סלמון אסייתי עם סלט מלפפונים וקרם פרש של אהרוני
אהרוני מכין סלמון אסייתי עם סלט מלפפונים, שמיר וקרם פרש. השילוב בין הרוטב האסייתי לסלט הקריר הוא שילוב מפתיע ומנצח שמתאים בדיוק לארוחת צהריים קלילה
אהרוני מכין סלמון אסייתי עם סלט מלפפונים, שמיר וקרם פרש. השילוב בין הרוטב האסייתי לסלט הקריר הוא שילוב מפתיע ומנצח שמתאים בדיוק לארוחת צהריים קלילה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 266.9 קק״ל 1601.3 קק״לפחמימות 12.2 גרם 73.3 גרםשומן 12.0 גרם 72.2 גרםנתרן 355.5 מ״ג 2133.1 מ״גחלבון 32.4 גרם 194.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.1 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסידן 44.2 מ״ג 265.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 271.5 מ״ג 1629.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות267
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 266.9 קק״ל 1601.3 קק״לפחמימות 12.2 גרם 73.3 גרםשומן 12.0 גרם 72.2 גרםנתרן 355.5 מ״ג 2133.1 מ״גחלבון 32.4 גרם 194.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.1 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסידן 44.2 מ״ג 265.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 271.5 מ״ג 1629.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 267 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
דגים
-
900 גרם פילה דג סלמון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
זיגוג
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 כפות מירין
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כף דבש
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
3 גבעולי בצל ירוק
סלט
-
1 חבילה מלפפון גמדי
-
1/2 חבילה עלי בייבי תרד
-
1 כף שמיר
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
רוטב
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כף דבש
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/2 כפית שמן שומשום
אופן הכנה
- מכינים את הדג: חותכים את הפילה ל-6 נתחים, 150 גרם כל אחד. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל שחור.
- מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מתיזים מעט תרסיס שמן, וצורבים את הדג משני הצדדים, תחילה מצד העור.
- מכינים את הרוטב: מגררים את הג’ינג’ר וחותכים דק את הבצל הירוק. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה, מוסיפים למחבת עם הסלמון הצרוב ומזגגים את הדגים.
- מכינים את הסלט: פורסים את המלפפונים לפרוסות אורכיות דקות באמצעות מנדולינה או סכין חדה. מעבירים לקערה יחד עם כל יתר רכיבי הסלט ורכיבי הרוטב ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את הדגים הצרובים לצלחת הגשה, מסדרים ליד סלט מלפפונים עם כף גדושה של קרם פרש ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הדג: חותכים את הפילה ל-6 נתחים, 150 גרם כל אחד. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל שחור.
- מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מתיזים מעט תרסיס שמן, וצורבים את הדג משני הצדדים, תחילה מצד העור.
- מכינים את הרוטב: מגררים את הג’ינג’ר וחותכים דק את הבצל הירוק. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה, מוסיפים למחבת עם הסלמון הצרוב ומזגגים את הדגים.
- מכינים את הסלט: פורסים את המלפפונים לפרוסות אורכיות דקות באמצעות מנדולינה או סכין חדה. מעבירים לקערה יחד עם כל יתר רכיבי הסלט ורכיבי הרוטב ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את הדגים הצרובים לצלחת הגשה, מסדרים ליד סלט מלפפונים עם כף גדושה של קרם פרש ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אני לא רואה בסרטון שהוא מוסיף מירין ובלסמי לזיגוג הסלמון
המתכון הכתוב הוא המדויק. בהצלחה.
מה קורה למי שאין שורש גי’נג’ר . מה אפשר במקום ??
אפשר גם בלי ג’ינג’ר, פשוט יהיה קצת פחות טעים (: שבת שלום.
נראה מעולה