סלט ירוקים וסלמון בפונזו: שילוב מושלם של ירקות ודג נא
מוזמנים? הביאו אתכם את הסלט הזה והתשואות מובטחות. סלט אסייתי מרענן של ירוקים, עם קוביות סלמון נא ומנגו ברוטב פונזו. המלפפונים בו נכבשים בקלות ובמהירות וזה עושה את כל ההבדל!
מוזמנים? הביאו אתכם את הסלט הזה והתשואות מובטחות. סלט אסייתי מרענן של ירוקים, עם קוביות סלמון נא ומנגו ברוטב פונזו. המלפפונים בו נכבשים בקלות ובמהירות וזה עושה את כל ההבדל!
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 368.6 קק״ל 1105.9 קק״לפחמימות 141.6 גרם 424.9 גרםשומן 142.7 גרם 428.0 גרםנתרן 402.4 מ״ג 1207.1 מ״גחלבון 156.9 גרם 470.6 גרםסיבים תזונתיים 132.8 גרם 398.3 גרםשומן רווי 131.7 גרם 395.2 גרםכולסטרול 130.3 מ״ג 390.8 מ״גסידן 187.8 מ״ג 563.3 מ״גברזל 132.6 מ״ג 397.8 מ״גאשלגן 400.0 מ״ג 1200.1 מ״גאבץ 130.7 מ״ג 392.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות369
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 368.6 קק״ל 1105.9 קק״לפחמימות 141.6 גרם 424.9 גרםשומן 142.7 גרם 428.0 גרםנתרן 402.4 מ״ג 1207.1 מ״גחלבון 156.9 גרם 470.6 גרםסיבים תזונתיים 132.8 גרם 398.3 גרםשומן רווי 131.7 גרם 395.2 גרםכולסטרול 130.3 מ״ג 390.8 מ״גסידן 187.8 מ״ג 563.3 מ״גברזל 132.6 מ״ג 397.8 מ״גאשלגן 400.0 מ״ג 1200.1 מ״גאבץ 130.7 מ״ג 392.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 369 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
גדולה ונקייה
-
3 צנוניותמיני, חתוכות לפרוסות
-
3 גבעולי בצל ירוקחתוכים לטבעות אלכסוניות
-
300 גרם סלמון טריסלמון נא ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
-
1 כוס פולי סויה (אדממה)קפואים
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוקחתוך לפרוסות דקות
-
1/2 מנגו(לא חובה) קלוף וחתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
-
1 אבוקדוקלוף ופרוס לפרוסות
מלפפונים כבושים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית שורש ג’ינג’רמגורר
-
2 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
1/4 כפית מלח דק
רוטב
-
4 כפות רוטב פונזומזרח מערב
-
2 כפות מיריןמזרח מערב
אופן הכנה
- חותכים את המלפפונים לפרוסות. מערבבים את כל חומרי הכבישה בקערה קטנה ומשרים את פרוסות המלפפון במשך חצי שעה במקרר. מוציאים ומסננים.
- חותכים את הסלמון לקוביות של חצי ס”מ ומשרים אותן בקערה קטנה עם 2 כפות רוטב פונזו במקרר במשך אותו הזמן.
- חולטים את פולי הסויה במים רותחים במשך 5 דקות ומסננים.
- מרכיבים את הסלט: חותכים את החסה בידיים לחתיכות גדולות, מוסיפים את המלפפונים, הבצל הירוק, הצנוניות, האדממה, המנגו, הפלפל החריף והסלמון עם רוטב הפונזו.
- מוסיפים לסלט עוד 2 כפות רוטב פונזו ואת המירין ומערבבים בעזרת ידיים נקיות.
- מוסיפים את האבוקדו, בוזקים מעט מלח ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את המלפפונים לפרוסות. מערבבים את כל חומרי הכבישה בקערה קטנה ומשרים את פרוסות המלפפון במשך חצי שעה במקרר. מוציאים ומסננים.
- חותכים את הסלמון לקוביות של חצי ס”מ ומשרים אותן בקערה קטנה עם 2 כפות רוטב פונזו במקרר במשך אותו הזמן.
- חולטים את פולי הסויה במים רותחים במשך 5 דקות ומסננים.
- מרכיבים את הסלט: חותכים את החסה בידיים לחתיכות גדולות, מוסיפים את המלפפונים, הבצל הירוק, הצנוניות, האדממה, המנגו, הפלפל החריף והסלמון עם רוטב הפונזו.
- מוסיפים לסלט עוד 2 כפות רוטב פונזו ואת המירין ומערבבים בעזרת ידיים נקיות.
- מוסיפים את האבוקדו, בוזקים מעט מלח ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
עוד מתכונים של סלטים טעימים שאתם חייבים להכין, כאן:
הכנתם את המתכון?
כן