סלט של ממתקים מהטבע – סלט סלק צרוב ברוטב דבש ושום
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.7 קק״ל 1028.2 קק״לפחמימות 23.5 גרם 70.5 גרםשומן 28.7 גרם 86.2 גרםנתרן 617.2 מ״ג 1851.6 מ״גחלבון 3.1 גרם 9.2 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 10.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסידן 39.6 מ״ג 118.9 מ״גברזל 3.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 413.2 מ״ג 1239.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות343
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.7 קק״ל 1028.2 קק״לפחמימות 23.5 גרם 70.5 גרםשומן 28.7 גרם 86.2 גרםנתרן 617.2 מ״ג 1851.6 מ״גחלבון 3.1 גרם 9.2 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 10.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסידן 39.6 מ״ג 118.9 מ״גברזל 3.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 413.2 מ״ג 1239.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.2 מ״גסגור
שעת החורף אוטוטו מגיעה. לאחרונה החורף קצת משחק בנו אבל הקור בקצוות היום מורגש היטב וכך גם הרצון לאוכל מחמם ומנחם.
סלט ירקות צוננים ופריכים כבר לא בא בחשבון לכן החלטתי לשנות את פני הסלט של ארוחת הערב ולהפוך אותו למנחם, מחזק, מחבק וחמים.
עונת ירקות השורש בפתח והם מיועדים בדיוק לתקופה שהקור מתחיל להקפיא לנו את האצבעות. מבין כל ירקות השורש בחרתי הפעם בסלק, בעל הצבע היפה בטבע. מעבר לצבעו העשיר שמכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון הוא מחזק את מערכת החיסון שלנו, תורם לניקוי הכבד ומסייע בתהליכי עיכול מזון.
בגדול הסלק הוא מתנה. מתנה גדולה שבאה בעטיפה וצבעים מהפנטים ובתוך חבילת המתנה המושלמת הזו מסתתר גם הטעם המחזק, האדמתי, המינרלי, העוצמתי והמתקתק.
הסלק משתלב נפלא עם המון ירקות מגוונים, אני אוהבת להפוך אותו למרכז הצלחת. לתת לו ליווי קצת רענן ועוקצני בשילוב עם טעמים מתקתקים ונימוחים.
סלט הסלק הזה הוא פינוק אצלנו בבית, אני מכינה מהרוטב האלוהי שלו כמות גדולה ושומרת במקרר לכל רגע שמתחשק לי סלט מדויק ומפנק.
כל שנותר הוא לחמם את התנור, לשקשק את צנצנת הרוטב ולמצוא שלווה בצלחת סלט העוצמתית שתכינו.
ימי חורף מאושרים!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 343 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
3 סלקים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 צרור כוסברהאו פטרוזיליה
-
2 גבעולי בצל ירוקאו בצל סגול בינוני
-
1/4 כוס אגוזי פקאןאו אגוזי מלך
-
1/4 כוס צימוקים בהיריםאו קוביות תפוח ירוק
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 כף חומץ תפוחיםאו חומץ יין / מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןאו פלפל לבן
-
1 שן שוםכתושה, או רבע כפית אבקת שום
-
1 כף דבשאו סירופ מייפל
-
1 1/2 כפיות חרדל דיז’וןחלק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים תבנית אפיה סטנדרטית בנייר אפייה.
- מכינים את הסלק: חותכים את הסלקים לרבעים (מומלץ לשטוף היטב ולהשאירם עם הקליפה), מסדרים את פלחי הסלק זה לצד זה בתבנית האפייה.
- מזלפים עליהם שמן זית ומכניסים לתנור לכ-5 דקות.
- הופכים את פלחי הסלק וממשיכים לאפות עוד 5 דקות. הסלקים יקבלו צריבת חום ויהיו עדיין נגיסים ולא רכים מדי.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומניחים בצד.
- קוצצים את הכוסברה/פטרוזיליה ופורסים את הבצל. מכניסים לקערה יחד עם הצימוקים והפקאנים.
- מוציאים את הסלקים מהתנור ומערבבים אותם בעודם חמים עם מרכיבי הסלט והרוטב.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים תבנית אפיה סטנדרטית בנייר אפייה.
- מכינים את הסלק: חותכים את הסלקים לרבעים (מומלץ לשטוף היטב ולהשאירם עם הקליפה), מסדרים את פלחי הסלק זה לצד זה בתבנית האפייה.
- מזלפים עליהם שמן זית ומכניסים לתנור לכ-5 דקות.
- הופכים את פלחי הסלק וממשיכים לאפות עוד 5 דקות. הסלקים יקבלו צריבת חום ויהיו עדיין נגיסים ולא רכים מדי.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומניחים בצד.
- קוצצים את הכוסברה/פטרוזיליה ופורסים את הבצל. מכניסים לקערה יחד עם הצימוקים והפקאנים.
- מוציאים את הסלקים מהתנור ומערבבים אותם בעודם חמים עם מרכיבי הסלט והרוטב.
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל-3 ימים בקופסא אטומה
- ממליצה להכין כמות גדולה מהרוטב המושלם הזה, הוא מתאים לכל סלט וגם לטופו או חזה עוף
- ניתן גם לאכול את הסלט עם סלק חלוט ולא אפוי
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל-3 ימים בקופסא אטומה
- ממליצה להכין כמות גדולה מהרוטב המושלם הזה, הוא מתאים לכל סלט וגם לטופו או חזה עוף
- ניתן גם לאכול את הסלט עם סלק חלוט ולא אפוי