-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 220.1 קק״ל 5281.8 קק״לפחמימות 19.8 גרם 475.6 גרםשומן 14.6 גרם 350.4 גרםנתרן 22.0 מ״ג 528.9 מ״גחלבון 2.8 גרם 68.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 34.7 גרםשומן רווי 8.4 גרם 201.2 גרםכולסטרול 5.2 מ״ג 125.9 מ״גסידן 53.1 מ״ג 1273.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 29.4 מ״גאשלגן 163.1 מ״ג 3914.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 15.7 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 9 שעות ו-45 דק׳
-
קלוריות220
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 220.1 קק״ל 5281.8 קק״לפחמימות 19.8 גרם 475.6 גרםשומן 14.6 גרם 350.4 גרםנתרן 22.0 מ״ג 528.9 מ״גחלבון 2.8 גרם 68.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 34.7 גרםשומן רווי 8.4 גרם 201.2 גרםכולסטרול 5.2 מ״ג 125.9 מ״גסידן 53.1 מ״ג 1273.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 29.4 מ״גאשלגן 163.1 מ״ג 3914.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 15.7 מ״גסגור
קטנטנות ושובבות – גלידוניות בטעמי שוקולד ווניל שמצפים בשוקולד מריר ונהנים לזלול עד בלי די! טיפ מאיתנו אליכם באהבה – החביאו אותם עמוק בתוך המקפיא, אין לדעת איזה גמד קטן יבוא בלילה ויחסל את כל הקופסה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 9 שעות ו-45 דק׳ | קלוריות 220 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידוניות שוקו וניל
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 צנצנת חלב מרוכז
-
1 כף אבקת קקאו
-
2 יחידות נייר אפייה מלבני לאינגליש קייק
ציפוי
-
400 גרם שוקולד מריר
-
3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הגלידוניות: שמים את השמנת המתוקה ואינסטנט פודינג הווניל במיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים עד לקבלת מרקם יוגורט. מוזגים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף מעט עד לקבלת קצפת יציבה, אך רכה.
- מוזגים רבע מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים לה את אבקת הקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה ‘הנמל’ ויוצקים בכל אחת מהן מחצית מהתערובת הלבנה. מוזגים לתבניות את מלית הקקאו ובעזרת סכין או שיפוד, יוצרים צורת שיש.
- מכסים את התבניות בניילון נצמד ומקפיאים למשך 8 שעות לפחות או עד שהמסה קפואה.
- מחלצים את המסה הקפואה מהתבנית וחותכים אותה לקוביות קטנות. מסדרים על מגש ומעבירים להקפאה נוספת למשך שעה.
- מכינים את הציפוי: בקערה שמתאימה למיקרוגל, מחממים בפולסים קצרים את השוקולד המריר עד להמסה מלאה.
- מוסיפים את שמן הקנולה ומערבבים היטב. מצננים את השוקולד מעט.
- מוציאים את קוביות הגלידה מהמקפיא, ומניחים את הקוביות, אחת אחת, בתוך קערת השוקולד, מצפים אותה מכל הכיוונים ובעזרת מזלג מרימים אותה מהתחתית כך שכל שאריות השוקולד ייזלו ומניחים על גבי נייר אפייה. מכניסים להקפאה שוב.
- לעיטור השוקולד: מכניסים 30 גרם שוקולד מריר לשקית זילוף, קושרים ומניחים בתוך כוס מים רותחים.
- מוציאים מהכוס, מנגבים היטב, גוזרים חור קטן ומזלפים על גבי הגלידוניות הקפואות.
אופן הכנה
- מכינים את הגלידוניות: שמים את השמנת המתוקה ואינסטנט פודינג הווניל במיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים עד לקבלת מרקם יוגורט. מוזגים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף מעט עד לקבלת קצפת יציבה, אך רכה.
- מוזגים רבע מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים לה את אבקת הקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה ‘הנמל’ ויוצקים בכל אחת מהן מחצית מהתערובת הלבנה. מוזגים לתבניות את מלית הקקאו ובעזרת סכין או שיפוד, יוצרים צורת שיש.
- מכסים את התבניות בניילון נצמד ומקפיאים למשך 8 שעות לפחות או עד שהמסה קפואה.
- מחלצים את המסה הקפואה מהתבנית וחותכים אותה לקוביות קטנות. מסדרים על מגש ומעבירים להקפאה נוספת למשך שעה.
- מכינים את הציפוי: בקערה שמתאימה למיקרוגל, מחממים בפולסים קצרים את השוקולד המריר עד להמסה מלאה.
- מוסיפים את שמן הקנולה ומערבבים היטב. מצננים את השוקולד מעט.
- מוציאים את קוביות הגלידה מהמקפיא, ומניחים את הקוביות, אחת אחת, בתוך קערת השוקולד, מצפים אותה מכל הכיוונים ובעזרת מזלג מרימים אותה מהתחתית כך שכל שאריות השוקולד ייזלו ומניחים על גבי נייר אפייה. מכניסים להקפאה שוב.
- לעיטור השוקולד: מכניסים 30 גרם שוקולד מריר לשקית זילוף, קושרים ומניחים בתוך כוס מים רותחים.
- מוציאים מהכוס, מנגבים היטב, גוזרים חור קטן ומזלפים על גבי הגלידוניות הקפואות.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
הי, במה אפשר להמיר חלב מרוכז על מנת שיהיה פרווה?
בקרם קוקוס
טוב אז ככה אני מאוד נהנת מהמתכונים שלכם ותודה על מתכון של הגלידוניות ❤?