מרק שעועית מהיר בטעם של בית
אל מרק השעועית הנפלא והביתי הזה היינו חוזרים בימי גשם בדרך הבוצית מבית הספר. אמא שלנו היתה מייבשת אותנו מול התנור ומגישה לנו קערה מהבילה של מרק שעועית
אל מרק השעועית הנפלא והביתי הזה היינו חוזרים בימי גשם בדרך הבוצית מבית הספר. אמא שלנו היתה מייבשת אותנו מול התנור ומגישה לנו קערה מהבילה של מרק שעועית
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 521.4 קק״ל 3128.5 קק״לפחמימות 67.3 גרם 403.5 גרםשומן 8.3 גרם 49.6 גרםנתרן 699.2 מ״ג 4195.2 מ״גחלבון 27.1 גרם 162.8 גרםסיבים תזונתיים 26.6 גרם 159.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 522.8 מ״ג 3136.7 מ״גברזל 12.6 מ״ג 75.9 מ״גאשלגן 3846.6 מ״ג 23079.6 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 26.1 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות521
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 521.4 קק״ל 3128.5 קק״לפחמימות 67.3 גרם 403.5 גרםשומן 8.3 גרם 49.6 גרםנתרן 699.2 מ״ג 4195.2 מ״גחלבון 27.1 גרם 162.8 גרםסיבים תזונתיים 26.6 גרם 159.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 522.8 מ״ג 3136.7 מ״גברזל 12.6 מ״ג 75.9 מ״גאשלגן 3846.6 מ״ג 23079.6 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 26.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 521 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
למרק:
-
1 שקית שעועית לבנה קפואה
-
4 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 בצלים בינונייםקצוץ דק
-
1 גזר גדולחתוך לקוביות
-
1 שורש פטרוזיליה בינוניאו שורש סלרי חתוך לקוביות
-
2 גבעולי סלריגבעולי סלרי חתוכים דק
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
-
4 כפות רסק עגבניות
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
7 כוסות מים
להגשה:
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה. לא חובה.
אופן הכנה
- בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים תוך כדי בחישה את הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הגזר והשום.
- מוסיפים לסיר את השעועית המופשרת, פטרוזיליה קצוצה, רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים.
- מוסיפים מים, סוכר, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה. כאשר רותח, מכסים את הסיר ומעבירים לאש בינונית - קטנה. לבשל כשעה.
- מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל ועם לחם או אורז לבן. מעדן!
אופן הכנה
- בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים תוך כדי בחישה את הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הגזר והשום.
- מוסיפים לסיר את השעועית המופשרת, פטרוזיליה קצוצה, רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים.
- מוסיפים מים, סוכר, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה. כאשר רותח, מכסים את הסיר ומעבירים לאש בינונית - קטנה. לבשל כשעה.
- מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל ועם לחם או אורז לבן. מעדן!
הערות
- אם בא לכם אתם יכולים להוסיף תפוחי אדמה.
- אוהבים חריף? פנקו את המרק בכפית צ'ילי.
- ניתן להוסיף למרק בשר או קציצות בשר ולהפוך אותו לבשרי.
הערות
- אם בא לכם אתם יכולים להוסיף תפוחי אדמה.
- אוהבים חריף? פנקו את המרק בכפית צ'ילי.
- ניתן להוסיף למרק בשר או קציצות בשר ולהפוך אותו לבשרי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)
שקית לבנה קפואה של שעועית לבנה זה לא תחליף למשקל
800 גרם שעועית לבנה מבושלת מוקפאת.