מרק ירקות עשיר במיוחד עם אורז
שי-לי ליפא חולקת מתכון ליום חורפי קר וגשום - מרק ירקות עשיר, בריא ומפנק במיוחד עם אורז שיעזור לנו לשבוע ולצלוח את התקופה הקרה
שי-לי ליפא חולקת מתכון ליום חורפי קר וגשום - מרק ירקות עשיר, בריא ומפנק במיוחד עם אורז שיעזור לנו לשבוע ולצלוח את התקופה הקרה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 312.5 קק״ל 2499.8 קק״לפחמימות 42.2 גרם 337.7 גרםסוכר 5.1 גרם 41.1 גרםשומן 10.3 גרם 82.5 גרםנתרן 321.9 מ״ג 2575.3 מ״גחלבון 12.6 גרם 100.8 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 136.9 גרםשומן רווי 1.6 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 2.2 מ״גסידן 260.5 מ״ג 2084.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 31.4 מ״גאשלגן 1729.5 מ״ג 13835.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות313
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 312.5 קק״ל 2499.8 קק״לפחמימות 42.2 גרם 337.7 גרםסוכר 5.1 גרם 41.1 גרםשומן 10.3 גרם 82.5 גרםנתרן 321.9 מ״ג 2575.3 מ״גחלבון 12.6 גרם 100.8 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 136.9 גרםשומן רווי 1.6 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 2.2 מ״גסידן 260.5 מ״ג 2084.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 31.4 מ״גאשלגן 1729.5 מ״ג 13835.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 313 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
4 שיני שום
-
2 גזרים בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
3 כוסות גרגירי חומוס קפואים
-
1קופסה או 100 גרם רסק עגבניות
-
3 עלי דפנה קטנים
-
6 כפיות גדושות ציר עוף
-
2 ליטר מים
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס אורז מלא
-
200 גרם עלי תרד
אופן הכנה
- קוצצים בצל, שום, גזרים, גבעולי סלרי וזוקיני לקוביות של 1 ס”מ.
- מחממים סיר גדול על להבה בינונית ומטגנים את הירקות שקצצנו עם 2 כפות שמן זית במשך 10 דקות עד שהירקות נחרכים ומתרככים מעט.
- מוסיפים לסיר את ציר העוף עם המים ומערבבים.
- מכניסים למרק גרגרי חומוס ומתבלים ברסק עגבניות, עלי דפנה, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את האורז למרק אחרי שטעמנו אותו והוא טעים לנו. מבשלים עוד כ-20 דקות עד שהירקות רכים והאורז מוכן.
- לבסוף, מוסיפים את התרד ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהתרד רך. בתאבון.
אופן הכנה
- קוצצים בצל, שום, גזרים, גבעולי סלרי וזוקיני לקוביות של 1 ס”מ.
- מחממים סיר גדול על להבה בינונית ומטגנים את הירקות שקצצנו עם 2 כפות שמן זית במשך 10 דקות עד שהירקות נחרכים ומתרככים מעט.
- מוסיפים לסיר את ציר העוף עם המים ומערבבים.
- מכניסים למרק גרגרי חומוס ומתבלים ברסק עגבניות, עלי דפנה, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את האורז למרק אחרי שטעמנו אותו והוא טעים לנו. מבשלים עוד כ-20 דקות עד שהירקות רכים והאורז מוכן.
- לבסוף, מוסיפים את התרד ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהתרד רך. בתאבון.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן