סלט וולדורף: המלך של שנות ה-80
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 341.0 קק״ל 2728.0 קק״לפחמימות 24.3 גרם 194.4 גרםשומן 25.2 גרם 201.5 גרםנתרן 4.0 מ״ג 32.0 מ״גחלבון 3.0 גרם 24.2 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 60.8 גרםשומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 27.5 מ״גסידן 30.3 מ״ג 242.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 326.3 מ״ג 2610.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות341
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 341.0 קק״ל 2728.0 קק״לפחמימות 24.3 גרם 194.4 גרםשומן 25.2 גרם 201.5 גרםנתרן 4.0 מ״ג 32.0 מ״גחלבון 3.0 גרם 24.2 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 60.8 גרםשומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 27.5 מ״גסידן 30.3 מ״ג 242.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 326.3 מ״ג 2610.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״גסגור
סלט וולדורף הוא סלט הדגל של כל בופה וארוחה שמכבדים את עצמם בשנות ה-80, כשרק התחילו לדבר גורמה בישראל. מי שהביאה אותו לארץ לראשונה היא רות סירקיס (המלכה האם של כל מה שטוב) בספרה המעולה “מהמטבח באהבה”.
סלט הוולדורף הוא במקור ממטבח מלון וולדורף אסטוריה האגדי בעיר ניו יורק בשנת 1896. במקור לא היו בסלא הוולדורף לא אגוזים וגם לא אננס, מדובר בתוספות מודרניות של המאה ה-20.
אז מה זה בעצם סלט וולדורף?
סלט תפוחים, סלרי ואגוזים ברוטב מיונז. אומרים שבמקור לא השתמשו במיונז אלא בשמנת מתוקה, לא ניסינו אבל זה נראה לנו מצויין. מגישים את הסלט על עלי חסה גדולים ורעננים, ואם אתם ממש בענין של שנות ה-80, הוסיפו דובדבן מסוכר מעל, כולם יריבו עליו!
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 341 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
4 סלרי בינוניים
-
8 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
2 כוסות אגוזי פקאןקצוצים גס
-
2 כוסות אננסקוביות אננס טרי (או מקופסא) לא חובה
תיבול
אופן הכנה
- מנקים את גבעולי הסלרי וקוצצים דק דק (חותכים לחצי, כל חצי לפרוסות דקות ואז חותכים כמה פרוסות יחד לגפרורים דקים). מעבירים לקערה.
- חותכים באותו האופן את התפוחים (עם הקליפה וללא הליבה). מוסיפים לקערה.
- מוסיפים את מיץ הלימון (למנוע השחרה).
- מוסיפים את האגוזים והאננס לקערה.
- מוסיפים את המיונז, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה.
אופן הכנה
- מנקים את גבעולי הסלרי וקוצצים דק דק (חותכים לחצי, כל חצי לפרוסות דקות ואז חותכים כמה פרוסות יחד לגפרורים דקים). מעבירים לקערה.
- חותכים באותו האופן את התפוחים (עם הקליפה וללא הליבה). מוסיפים לקערה.
- מוסיפים את מיץ הלימון (למנוע השחרה).
- מוסיפים את האגוזים והאננס לקערה.
- מוסיפים את המיונז, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה.