ניוקי עננים מארבעה מרכיבים!
מנה קלילה ומשביעה של ניוקי עננים רכים ונימוחים בפה, מארבעה מרכיבים בסיסיים שיש לכולנו בבית. אפשר לאכול אותם כמו שהם עם פרמזן מעל, או ברוטב המועדף עליכם
מנה קלילה ומשביעה של ניוקי עננים רכים ונימוחים בפה, מארבעה מרכיבים בסיסיים שיש לכולנו בבית. אפשר לאכול אותם כמו שהם עם פרמזן מעל, או ברוטב המועדף עליכם
- מעין טרודל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 214.2 קק״ל 856.8 קק״לפחמימות 39.5 גרם 158.1 גרםשומן 2.6 גרם 10.4 גרםנתרן 1979.6 מ״ג 7918.4 מ״גחלבון 7.6 גרם 30.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 1.8 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 15.4 מ״ג 61.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 75.1 מ״ג 300.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-34 דק׳
-
קלוריות214
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 214.2 קק״ל 856.8 קק״לפחמימות 39.5 גרם 158.1 גרםשומן 2.6 גרם 10.4 גרםנתרן 1979.6 מ״ג 7918.4 מ״גחלבון 7.6 גרם 30.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 1.8 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 15.4 מ״ג 61.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 75.1 מ״ג 300.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
מה יכול להיות יותר משמח מניוקי מתפוחי אדמה במרקם עננים? אם יורד קצת גשם בחלון זה ממש מושלם. מעין טרודל סידרה לנו ארוחת ערב נפלאה, כזו שמסתדרת עם קצת טיפטוף בחלון ואיזו סדרה בנטפליקס (את חזרות כבר ראיתם? ואת בריג’סטון?).
ואל תשכחו לספר לנו איך יצא, אנחנו ומעין טורדל מחכים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-34 דק׳ | קלוריות 214 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה גורמה בינוניים
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כף מלח דק
-
1 ביצה M
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה השלמים בקליפתם עד להתרככות.
- מסננים את המים ומצננים עד שניתן לגעת בהם ביד.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בעדינות לפירה.
- יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה ביצה, מלח וכוס קמח.
- מעבדים לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים בהדרגה עוד קמח, עד חצי כוס. מעבדים רק עד כדי איחוד ולא יותר מזה.
- מרתיחים מים בסיר גדול. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ובעזרת מספריים “גוזרים” את הניוקי לתוך מים רותחים.
- הניוקי מוכנים כשהם צפים. מעבירים אותם בכף מחוררת לרוטב שאוהבים ומגישים עם פרמזן.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה השלמים בקליפתם עד להתרככות.
- מסננים את המים ומצננים עד שניתן לגעת בהם ביד.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בעדינות לפירה.
- יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה ביצה, מלח וכוס קמח.
- מעבדים לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים בהדרגה עוד קמח, עד חצי כוס. מעבדים רק עד כדי איחוד ולא יותר מזה.
- מרתיחים מים בסיר גדול. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ובעזרת מספריים “גוזרים” את הניוקי לתוך מים רותחים.
- הניוקי מוכנים כשהם צפים. מעבירים אותם בכף מחוררת לרוטב שאוהבים ומגישים עם פרמזן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
איך ניתן לאחסן ניוקי שנשאר? מוכן או בתור בצק?
גם וגם
איך ניתן לאכסן ניויקי שנשאר?
בהקפאה (עד שבועיים)