סיר קציצות קיפודים מבשר ואורז שכל המשפחה תעוף עליו!
סיר משמח וכיפי עם קציצות קיפודים שהילדים ישמחו לזלול! קציצות בשר מעולות שבתוכן אורז בסמטי רך מבושלות ברוטב נהדר ללא מאמץ!
סיר משמח וכיפי עם קציצות קיפודים שהילדים ישמחו לזלול! קציצות בשר מעולות שבתוכן אורז בסמטי רך מבושלות ברוטב נהדר ללא מאמץ!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.7 קק״ל 1993.2 קק״לפחמימות 4.3 גרם 86.4 גרםסוכר 0.3 גרם 6.2 גרםשומן 5.7 גרם 113.6 גרםנתרן 173.0 מ״ג 3459.8 מ״גחלבון 6.8 גרם 135.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 33.0 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 138.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 84.7 מ״ג 1693.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 32.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-2 דק׳
-
קלוריות100
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.7 קק״ל 1993.2 קק״לפחמימות 4.3 גרם 86.4 גרםסוכר 0.3 גרם 6.2 גרםשומן 5.7 גרם 113.6 גרםנתרן 173.0 מ״ג 3459.8 מ״גחלבון 6.8 גרם 135.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 33.0 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 138.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 84.7 מ״ג 1693.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 32.4 מ״גסגור
קציצות קיפודים זה אחד המאכלים היותר חמודים שיש! כיף לאכול אותן וכיף גם לראות איך קציצות בשר ואורז עגולות פשוטות מתפתחות בבישול לכדי מעין קיפודים עם אורז מבצבץ. נסו את הקציצות האלה ברוטב מיוחד שחוסך זמן ומאמץ בהכנה.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-2 דק׳ | קלוריות 100 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
1 בצל בינוניקלוף
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1 כף כורכום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
4 כפות שמן זית
רוטב
-
1 צנצנת רוטב אדום לקציצות קנור
-
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל הרצוי.
- יוצקים את הרוטב לסיר, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הקציצות ברוטב ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות עד שהן מוכנות ומקבלות מראה של קיפודים. מגישים מיד.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל הרצוי.
- יוצקים את הרוטב לסיר, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הקציצות ברוטב ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות עד שהן מוכנות ומקבלות מראה של קיפודים. מגישים מיד.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן