נגמרה הפסטרמה בסופר? פסטרמה הום-מייד בכריך
כריך טוב הוא אומנות, תמרה ועומר מכינים את הכריך המושלם עם פסטרמה ביתית וממרחים עם מתכון קל ומהיר להכנה, אז מה יש בכריך המושלם שלכם?
כריך טוב הוא אומנות, תמרה ועומר מכינים את הכריך המושלם עם פסטרמה ביתית וממרחים עם מתכון קל ומהיר להכנה, אז מה יש בכריך המושלם שלכם?
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.8 קק״ל 2134.9 קק״לפחמימות 10.4 גרם 62.6 גרםשומן 31.1 גרם 186.4 גרםנתרן 618.7 מ״ג 3712.2 מ״גחלבון 10.7 גרם 64.1 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.4 גרםשומן רווי 4.4 גרם 26.6 גרםכולסטרול 18.1 מ״ג 108.5 מ״גסידן 61.3 מ״ג 367.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 196.5 מ״ג 1178.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות356
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.8 קק״ל 2134.9 קק״לפחמימות 10.4 גרם 62.6 גרםשומן 31.1 גרם 186.4 גרםנתרן 618.7 מ״ג 3712.2 מ״גחלבון 10.7 גרם 64.1 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.4 גרםשומן רווי 4.4 גרם 26.6 גרםכולסטרול 18.1 מ״ג 108.5 מ״גסידן 61.3 מ״ג 367.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 196.5 מ״ג 1178.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 356 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חזה הודו נקבה (פרפר) בינוני
-
1 כף שמן זיתלשימון התבנית
מרינדה
-
2 כפות חרדל גרגירים(ככל שתשימו יותר חרדל הפסטרמה תצא יותר פיקנטית)
-
2 כפות דבש
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פלפל יבש חריףפלפל שאטה גרוס (לא חובה)
-
1/2 כפית מלח דק
טחינה סלק
-
1 סלק מבושל בוואקום גדול
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 לימון גדולסחוט
-
1/2 כוס מים קרים
-
2 שיני שום
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- משמנים קלות תבנית מלבנית. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומורחים את הבשר מכל צדדיו. משרים את הבשר במרינדה - לפחות שעה (אפשר גם ללילה שלם).
- כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את התבנית מהמקרר, בכדי שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר. אם הבשר הפריש נוזלים (וזה יכול לקרות, בעיקר אם השרינו אותו למשך הלילה) - נפטרים מהם.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכסים את התבנית בסנו סושי - רדיד אלומיניום ומהדקים היטב. צולים כשעה. לאחר שעה בודקים אם הנתח מוכן (אפשר פשוט לחתוך חתיכה קטנה מהאמצע). אם לא, צולים 5 דקות נוספות. נותנים לנתח “לנוח” מחוץ לתנור 10 דקות לפני שאוכלים.
- טחינה סלק: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון (מתחילים עם 1/3 כוס מים קרים) וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- פסטו בזיליקום: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון- בראון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
אופן הכנה
- משמנים קלות תבנית מלבנית. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומורחים את הבשר מכל צדדיו. משרים את הבשר במרינדה - לפחות שעה (אפשר גם ללילה שלם).
- כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את התבנית מהמקרר, בכדי שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר. אם הבשר הפריש נוזלים (וזה יכול לקרות, בעיקר אם השרינו אותו למשך הלילה) - נפטרים מהם.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכסים את התבנית בסנו סושי - רדיד אלומיניום ומהדקים היטב. צולים כשעה. לאחר שעה בודקים אם הנתח מוכן (אפשר פשוט לחתוך חתיכה קטנה מהאמצע). אם לא, צולים 5 דקות נוספות. נותנים לנתח “לנוח” מחוץ לתנור 10 דקות לפני שאוכלים.
- טחינה סלק: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון (מתחילים עם 1/3 כוס מים קרים) וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- פסטו בזיליקום: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון- בראון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן