סלט כרוב אדום צלוי עם שעועית וטונה מעושנת
אושר ואודי מכינים לכם סלט כרוב מושקע, בריא ודיאטטי, המורכב משלל ירקות טריים בתוספת שעועית וטונה מעושנת. שדרוג מפתיע לסלט הכרוב שלכם
אושר ואודי מכינים לכם סלט כרוב מושקע, בריא ודיאטטי, המורכב משלל ירקות טריים בתוספת שעועית וטונה מעושנת. שדרוג מפתיע לסלט הכרוב שלכם
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 573.9 קק״ל 2295.8 קק״לפחמימות 66.2 גרם 264.6 גרםשומן 20.3 גרם 81.2 גרםנתרן 301.9 מ״ג 1207.4 מ״גחלבון 27.4 גרם 109.5 גרםסיבים תזונתיים 22.6 גרם 90.3 גרםשומן רווי 3.5 גרם 14.1 גרםכולסטרול 5.2 מ״ג 20.6 מ״גסידן 380.2 מ״ג 1520.7 מ״גברזל 11.2 מ״ג 44.8 מ״גאשלגן 2292.1 מ״ג 9168.4 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 18.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות574
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 573.9 קק״ל 2295.8 קק״לפחמימות 66.2 גרם 264.6 גרםשומן 20.3 גרם 81.2 גרםנתרן 301.9 מ״ג 1207.4 מ״גחלבון 27.4 גרם 109.5 גרםסיבים תזונתיים 22.6 גרם 90.3 גרםשומן רווי 3.5 גרם 14.1 גרםכולסטרול 5.2 מ״ג 20.6 מ״גסידן 380.2 מ״ג 1520.7 מ״גברזל 11.2 מ״ג 44.8 מ״גאשלגן 2292.1 מ״ג 9168.4 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 18.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 574 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- חוצים את הכרוב לחצי דרך הבסיס כדי שלא יתפרק, ופורסים כל חצי ל-4 פלחים. חותכים את הגזר לרצועות דקיקות. פורסים דק את הכרוב הלבן. קוצצים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה, אגוזי המלך והתרד. כותשים את השום. מגרדים את הקליפה וסוחטים את מיץ הלימון.
- מבשלים את השעועית הלבנה לפי הוראות היצרן. מסננים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים את פלחי הכרוב האדום על התבנית, מתיזים את תרסיס השמן וצולים כ-30 דקות. מוציאים את הכרוב, מברישים בסילאן, מפזרים את הטימין ומחזירים לצלייה של 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור.
- מכינים את הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט לקערה גדולה.
- מכינים את הרוטב: מניחים את כל חומרי הרוטב בקערה וטורפים עד לקבלת רוטב אחיד.
- יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעזרת כפות ומוסיפים את הכרוב הצלוי. מפזרים מעל את הטונה, מזלפים את הטחינה ומגישים.
אופן הכנה
- חוצים את הכרוב לחצי דרך הבסיס כדי שלא יתפרק, ופורסים כל חצי ל-4 פלחים. חותכים את הגזר לרצועות דקיקות. פורסים דק את הכרוב הלבן. קוצצים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה, אגוזי המלך והתרד. כותשים את השום. מגרדים את הקליפה וסוחטים את מיץ הלימון.
- מבשלים את השעועית הלבנה לפי הוראות היצרן. מסננים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים את פלחי הכרוב האדום על התבנית, מתיזים את תרסיס השמן וצולים כ-30 דקות. מוציאים את הכרוב, מברישים בסילאן, מפזרים את הטימין ומחזירים לצלייה של 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור.
- מכינים את הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט לקערה גדולה.
- מכינים את הרוטב: מניחים את כל חומרי הרוטב בקערה וטורפים עד לקבלת רוטב אחיד.
- יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעזרת כפות ומוסיפים את הכרוב הצלוי. מפזרים מעל את הטונה, מזלפים את הטחינה ומגישים.
הערות
- אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משימורים
הערות
- אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משימורים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן