-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 622.3 קק״ל 3733.6 קק״לפחמימות 79.0 גרם 473.9 גרםשומן 28.3 גרם 169.6 גרםנתרן 2541.9 מ״ג 15251.6 מ״גחלבון 35.1 גרם 210.8 גרםסיבים תזונתיים 16.8 גרם 100.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 6.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 404.4 מ״ג 2426.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 2649.2 מ״ג 15894.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות622
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 622.3 קק״ל 3733.6 קק״לפחמימות 79.0 גרם 473.9 גרםשומן 28.3 גרם 169.6 גרםנתרן 2541.9 מ״ג 15251.6 מ״גחלבון 35.1 גרם 210.8 גרםסיבים תזונתיים 16.8 גרם 100.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 6.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 404.4 מ״ג 2426.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 2649.2 מ״ג 15894.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.3 מ״גסגור
יש ימים שבהם מתחשק ארוחת חמש מנות מושקעת, ואחרים שבהם כל מה שצריך זו קערת מרק עם קציצות שיש בה הכל. המתכון הזה מתאים לכל הימים האלו: מצד אחד זו מנת רושם שמהממת בנראות שלה, ומצד שני היא כל כך מנחמת וביתית, שאין לב שהיא לא תחמם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 622 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
3 גבעולי סלריחתוכים דק
-
3 ליטר מים רותחים
-
1 כף גדושה מלח דק
-
7 תפוחי אדמה בינונייםחתוכים לקוביות גדולות
-
3 גזרים בינונייםחתוכים לטבעות
-
1/2 חבילה אטריות שעועיתמזרח מערבשבורות גס
קציצות
-
600 גרם סטייק פרגיתטחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
1 חופן שמירקצוץ
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והסלרי תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים מים ומלח ומערבבים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והגזרים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית במשך 20 דקות או עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד שנוצרת תערובת אחידה ודביקה.
- יוצרים מהתערובת קציצות קטנות בגודל אגוז או כדור פינג פונג ומסדרים אותן על מגש.
- מוסיפים את האטריות לסיר המרק ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות נוספות עד שהן מוכנות.
- מפזרים שמיר ומגישים, אם רוצים אפשר לעטר ברצועות דקיקות של גזר.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והסלרי תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים מים ומלח ומערבבים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והגזרים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית במשך 20 דקות או עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד שנוצרת תערובת אחידה ודביקה.
- יוצרים מהתערובת קציצות קטנות בגודל אגוז או כדור פינג פונג ומסדרים אותן על מגש.
- מוסיפים את האטריות לסיר המרק ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות נוספות עד שהן מוכנות.
- מפזרים שמיר ומגישים, אם רוצים אפשר לעטר ברצועות דקיקות של גזר.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שלום רב, האם אפשר להחליף את הפרגית הטחון בחזה עוף טחון? תודה רבה
אפשר בהחלט, פרגיות הן פשוט טיפה יותר שומניות, ובשר חזה עוף פחות עסיסי. בהצלחה!