-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7054.2 קק״ל 7054.2 קק״לפחמימות 603.8 גרם 603.8 גרםשומן 457.3 גרם 457.3 גרםנתרן 2480.0 מ״ג 2480.0 מ״גחלבון 155.5 גרם 155.5 גרםסיבים תזונתיים 38.2 גרם 38.2 גרםשומן רווי 202.4 גרם 202.4 גרםכולסטרול 3616.8 מ״ג 3616.8 מ״גסידן 991.6 מ״ג 991.6 מ״גברזל 40.9 מ״ג 40.9 מ״גאשלגן 4246.4 מ״ג 4246.4 מ״גאבץ 23.6 מ״ג 23.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 25 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות7054
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7054.2 קק״ל 7054.2 קק״לפחמימות 603.8 גרם 603.8 גרםשומן 457.3 גרם 457.3 גרםנתרן 2480.0 מ״ג 2480.0 מ״גחלבון 155.5 גרם 155.5 גרםסיבים תזונתיים 38.2 גרם 38.2 גרםשומן רווי 202.4 גרם 202.4 גרםכולסטרול 3616.8 מ״ג 3616.8 מ״גסידן 991.6 מ״ג 991.6 מ״גברזל 40.9 מ״ג 40.9 מ״גאשלגן 4246.4 מ״ג 4246.4 מ״גאבץ 23.6 מ״ג 23.6 מ״גסגור
בעוגת המוס הזו אין טיפה אחת של קמח, אבל ביצים לעומת זאת לא חסרות…
שימו לב גם להצעת הקישוט של מרינה (לגרסת פרווה ניתן להחליף את החמאה בקישוט במרגרינה בטעם חמאה, ואת השוקולד הלבן בשוקולד לבן פרווה).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 7054 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם מרגרינה
-
12 ביצים L
-
400 גרם שוקולד מריר
-
1 1/3 כוסות סוכר לבן
-
200 גרם אגוזי מלך
קישוט
-
100 גרם שוקולד לבן
-
20 גרם חמאה
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים. קוצצים אגוזים.
- ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי (סיר קטן הממוקם מעל סיר עם מים רותחים) תוך כדי ערבוב.
- בקערת המערבל, מקציפים את החלבונים ו-2/3 כוס מתוך הסוכר, עד קבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מקציפים את המרגרינה, החלמונים והסוכר שנותר. מוסיפים לתערובת החלמונים את השוקולד המומס ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
- מעבירים לתערובת את קצף החלבונים ומאחדים פנימה בתנועות קיפול.
- יוצקים מחצית מהתערובת המוכנה לתבנית (את יתרת התערובת שומרים במקרר) ואופים כ-20 דקות.
- יוצקים מעל העוגה האפויה את התערובת שנותרה. מקררים את העוגה במקפיא לפחות 4 שעות, להתייצבות המוס.
- מקשטים: על אש קטנה ממסים בסיר את השוקולד הלבן עם החמאה. מצננים מעט.
- מכניסים את תערובת השוקולד לשקית זילוף ומזלפים ממרכז העוגה בתנועות סיבוביות צורה של שבלול. אם בא לכם אפשר במקום זה לכתוב “חג שמח” “פסח כשר” או כל דבר אחר.
- כ-30 דקות לפני ההגשה, מעבירים למקרר. העוגה במיטבה כשהיא קפואה למחצה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים. קוצצים אגוזים.
- ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי (סיר קטן הממוקם מעל סיר עם מים רותחים) תוך כדי ערבוב.
- בקערת המערבל, מקציפים את החלבונים ו-2/3 כוס מתוך הסוכר, עד קבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מקציפים את המרגרינה, החלמונים והסוכר שנותר. מוסיפים לתערובת החלמונים את השוקולד המומס ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
- מעבירים לתערובת את קצף החלבונים ומאחדים פנימה בתנועות קיפול.
- יוצקים מחצית מהתערובת המוכנה לתבנית (את יתרת התערובת שומרים במקרר) ואופים כ-20 דקות.
- יוצקים מעל העוגה האפויה את התערובת שנותרה. מקררים את העוגה במקפיא לפחות 4 שעות, להתייצבות המוס.
- מקשטים: על אש קטנה ממסים בסיר את השוקולד הלבן עם החמאה. מצננים מעט.
- מכניסים את תערובת השוקולד לשקית זילוף ומזלפים ממרכז העוגה בתנועות סיבוביות צורה של שבלול. אם בא לכם אפשר במקום זה לכתוב “חג שמח” “פסח כשר” או כל דבר אחר.
- כ-30 דקות לפני ההגשה, מעבירים למקרר. העוגה במיטבה כשהיא קפואה למחצה.
הערות
- לגרסת פרווה ניתן להחליף את החמאה בקישוט במרגרינה בטעם חמאה, ואת השוקולד הלבן בשוקולד לבן פרווה.
הערות
- לגרסת פרווה ניתן להחליף את החמאה בקישוט במרגרינה בטעם חמאה, ואת השוקולד הלבן בשוקולד לבן פרווה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן