-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 376.9 קק״ל 1507.5 קק״לפחמימות 30.9 גרם 123.6 גרםשומן 13.4 גרם 53.8 גרםנתרן 46.5 מ״ג 186.0 מ״גחלבון 19.1 גרם 76.2 גרםסיבים תזונתיים 19.7 גרם 79.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסידן 412.1 מ״ג 1648.5 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 2728.1 מ״ג 10912.3 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות377
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 376.9 קק״ל 1507.5 קק״לפחמימות 30.9 גרם 123.6 גרםשומן 13.4 גרם 53.8 גרםנתרן 46.5 מ״ג 186.0 מ״גחלבון 19.1 גרם 76.2 גרםסיבים תזונתיים 19.7 גרם 79.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסידן 412.1 מ״ג 1648.5 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 2728.1 מ״ג 10912.3 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 377 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטרמה במעשנה נתח שלם 200 גרם"עוף טוב" עם הסימון הירוק
-
250 גרם אפונה ירוקה יבשהמושרית ל-4 שעות ומסוננת
-
2 ליטר מים
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 גבעולי סלריחתוכים לקוביות
-
1 גזר גדולמגורר בפומפייה גסה
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- חותכים את נתח הפסטרמה לקוביות קטנות.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את קוביות הפסטרמה תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה. שומרים בצד.
- מכניסים את האפונה ואת המים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-60 דקות, או עד שהיא מתרככת.
- בינתיים מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הסלרי והגזר, מערבבים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות.
- רבע שעה לפני סיום בישול האפונה מוסיפים את הירקות לסיר (לא שוטפים בינתיים את המחבת).
- מתבלים את המרק במלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לבשל הכל ביחד במשך 15 דקות נוספות. מכבים את הלהבה.
- טוחנים את המרק למחית אחידה בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים את המרק לצלוחית מרק ומוסיפים חופן נאה של קוביות פסטרמה מטוגנת.
אופן הכנה
- חותכים את נתח הפסטרמה לקוביות קטנות.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את קוביות הפסטרמה תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה. שומרים בצד.
- מכניסים את האפונה ואת המים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-60 דקות, או עד שהיא מתרככת.
- בינתיים מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הסלרי והגזר, מערבבים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות.
- רבע שעה לפני סיום בישול האפונה מוסיפים את הירקות לסיר (לא שוטפים בינתיים את המחבת).
- מתבלים את המרק במלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לבשל הכל ביחד במשך 15 דקות נוספות. מכבים את הלהבה.
- טוחנים את המרק למחית אחידה בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים את המרק לצלוחית מרק ומוסיפים חופן נאה של קוביות פסטרמה מטוגנת.
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
הכנתי, בסוף הבישול הוספתי קצת אפונה ירוקה, טעים מאוד.
היי ורד, כיף לשמוע שאהבת וזה רעיון טוב להוסיף אפונה 🙂
ניצן להחליף את האפונה באפונה משימורים?
כן
Looks amazing! I am going to try it.