 6.2 גרם 37.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 81.4 מ״ג 488.7 מ״גברזל 3.4 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 513.0 מ״ג 3078.2 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 31.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 45 דק׳כולל 17 שעות
-
קלוריות905
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 905.0 קק״ל 5430.0 קק״לפחמימות 46.3 גרם 278.0 גרםשומן 29.8 גרם 178.9 גרםנתרן 2121.7 מ״ג 12730.1 מ״גחלבון 32.6 גרם 195.6 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.1 גרםשומן רווי 6.2 גרם 37.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 81.4 מ״ג 488.7 מ״גברזל 3.4 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 513.0 מ״ג 3078.2 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 31.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 17 שעות | קלוריות 905 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
רוטב
-
100גרם או 1 קופסה רסק עגבניות
-
1 כף כמון טחון
-
1 כף שטוחה כורכום
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
5 כפות סילאן
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כוס מים
הרכבת הסיר
-
1 כוס גרגירי חומוס יבשים
-
1 ק"ג בשר אונטריבחתוך לקוביות
-
1 גזר בינוניקלוף וחתוך למקלות
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים ופרוסים
-
1 ראש שוםקטום בראשו
אופן הכנה
- משרים את החומוס במים קרים במקרר למשך הלילה.
- מכינים את האורז: מטגנים את האורז עם מעט שמן, מוסיפים גזר מגורר וממשיכים לטגן לכמה דקות נוספות.
- מוסיפים 8 כוסות מים רותחים (במידה והשתמשתם באריזת האורז כולה, אם לא, בהתאמה), מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, כורכום וכמון, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 10 דק׳ (אין צורך בבישול מלא, התבשיל ממשיך להתבשל בתנור בהמשך).
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה רסק עגבניות, סילאן, כורכום, כמון, מלח ופלפל, חצי כוס שמן וכוס וחצי מים.
- מערבבים 2/3 מהרוטב עם האורז המוכן. את יתר 1/3 הרוטב מערבבים עם החומוס.
- צורבים את הבשר מכל בצדדים במחבת רותחת עם רבע כוס שמן זית. מוציאים ומניחים בצד.
- מרכיבים את הסיר: משמנים את סיר הג׳חנון, מניחים את תבנית נייר האפייה (במידה ונייר האפייה מעט גדול, ניתן לקפל, אבל לא לחתוך). משמנים גם את נייר האפייה מבפנים.
- מניחים 4 פרוסות תפו״א בתחתית הסיר. מעליו מפזרים אורז בצורה אחידה ומהודקת. מתחילים לסדר בשכבות את כל המוצרים, מומלץ להקפיד על בניה יציבה כדי שהמקלובה לא תתפרק בשלב הוצאה מהסיר. כדי לייצב את המקלובה סידרנו פרוסות תפו״א בצורה אופקית, ביניהן סידרנו את הבשר, הגזרים, ראש השום וחומוס, שכבה נוספת של אורז, שכבה נוספת של בשר וחומוס, ועוד אורז מהודק עד לגובה הסיר.
- מהדקים הכל היטב היטב, מניחים נייר אפייה נוסף מלמעלה, סוגרים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 3 שעות.
- ניתן גם למשך לילה - במקרה כזה מומלץ לוודא שהחום אינו עולה על 100 מעלות כדי שהמקלובה לא תישרף.
- מוציאים את הסיר מהתנור, הופכים על צלחת, מחלצים מהסיר ומגישים. בתאבון.
אופן הכנה
- משרים את החומוס במים קרים במקרר למשך הלילה.
- מכינים את האורז: מטגנים את האורז עם מעט שמן, מוסיפים גזר מגורר וממשיכים לטגן לכמה דקות נוספות.
- מוסיפים 8 כוסות מים רותחים (במידה והשתמשתם באריזת האורז כולה, אם לא, בהתאמה), מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, כורכום וכמון, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 10 דק׳ (אין צורך בבישול מלא, התבשיל ממשיך להתבשל בתנור בהמשך).
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה רסק עגבניות, סילאן, כורכום, כמון, מלח ופלפל, חצי כוס שמן וכוס וחצי מים.
- מערבבים 2/3 מהרוטב עם האורז המוכן. את יתר 1/3 הרוטב מערבבים עם החומוס.
- צורבים את הבשר מכל בצדדים במחבת רותחת עם רבע כוס שמן זית. מוציאים ומניחים בצד.
- מרכיבים את הסיר: משמנים את סיר הג׳חנון, מניחים את תבנית נייר האפייה (במידה ונייר האפייה מעט גדול, ניתן לקפל, אבל לא לחתוך). משמנים גם את נייר האפייה מבפנים.
- מניחים 4 פרוסות תפו״א בתחתית הסיר. מעליו מפזרים אורז בצורה אחידה ומהודקת. מתחילים לסדר בשכבות את כל המוצרים, מומלץ להקפיד על בניה יציבה כדי שהמקלובה לא תתפרק בשלב הוצאה מהסיר. כדי לייצב את המקלובה סידרנו פרוסות תפו״א בצורה אופקית, ביניהן סידרנו את הבשר, הגזרים, ראש השום וחומוס, שכבה נוספת של אורז, שכבה נוספת של בשר וחומוס, ועוד אורז מהודק עד לגובה הסיר.
- מהדקים הכל היטב היטב, מניחים נייר אפייה נוסף מלמעלה, סוגרים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 3 שעות.
- ניתן גם למשך לילה - במקרה כזה מומלץ לוודא שהחום אינו עולה על 100 מעלות כדי שהמקלובה לא תישרף.
- מוציאים את הסיר מהתנור, הופכים על צלחת, מחלצים מהסיר ומגישים. בתאבון.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
למה אין סרטון?
היי צביה, עכשיו יש
האם אפשר להכין בכל סיר או חייבים סיר קובנה?
בכל סיר
תודה על המתכון, לא צריך לבשל את החומוס לפני כן??
הי אור. לא, אין צורך לבשל את החומוס לפני כן.