מרק כתום טחון לחורף מפנק במיוחד

כתום, חלק ומחמם! מרק כתום טחון הכי טעים שיש, עם דלעת, בטטה, גזר ועדשים כתומות, בריא ועשיר, שיעשה את החורף שלכם הכי טעים
כתום, חלק ומחמם! מרק כתום טחון הכי טעים שיש, עם דלעת, בטטה, גזר ועדשים כתומות, בריא ועשיר, שיעשה את החורף שלכם הכי טעים
  • יעל רחמנוב
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    441
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 441.0 קק״ל 2204.9 קק״ל
    פחמימות 48.8 גרם 244.0 גרם
    שומן 4.4 גרם 22.0 גרם
    נתרן 997.8 מ״ג 4989.1 מ״ג
    חלבון 19.5 גרם 97.4 גרם
    סיבים תזונתיים 37.0 גרם 184.8 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 7.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 782.4 מ״ג 3912.0 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 33.4 מ״ג
    אשלגן 5148.6 מ״ג 25743.2 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 12.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    441
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 441.0 קק״ל 2204.9 קק״ל
    פחמימות 48.8 גרם 244.0 גרם
    שומן 4.4 גרם 22.0 גרם
    נתרן 997.8 מ״ג 4989.1 מ״ג
    חלבון 19.5 גרם 97.4 גרם
    סיבים תזונתיים 37.0 גרם 184.8 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 7.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 782.4 מ״ג 3912.0 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 33.4 מ״ג
    אשלגן 5148.6 מ״ג 25743.2 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 12.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
יעל רחמנוב
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים מתחת לזרם מים כדי לנקות אותם טוב טוב.
  2. חותכים לקוביות קטנות את הבטטה, הגזר, ראש הסלרי והדלעת.
  3. מחממים בסיר גדול את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך שקוף.
  4. בשלב זה מוסיפים את השום ומערבבים למשך כמה שניות.

    מרק כתום טחון 1
    טיפ: לאחר ההכנה ניתן לשמור במקרר עד כ-4 ימים.

  5. מוסיפים גם את קוביות הירקות לסיר, מערבבים ומתבלים.
  6. שופכים פנימה גם את העדשים ואת המים החמים.
  7. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות.
  8. לאחר מכן טוחנים את המרק הכתום עם בלנדר מוט תוך כדי שהוא בסיר.
  9. ממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות נוספות.
  10. מתקנים תיבול ומגישים.

    מרק כתום טחון 2
    מרק כתום טחון. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

הערות

  • המרק הכתום עשיר בבטא קרוטן התורם לחוזק החיסוני ומצוין בעיקר בעונת החורף.
  • כדי ליהנות ממרק העשיר בערכים תזונתיים מומלץ להשתמש בירקות טריים ולאחסנם עד לשימוש במקרר במגירה היעודית לאחסון ירקות וכך לשמור על טריותם. 

tip

טיפ מקרר Hisense

את הסלרי כדאי לשמור במגירת הירקות ואת שאר הירקות במתכון דווקא מוטב לשמור מחוץ למקרר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק כתום טחון לחורף מפנק במיוחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות