לכבוד יום הסושי הבינלאומי – סושי עם סלמון מעושן וירקות
רוצים להכין סושי ביתי כמו המקצוענים? קבלו מתכון מושלם של סושי עם סלמון מעושן וירקות בשילוב של ספייסי מיונז. תתכוננו להתאהב
רוצים להכין סושי ביתי כמו המקצוענים? קבלו מתכון מושלם של סושי עם סלמון מעושן וירקות בשילוב של ספייסי מיונז. תתכוננו להתאהב
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.3 קק״ל 1135.9 קק״לפחמימות 16.4 גרם 98.5 גרםשומן 7.1 גרם 42.7 גרםנתרן 1788.2 מ״ג 10729.3 מ״גחלבון 12.0 גרם 72.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 7.6 גרםכולסטרול 13.0 מ״ג 78.1 מ״גסידן 46.0 מ״ג 275.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 420.6 מ״ג 2523.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות189
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.3 קק״ל 1135.9 קק״לפחמימות 16.4 גרם 98.5 גרםשומן 7.1 גרם 42.7 גרםנתרן 1788.2 מ״ג 10729.3 מ״גחלבון 12.0 גרם 72.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 7.6 גרםכולסטרול 13.0 מ״ג 78.1 מ״גסידן 46.0 מ״ג 275.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 420.6 מ״ג 2523.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 189 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
ספייסי מיונז
-
3 כפות מיונז
-
3 כפות רוטב סרירצ’המזרח מערב
סושי
-
1 חבילה דפי נורי
-
250 גרם סלמון מעושןחתוך לרצועות
-
1 מלפפון ירוק בינוניחתוך לרצועות ארוכות
-
1 גזר גדולחתוך לרצועות ארוכות
-
1 צרור עירית
הגשה
-
1/2 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
1/2 כוס רוטב טריאקימזרח מערב
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי. עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד.
- שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות.
- מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
- מכינים את הספייסי מיונז: שמים בקערה את המיונז והסיראצ’ה ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף קטנה או לבקבוק לחיץ.
- מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים אליו בהדרגה את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב.
- מרכיבים את הסושי: שמים אצת נורי על המחצלת עם הצד המחוספס כלפי מעלה. מרטיבים את הידיים ומרפדים אותה בשכבת אורז. משאירים שוליים של 2 ס”מ מלמעלה. בחלק התחתון מזלפים ספייסי מיונז, מוסיפים סלמון, רצועת מלפפון, גזר ועירית. מרטיבים את השוליים במעט מים ומגלגלים את הרול. ממשיכים עם יתר האצות, האורז ומליות.
- פורסים כל הרול ל-8 עיגולים שווים ומגישים עם רוטב סויה וטריאקי.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי. עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד.
- שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות.
- מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
- מכינים את הספייסי מיונז: שמים בקערה את המיונז והסיראצ’ה ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף קטנה או לבקבוק לחיץ.
- מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים אליו בהדרגה את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב.
- מרכיבים את הסושי: שמים אצת נורי על המחצלת עם הצד המחוספס כלפי מעלה. מרטיבים את הידיים ומרפדים אותה בשכבת אורז. משאירים שוליים של 2 ס”מ מלמעלה. בחלק התחתון מזלפים ספייסי מיונז, מוסיפים סלמון, רצועת מלפפון, גזר ועירית. מרטיבים את השוליים במעט מים ומגלגלים את הרול. ממשיכים עם יתר האצות, האורז ומליות.
- פורסים כל הרול ל-8 עיגולים שווים ומגישים עם רוטב סויה וטריאקי.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן