-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.3 קק״ל 1265.1 קק״לפחמימות 50.9 גרם 203.4 גרםסוכר 21.6 גרם 86.3 גרםשומן 29.3 גרם 117.0 גרםנתרן 851.5 מ״ג 3405.9 מ״גחלבון 23.4 גרם 93.7 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.3 גרםשומן רווי 17.5 גרם 70.2 גרםכולסטרול 20.2 מ״ג 80.7 מ״גסידן 105.8 מ״ג 423.3 מ״גברזל 16.3 מ״ג 65.2 מ״גאשלגן 120.4 מ״ג 481.5 מ״גאבץ 15.9 מ״ג 63.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות316
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.3 קק״ל 1265.1 קק״לפחמימות 50.9 גרם 203.4 גרםסוכר 21.6 גרם 86.3 גרםשומן 29.3 גרם 117.0 גרםנתרן 851.5 מ״ג 3405.9 מ״גחלבון 23.4 גרם 93.7 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.3 גרםשומן רווי 17.5 גרם 70.2 גרםכולסטרול 20.2 מ״ג 80.7 מ״גסידן 105.8 מ״ג 423.3 מ״גברזל 16.3 מ״ג 65.2 מ״גאשלגן 120.4 מ״ג 481.5 מ״גאבץ 15.9 מ״ג 63.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 316 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ניוקי
-
1 ק"ג תפוחי אדמה
-
1 כוס קמח לבן
-
1 חלמון
-
1/2 כפית שטוחה מלח דק
מצרכים לרוטב:
-
3 כפות שמן זיתאו חמאה
-
1 צנצנת רוטב פומודורו קנור
-
2 כוסות עלי תרד
-
1 חופן בזיליקום
הגשה
-
4 כפות גבינת פרמזןמגורדת
אופן הכנה
- מרככים את תפוחי האדמה במיקרו במשך 10 דקות או שאופים אותם בתנור בחום של 200 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בקערה עד למרקם של פירה חלק.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הניוקי ומערבבים היטב. מעבירים את בצק הניוקי לשקית זילוף.
- מחממים סיר רחב עם הרבה מים ומלח ומזלפים את הניוקי למים הרותחים ובעזרת מספריים יוצרים ניוקי קטנטנים. מבשלים את הניוקי בערך 3 דקות עד שהם צפים.
- מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים מעט. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים עד הזהבה.
- מוסיפים את הרוטב העגבניות ומערבבים היטב, מבשלים כ-5 דקות עד שהניוקי מתרכך.
- מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים, פרמזן מגורד ומגישים.
יעוץ תזונתי: ניצן גיל כאהן
אופן הכנה
- מרככים את תפוחי האדמה במיקרו במשך 10 דקות או שאופים אותם בתנור בחום של 200 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בקערה עד למרקם של פירה חלק.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הניוקי ומערבבים היטב. מעבירים את בצק הניוקי לשקית זילוף.
- מחממים סיר רחב עם הרבה מים ומלח ומזלפים את הניוקי למים הרותחים ובעזרת מספריים יוצרים ניוקי קטנטנים. מבשלים את הניוקי בערך 3 דקות עד שהם צפים.
- מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים מעט. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים עד הזהבה.
- מוסיפים את הרוטב העגבניות ומערבבים היטב, מבשלים כ-5 דקות עד שהניוקי מתרכך.
- מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים, פרמזן מגורד ומגישים.
יעוץ תזונתי: ניצן גיל כאהן
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
וואו נראה נהדר אכין מחר לארוחת ערב